PONYVALEGÉNY

Béke téri forradalom: lőttek, láttak, győztek

Megőrizte első helyét a szerencsével sem hadilábon álló Csepel, amelynek szombat délutáni dolgát alaposan megnehezítette a tartalékos 43. Sz. Építők

2023. október 25. - Horváth M. Attila

p1070035.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngCSEPEL TC CSEP-GÓL–43. SZ. ÉPÍTŐK 3–2 | Az egyénileg képzettebb labdarúgókból álló csapat nyert szombat délután a Béke téren annak ellenére, hogy egyrészt a látogató még a Pót FC-nél is tartalékosabb volt, másrészt annyi volt a fordított ítélet, hogy attól még a Google Translate is besokallna.  

fociakobon_tudositas_alap_beke_ter.jpg

Milyen tizenegyes volt már a tiétek? Mint a miénk! Nem volt az!

p1060740.JPG

Hogy ki mondta és kinek a fentieket néhány perccel szombat délután negyed öt után, azt fedje jótékony homály, mindazonáltal a felek abban egyetértettek, hogy tapasztaltak már jobb játékvezetést.

p1060485.JPG

Jóllehet, három tizenegyes megítélése után izgulhatott a nagyérdemű, ha abból kettő kellő jóindulattal és csak elnéző mosollyal határeset, kisebbfajta csoda, hogy nem volt forradalmibb a hangulat a lelátón, valamint a pályán – és nem október huszonharmadika közelsége okán.

p1060785.JPG

Nem volt jó napjuk a résztvevőknek, ugyanis az elvben a bajnoki címért küzdő Csepel küszködése nem volt kétségbeejtőbb a játékvezetői hármas kínlódásánál, miközben a 43. sz. Építőket csak dicséret illeti, hiszen a szó legpozitívabb értelmében az óbudaiak szedett-vedett csapata kishíján pontot rabolt a listavezetőtől.

p1070027.JPG

Nem lett volna érdemtelen a döntetlen, ugyanakkor az is igaz, ebben a felállásban a házigazdáé a jobb társulat, ám nem véletlen, hogy Zsivoczky-P. Gyula, a Csepel TC nyáron kinevezett vezetőedzője, a korábbi élvonalbeli futballista a meccs után egy órával azt hangsúlyozta, ahogy már eddig szintén előfordult, most is megtörtént: játszott a csapata a tűzzel. Hovatovább a labdarúgói a labdával is tudnak, még ha ezúttal a sportág kevés szépségét is vonultatták fel.

p1060421.JPG

Különösen a levegőben tűnt rendkívül sebezhetőnek a hazai egylet, de a nagy hibaszázalék a másik kapu előtt is felfedezhető volt a produkcióban. Az Építők még tartalékosan is viszonylag gyors átmenettel váltott védekezésből támadásba, ám az is tény, jelenlegi legjobb formában lévő futballistája, Kocsis Balázs nélkül csupán félkarú óriás. A Budapest Kupa-győztes Csepel ellenben kétkarú és kétlábú, ám ha nem figyel és megbotlik, a zuhanás is lehet hatalmas.      

p1070123.JPG

Budapest-bajnokság I. osztály, 10. forduló 

 CSEPEL TC CSEP-GÓL–43. SZ. ÉPÍTŐK 3–2 (2–1) 

Csepel, Béke tér, 200 néző, vezette: Kiss Gergő (Pozsonyi Balázs, Tóth Attila) 

Gólszerző: PÁLL-BOHUS LEVENTE (1–0, öngól) a 14., BALOGH BENCE (2–0, 11-esből) a 26., KOCSIS BALÁZS (2–1) a 28., BALOGH BENCE (3–1, 11-esből) a 66., KOCSIS BALÁZS (3–2, 11-esből) a 77. percben 

Jó: Balogh Bence, Pesuth Simon, Szűcs Krisztián, ill. Gergely Viktor, Kocsis Balázs  

p1060363.JPGAz első és legfontosabb dolog a három pont megszerzése volt, ez ugye sikerült, ennek nagyon örülünk, de őszintének kell lennünk magunkhoz, nem játszottunk jól. Az első félidőben, azt mondom, nálunk volt többet a labda, mi irányítottunk, az ellenfélnek nem nagyon volt helyzete sem, mégis gólt tudtak rúgni, míg a másodikban teljesen csapkodó játék volt, helyzet itt, helyzet ott, az összes beadásuk veszélyes volt a hosszú labdákkal, illetve készültünk egy játékosra, akit ki kellene venni a játékból, mégis rúgott két gólt, úgyhogy ez annyira nem sikerült, de a három pontnak örülünk, a hibákból tanulni fogunk és megyünk tovább – mondta tíz perccel a mérkőzést követően az öltözőből kilépő, majd a nyilatkozatot követően oda visszasiető SZŰCS KRISZTIÁN, a Csepel TC jó formában lévő kapusa, aki az éllovasságot firtató kérdésre ekképpen reagált: – Most jó ránézni a tabellára, mindig jó elsőnek lenni, de ha csak egyszer leszünk az élen, a bajnokság legvégén, azt most aláírom, ha itt van az a papír, de hétről hétre gondolkozunk, a május még nagyon messze van. A következő héten megint egy nagyon nehéz mérkőzésünk lesz, de minden meccsünk az, mert minket mindenki meg akar verni, úgyhogy nem gondolkodhatunk annyira előre, mindig csak a következő találkozóra fókuszálunk. 

p1060387.JPG

img_20231021_162401.jpgA mérkőzést már a kezdés előtt elvesztettük. Betegek, sérültek, egyszóval rengeteg hiányzónk volt, márpedig az azért ritkán fordul elő, hogy mi csak két mezőnyjátékos-cserével tudunk jönni egy bajnokira, ráadásul a hiányzóink meghatározó labdarúgók. Ha jól emlékszem, a tavasszal 2–2-t játszottunk ellenfelünkkel, akkor az utolsó percben ezzel ment el nekünk a győzelem, most azt gondolom, ha teljes kerettel vagyunk, talán nagyobb esélyünk lett volna a pontszerzésre, de így is megemelem a kalapomat a fiúk előtt, mert csúsztak, másztak, küzdöttek. Amit jelen pillanatban tudunk, azt kiadtuk magunkból és ez most ennyire volt elég – mondta néhány pillanattal a találkozó lefújása után DR. HEVESI  TAMÁS, a 43. Sz. Építők vezetőedzője, aki nem kerülte meg azt a kérdést sem, hogy a szombaton látott messze nem az előző évad társulata: – Nem, mert rengetegen elmentek, leálltak, ráadásul még szezon közben is volt olyan játékosunk, aki hazaköltözött Ausztráliába, gondolok itt Alassmi Ramira, aki meghatározó futballistája volt a csapatunknak. A csatárunk, Kovács Marcell kezét a meccs hetében sokadjára műtötték meg, most már egy éve, hogy a Csepel elleni hazai mérkőzésen megsérült, őt is várjuk vissza, úgyhogy nagyon szűk a keret. Szemben azzal, hogy minden évben húsz-huszonkét mezőnyjátékossal dolgozunk, ezúttal tizenhat-tizenhét futballista és két kapus van, márpedig, ha egy-két betegség adódik, már szűkösen vagyunk, és mindez a mozgásterünket erőteljesen behatárolja. Ebben a félévben némiképp a túlélés a cél, de majd a télen összeszedjük magunkat. 

INTERJÚ | BALOGH BENCE: „Gólokkal kellett volna nyernünk”  

img_20231021_165410.jpgPiros-kékből kék-pirosba, Béke térről a Béke térre. Ha majd egyszer visszavonul és memoárt ír az elrobogó futballévekről, még az is lehet, ezt a címet adja művének Balogh Bence. A csatár, aki a Vasas utánpótlásából indulva, az angyalföldiek színeiben két NB I-es mérkőzésen pályára, majd a főváros XIII. kerületéből továbblépve vált kedvenccé hosszú esztendőkön át a BKV Előrénél, de jó szívvel emlékezhetnek rá, illetve gólerős játékára Budaörsön és Balatonfüreden is. Ha rajta múlik, a Béke téren szintén így lesz, hiszen immár tudja és tapasztalja, a XXI. kerületben egyszerűen imádják a futballt.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgNehéz lehet megszólalni, különösen egy ilyen hektikus második félidő után...  

p1060939.JPGSajnos nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy elterveztük, szerencsére az elején betaláltunk, még ha öngól is volt, de mégis vezetéshez jutottunk, és amikor így van, általában nagyobb százalékkal tudjuk megnyerni a meccseket, mert megkönnyítjük saját magunk dolgát, bízik magában a csapat – mondta bő félórával az összecsapást követően egy mosoly kíséretében a Csepel TC egyik legjobbja, a 82. percben lecserélt, a nyáron az MTK Budapest II.-től érkező 32 esztendős támadó, a 2022/2023-as szezonban 6 bajnokin 8 találatot szerző Balogh Bence. – Utána történtek érdekes dolgok és ítéletek, amelyek befolyásolták a meccset, de ezt leszámítva is úgy gondolom, gólokkal kellett volna nyernünk. Ezt a bajnokit magunknak tettük nehézzé. 

p1060631.JPG

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgAhogy elnéztem, a szombati összecsapás megnyerésénél a beilleszkedése jóval könnyebben sikerült. Talált, süllyedt? 

Nagyon jól érzem magam Csepelen, szerencsére a srácok befogadtak. Úgy gondolom, jó csapathoz kerültem, nagyok a célok, amit mindenképpen el akarunk érni. Én is teszem a dolgom, a gólokat is szerzem, amelyek hasznosak a csapat számára és egyértelmű, hogy nekem is. 

p1060751.JPG

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgVariálhatott, vacillálhatott a nyáron, mitévő legyen, hová szerződjön? 

Volt lehetőségem, de őszintén szólva a választásom azért is esett a Csepelre, mert nagyon komolyak a célok, meg én ugye az MTK-tól jöttem ide, de a klub kötelékében továbbra is maradtam, természetesen nem mint játékos, hanem mint más pozíciót betöltő személy, amit mindenképpen szerettem volna megtartani, így olyan helyre kellett igazolnom, ahol szombaton vannak a meccsek. Ez így alakult, aminek nagyon örülök, mint ahogy abban is hiszek, hogy sikerülni fog a feljutás. 

p1060287.JPGCsepeli gondok  Van oka a fejvakargatásra Zsivoczky-P. Gyulának, a Csepel TC Csep-Gól szakvezetőjének, aki már az első félidő véghajrájában kénytelen volt friss embert beküldeni Takács László személyében, ugyanis a gárda 32 esztendős kapitánya, Mészáros László sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot. A korábban stabilan az NB II-ben futballozó sportember honlapunk kérdésére elmondta, hogy ismét a combhajlítójával van problémája, sokat szenved tőle, mi több, elképzelhetőnek tartja, hogy gyulladás alakult ki a szervezetében, ezért lehet vele ennyi gondja. Ennél jóval nagyobb a baja Zsivoczky-Pandel Péternek. A csepeli egylet ugyancsak meghatározó tagja még október 7-én, a TFSE elleni, 2–0-ra megnyert hazai bajnokin szenvedett keresztszalag-sérülést, ám mint azt a kilencven percet nézőként megélő 27 éves támadó közölte, szerencsére nem annyira vészes a helyzet, mint azt először gondolták, mi több, az előző szezonban 28 bajnokin 30 alkalommal eredményes csatár úgy kalkulál, hogy még az őszi idényben visszatér a pályára. Maradjunk annyiban: a jelenleg futó idényben nyolc találkozón ötször betaláló futballista nélkül nem ugyanolyan a társulat, mint vele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4118243203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása