PONYVALEGÉNY

Bejött a hódmezővásárhelyi Bata Kristóf barátnőjének tippje: „A srácokra néztem és tudtam, hogy egyben vagyunk”

Az NB III Közép-csoport múlt hétvégi rangadóján hátrányból fordítva győzte le a házigazda HFC az Iváncsát, amelynek nyári igazolása, Pesuth Simon már a bemelegítés során bokasérülést szenvedett, de így is vállalta a játékot

2022. november 23. - Horváth M. Attila

bata_kristof_kopf.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngHÓDMEZŐVÁSÁRHELY–IVÁNCSA 2–1 » Az NB III Közép-csoport 18. fordulója előtt egy pont választotta el a 38-at gyűjtő vendéglátó éllovast és a Magyar Kupában a Ferencvárost búcsúztató, eddig 37 egységet bezsebelő tabellamásodik látogatót, a játéknap után pedig az is kiderült, hogy a kilencven perc során is a legminimálisabb a differencia a felek között: egyetlen gól.

Furcsa szombat: meccs az NB III-ban. A magyar nemzeti együttes vasárnapi pályára lépése miatt – mint ismeretes, Marco Rossi tanítványai 2–1-re verték Görögország legjobbjait a Puskás Arénában az immár 109-szeres válogatott Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzésén – a harmadosztály aktuális játéknapját a hétvége első napján rendezték, ám valami azt súgja, utólag ezt már cseppet sem bánják Hódmezővásárhelyen, ahol derbire készült a HFC, hiszen a (nem először) parádés őszt produkáló Iváncsát látta vendégül. 

bata_kristof_foto_hfc1912hu.jpgŐszinte leszek: volt bennem a rangadó kapcsán egy kis izgulás, nyilván egészséges, de péntek este megkérdeztem a barátnőmet, hogy ha tippelnie kéne, mi lesz a végeredmény? Ő 2–1-et mondott és utána már semmi kétség nem volt bennem – felelte érdeklődésünkre BATA KRISTÓF, a Hódmezővásárhelyi FC 24 éves labdarúgója, aki a jelenlegi bajnoki szezonban 16 mérkőzésen 3 gólt szerzett, és aki idestova három esztendeje erősíti a társulatot. – Másnap úgy mentem ki a pályára, hogy semmiféleképpen nem veszíthetünk, és ezt mondtam a srácoknak is az öltözőben. Az Iváncsa nagyon jó brigád, egyénileg is meg csapatszinten is nagyon jó focit játszanak, sokszor domináltak, de nekünk is meg voltak a lehetőségeink. Az elején megszerezték a vezetést, de amint kiegyenlítettünk, tudtam, hogy ez a mérkőzés a miénk, egyszerűen olyan érzés fogott el, hogy a srácokra néztem és tudtam, hogy egyben vagyunk, egy célért küzdünk és így egységesen, csapatként felülmúltuk az Iváncsát – én így látom és itt is szeretném megköszönni, hogy ennyien kilátogattak és szurkoltak nekünk! Nagyon nagy segítség volt és nagyot dobott a csapaton!

Megkockáztatjuk: fordított pályaválasztással az iváncsai drukkerek próbálták volna meg belehajszolni a győzelembe az övéiket. Így vagy úgy, a három pont ezúttal otthon maradt. Megérdemelten? 

Nyilván kinek mi a reális – merengett el a felvetésen BATA KRISTÓF. – Ha esetleg a másik féltől kérdezi, biztos azt fogják mondani, hogy nem, de szerintem teljes mértékben az született, mi többet tettünk a győzelemért, és ezt nem a kidolgozott lehetőségek vagy a labdabirtoklás miatt mondom, hanem a szívünk miatt, mert borzasztóan akartuk ezt a győzelmet, foggal-körömmel melóztunk, kapartunk érte.

Ha minden héten ugyanilyen mentalitással megy bele az aktuális kilencven percbe a HFC, nincs kérdés, ám amennyiben mégsem, vajon befolyásoló tényező lesz hosszabb távon a rangadón aratott egygólos siker? 

Reálisan nézve nem, de abból a szempontból, hogy nekünk ez lelkileg milyen lökést adott, úgy biztosan még nehezebb dolga lesz ellenünk az összes csapatnak, mert nem csupán egyénileg, de úgy érzem, csapatszinten is szintet léptünk – reflektált BATA KRISTÓF.

Az előttünk álló víkenden szabadnapos lesz a 41 egységgel az élen álló, így a jövő hét végéig mindenképpen az élen maradó Hódmezővásárhely, amely ha mindhárom pontot megszerzi a fővárosban, bizonyosan az első helyen zárja az őszi idényt. 

Úgy megyünk Újpestre, mint nyilván mindenhová, hogy nyerni akarunk – egyértelműsítette a helyzetet BATA KRISTÓF. – Ha rajtunk múlik, akkor minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, az ősszel úgy forduljunk, hogy mi legyünk az élen. De nem is figyelünk másokat, csak saját magunkra kell koncentrálnunk. Azt egyébként hozzátenném, rég játszottam NB III-as szinten ilyen jó mérkőzést, és ha elolvassa bármelyik csapattársam, egytől egyig nagyon büszke vagyok rájuk!

Közöttük van Pesuth Simon is, akit még az első félidő hajrájához közeledve Erhardt Dominik váltott – nem taktikai okokból. 

pesuth_simon.jpgÚgy gondolom, hogy két ugyanolyan erősségű csapat játszott egymás ellen – vágott bele a hét utolsó előtti napjának legfontosabb történéseinek ismertetésébe a HFC nyáron a Pest megyei I. osztályú VSK Tököltől szerződtetett 18 esztendős sokra hivatott labdarúgója, PESUTH SIMON. – Sajnos az elején kaptunk egy találatot, de senki sem adta fel. Az Iváncsának is voltak még helyzetei, de azokat nem tudták gólra váltani. Az eredményt illetően mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet. Nehéz meccs volt, sajnos egy bemelegítésnél történt szituációban a bokám kifordult és a 34. percben le kellett cserélni.

Szerencsére nem olyan nagy a baj, mint azt elsőre bárki gondolná, mint a szerencsétlenül járt fiatal futballista kérdésünkre elmondta, már jobb az állapota, mint szombaton volt, ám edzéssel csak a hét vége felé próbálkozik. Nem kell sietni, hiszen a HFC-re csak jövő héten vár újabb fellépés. 

Ezzel a győzelemmel biztosabbá tettük az első helyet, de még nagyon sok van hátra a bajnokságból – ment elébe az eseményeknek PESUTH SIMON, aki Bata Kristófhoz hasonlóan a jelenlegi szezonban szintén 16 találkozón ugyancsak 3 találatot ért el. – Idén még egy bajnoki mérkőzésünk van, az Újpest II. ellen, mindenképpen a három pontért megyünk a fővárosba!

Márpedig ha így lesz, bizonyosan szép karácsony vár a hódmezővásárhelyiekre, mert a július végén kezdődő évad a mindig nehéz nyári felkészülés során beletett melóval és a hol könnyebben, hol nehezebben elért eredményekkel mind a fa alá tehető – aranyszínű celofánba csomagolva. 

 NB III Közép-csoport, 18. forduló 

 HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC–IVÁNCSA KSE 2–1 (1–1) 

Hódmezővásárhely, vezette: Berényi Tamás (Kovács Gábor, Nagy Viktor)

Gólszerző: VALLEJOS DOMINIQUE (0–1) a 10., HUNYA KRISZTIÁN (1–1) a 38., SZABÓ PÉTER (2–1) a 60. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8517985556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása