PONYVALEGÉNY

SPAR-os mellékhatás: „Vegyük meg őket szőröstül-bőröstül”

A magyar különadó miatt az üzletlánc az Európai Bizottsághoz fordult, ám húsvét ide vagy oda, a magyar kormány nem hímestojásként bánik vele

2024. március 22. - Horváth M. Attila

img_20240307_200305_spar_kosar.jpgA világszerte közel 14000 üzletet üzemeltető hollandiai székhelyű élelmiszer-üzletlánc, a SPAR Lázár János építési és közlekedési miniszter szerint meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett. Mindez közvetlenül annyiban merül ki, hogy a cég az Európai Bizottsághoz fordult, miután a piros-fehér lógós lánc szerint EU-jogot sért a magyar különadó kivetése.

img_20240307_200504_spar_kocsi.jpgAz Mfor tudósítása szerint egy építőipari konferencián az építési (hovatovább Budapestről nézve inkább tűnik rombolásinak nevezhető...) és közlekedési miniszter odáig ment, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek felvetette, vegyék meg őket szőröstül-bőröstül. Nem feltétlenül az a legfontosabb, melyik félnek van igaza a történetben, elvégre a kommunikációval van a legnagyobb probléma. A kivagyiság, a pökhendiség, a mi vagyunk az urak-attitűd a legtöbbször visszaüt, úgyszólván kontraproduktív, illetve megágyaz a különböző fórumokon rendre előkerülő mémnek Lölcivel és „Andi! Hívott a bank, megtelt a számlánk, mit csináljak?”-kal. És ha már itt tartunk: a kereskedelmi láncok közül a SPAR dolgozói viszik haza a legkevesebbet - talán addig, míg a cég nem változtat nevet és lesz Mészáros&Mészáros.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6218361313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vén motoros 2024.03.23. 21:52:40

Tudod, miért nincs egy hozzászólás sem? Mert nincs mihez hozzászólni. A posztod semmitmondó, zavaros, irreleváns, unalmas.
" A kivagyiság, a pökhendiség, a mi vagyunk az urak-attitűd a legtöbbször visszaüt, úgyszólván kontraproduktív" és ezt miért nem a Ryanair CEO-jának mondod? Őhozzá képest Lázár novícia.
süti beállítások módosítása