PONYVALEGÉNY

Most van most: a gyertyák csonkig égnek – Tompos Kátya emlékére

41 éves korában, hosszan tartó súlyos betegség következtében hunyt el a színművésznő

2024. május 31. - Horváth M. Attila

tompos_katya_kopf.jpgMájus 31-én, hajnalban méltósággal és türelemmel viselt hosszan tartó betegség következtében, életének negyvenkettedik évében elhunyt Tompos Kátya, Jászai Mari- Máthé Erzsi- és Arany Medál-díjas színművésznő. Az alábbiakban rá emlékezünk. 

Az életről szólt minden jelenet. A lagziból elszökni, valakivel bújócskázni, majd rátalálni citeraborzongató esemény, ám menyasszonyként így tenni, több mint egyszeri romantikus feeling. A nagybetűs Nő, aki keresi önmagát. A Most van mostban, ebben a keserédes road movie-ban ugyanúgy csillogott az a melankolikus tekintet, mint korábban a Poligamyban, a Köntörfalakban vagy a Valami Amerika második és harmadik részében.

Az esküvő azon a lemezen is előkerült, amelyen az örökifjú Zorán duetteket énekel egy pár baráttal. Hangulat kell hozzá, és ha előkeveredik, lágyan ívelő, szépségversenyre való dalokat kap az ember. Most viszont másról szól minden. A halál sohasem hivalkodó, észrevétlenül jön, olykor tapogatózva, s végül letaglózva. A csendes elmúlást követi a leghangosabb zokogás.

tompos_katya_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9818418341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.06.03. 09:43:32

Soha nem láttam, nem hallottam. A halála kapcsán egy cikkben be volt linkelve egy videó, amelyben legkedvesebb költőm, Radnóti Miklós egy versét mondta el. Nagyon beletalált, egyenesen a szívem közepébe.
süti beállítások módosítása