PONYVALEGÉNY

Kiütés a rangadón: a Béke téren bukott el a Pénzügyőr, már csak a Csepel veretlen a Budapest-bajnokság I. osztályában

Torda Bence: „Egész héten nagyon jól edzett mindenki” • Gauzer Levente: „Nekünk most kezdődött el igazán a bajnokság” • Mészáros László: „Ezt a meccset mi jobban akartuk megnyerni, mint az ellenfelünk” • Tóth Máté: „Nem jött össze semmi”

2021. november 15. - Horváth M. Attila

csepel_osszekapaszkodas.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngCSEPEL–PÉNZÜGYŐR 4–0 » A legendás Béke téri stadionban a szezon során először szenvedett vereséget a pasaréti társulat, így a Budapest-bajnokság I. osztály 13. fordulójának rangadója után már csak az egykori NB I-es csapat az egyetlen veretlen a mezőnyben. Az alábbiakban a főszereplők megszólaltatásával idézzük fel a szombat délutáni találkozó legfontosabb pillanatait.

Az élen a helyzet változatlan. A tabella úgy fest – a II. kerületben legalábbis bizonyára így látják –, mint Picasso, azaz lehet benne gyönyörködni, mert 32 ponttal továbbra is a Pénzügyőr az első. Ám a közel másfél héttel ezelőtt a veretlenségét, no meg a kiállítás sorsára jutó egykori élvonalbeli labdarúgóját, Melczer Vilmost éppen a PSE ellen elveszítő (3–1) Unione a többek között Feil Mátéval felálló újonc MUN SE ellen könnyedén javított (4–0). Azaz a több NB I-es labdarúgót is felvonultató rivális továbbra is ott van a pasarétiek nyakán, lévén ugyancsak 32 egységet zsebelt be eddig, a sikerek száma is megegyezik, csak éppen Sólyom Ferenc legénységének hattal jobb a gólkülönbsége. Csakhogy a Béke tér környékén, ha nem is termálfürdőt fedeztek fel, de a Csepel tör fel, mint a talajvíz. A nyolc diadal és a négy remi elismerésre méltó produkció, kiváltképp úgy, ha hozzátesszük, tízből nyolcan minimum azt mondanák első blikkre, hogy az első két helyezettnél vannak a nagyobb spílerek, a mezőny egyetlen veretlen gárdája mégis a XXI. kerületi brigád. Az az egylet, amely a Pénzügyőr ellen is bebizonyította, hogy szívós védekezéssel, megalkuvást nem tűrő akarattal, egymást kisegítve, kifogástalan csapatmunkával, kellemetlen stílussal és a „blasz-egy” egyik, ha nem a legjobb szurkolótáborával a háta mögött a mezőny favoritja is legyőzhető, mi több, ilyen hozzáállással akár meg is előzhető. Nagy Zoltán, a Csepel FC trénere nem fejezhette be azt a munkát, amivel korábbi állomáshelyére visszatérve az Örkény SE-nél megbízták. Bár több összetevős a(z amúgy nem szép) történet, talán a sors akarta úgy, hogy ne is legyen bajnok az amúgy kétségkívül remek labdarúgókat foglalkoztató egylet. Nagy Zoltán nem először dolgozik a Béke téren. Ha befejezheti, amit elkezdett, akkor... A többi már a Csepel FC-n múlik.

Budapest-bajnokság I. osztály, 13. forduló

CSEPEL–PÉNZÜGYŐR 4–0 (3–0)

Csepel, Béke tér. Vezette: Zimonyi Péter (Tóth I Tamás, Szuhodovszki Dávid)

Gólszerző: TORDA BENCE (1–0) a 26., GAUZER LEVENTE (2–0) a 40., MÉSZÁROS LÁSZLÓ (3–0, 11-esből) a 45., DEÉSY MÁRK (4–0, öngól) a 87. percben

 torda_bence_csepel.jpgTORDA BENCE, a Csepel FC első góljának szerzője: „A Pénzügyőr elleni meccsre nagyon jó emlékekkel gondolok vissza. Érezni lehetett a csapaton már a REAC elleni mérkőzés után, hogy elindultunk végre a helyes úton. Voltak kisebb-nagyobb hullámvölgyek mostanában, de ezeket átvészeltük és úgy érzem, hogy mindenki megtalálta a legjobb formáját. Nagy lökést adott nekem a rákospalotaiak ellen szerzett két gólom és persze nem hagyhatom szó nélkül a nagyszerű szurkolótáborunkat, amely jóban-rosszban mindig mellettünk van. Ezt a csapat nevében is köszönöm! A meccsre visszatérve: mindenkin látszott már egész héten, hogy teljesen rá van hangolódva a hétvégére, egész héten nagyon jól edzett mindenki és én már a bemelegítés alatt éreztem, hogy ezen a meccsen csak egy csapat jöhet le győztesen a pályáról, azok pedig csak mi lehetünk. A gólom? Elég gyorsan történt ott minden, egy beadást követően tudtam érkezni két védő között, akik elől be tudtam pöckölni a labdát a hálóba. Ezek után viszonylag hamar megszereztük a második gólunkat és még a félidő előtt a harmadikat, majd a végjátékban a negyediket is. Összességében ez egy tökéletesnek mondható meccs volt mindenki számára. Ez a mérkőzés nagyon nagy lökést adott a csapatnak és úgy vélem, hogy ez a bajnokság még koránt sincs lefutva! Bízom benne, hogy ezentúl is ugyanígy fogunk küzdeni, mert szeretnénk a lehető legjobb helyről kezdeni a tavaszi fordulókat.” 

gauzer_levente_csepel.jpgGAUZER LEVENTE, a Csepel FC második góljának szerzője: „Úgy gondolom, nagyon jó teljesítményt nyújtott az egész csapat, végig koncentráltan védekeztünk és abból nagyon hatékonyan tudtunk átmenni támadásba. A magam részéről szerintem nekem is egy kifejezetten jó mérkőzésem volt, nagyon örülök a gólomnak, főleg, hogy fejjel sikerült betalálnom. Úgy éreztem, hogy a találatom után a kétgólos előny minket teljesen megnyugtatott, az ellenfelet pedig még jobban elbizonytalanította, és az, hogy végül 3–0-val mentünk el a szünetre, véleményem szerint el is döntötte a három pont sorsát. A meccs előtt és azután is úgy gondolkodtunk, hogy nekünk most kezdődött el igazán a bajnokság, hiszen a vesztett egységek tekintetében egy pontra vagyunk az első helytől, így a bajnokság eleji gyengébb teljesítményt követően ismét ott vagyunk az élmezőnyben és harcban vagyunk a bajnoki címért.” 

meszaros_laszlo_csepel.jpgMÉSZÁROS LÁSZLÓ, a Csepel FC harmadik találatának szerzője, aki 2016 őszén még a Pénzügyőr SE labdarúgója volt: „Szerintem nagyon jó mérkőzés volt, igazi csapatmunka. Mindenki nagyon koncentrált volt, mely hatalmas küzdeni akarással párosult. Úgy éreztem, hogy ezt a meccset mi jobban akartuk megnyerni, mint az ellenfelünk. A 11-esnél sikerült becsapni az ellenfél kapusát, így 3–0-s állással tudtunk bemenni a szünetre. Van még három meccsünk, nem titok, hogy szeretnénk mindhármat megnyerni, amiért meg fogunk tenni mindent.”  

szucs_krisztian_1.jpgSZŰCS KRISZTIÁN, a Csepel FC kapusa: „Még mindig csak keresem a szavakat a csapat szombati teljesítményére. Jól tudtuk, ha versenyben akarunk maradni a bajnoki címért folytatott harcban, akkor ezt a meccset meg kell nyernünk. Az első perctől kezdve nagyon motiváltan és fegyelmezetten futballoztunk. A szezon eddigi legjobb félidejével negyvenöt perc alatt, mondhatni eldöntöttük a három pont sorsát. Azt gondolom, hogy megérdemelt győzelmet arattunk ilyen különbséggel is. Külön öröm, hogy kapott gól nélkül tudtuk lehozni a mérkőzést, az egész csapatvédekezést dicséri, hogy ellenfelünk igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, így komolyabb feladatom nem is akadt a kilencven perc során. Az elmúlt két meccs óriási erőt kell, hogy adjon a csapatnak az elkövetkezendő három találkozóra. Szeretnénk kilenc ponttal venni az előttünk álló akadályokat, és akkor jó szájízzel mehetünk a téli pihenőnkre, illetve készülhetünk a tavaszi folytatásra.” 

toth_mate_penzugyor.jpgTÓTH MÁTÉ, a Pénzügyőr SE csapatkapitánya: „Röviden: nem jött össze semmi. Nem azért, mert nem készültünk volna fel és nem is azért, mert a Csepel ennyivel jobb lenne nálunk. Sajnos az összes gólt olyan szituáció előzte meg, ami eddig nem volt jellemző ránk, de összességében azt kell mondanom, hogy bár nagyon fájó, de még bőven időben érkező volt ez a pofon. A foci olyan, hogy hétről hétre javíthatsz, és mindig olyan játékos vagy, mint az elmúlt fordulóban, így szerencsére a hétvégén javíthatunk és javítani is fogunk!”

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4816756460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása