PONYVALEGÉNY

BUDAPEST KUPA, DÖNTŐ | Zsivoczky-Pandel Péter: „Dominálni és nyerni megyünk Budafokra!” • Czene Péter: „Ha csapatként játszunk, bármire képesek lehetünk!”

A két csapat legutóbbi egymás elleni bajnokiját két góllal a Csepel-Csep-Gól nyerte a Pestszentimre ellen, de ez szerda este semmit sem jelent

2023. május 10. - Horváth M. Attila

budapest_kupa_donto_kopf.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Szerda este Budafokra, a Promontor utcára figyel a fővárosi futballtársadalom, ahol 18:30-kor a hivatalos pályaválasztó, a sorozat állomásait tekintve összesítésben 25–5-ös gólkülönbséget produkáló, három alkalommal is nullára nyerő Csepel-Csep-Gól FC a Budapest Kupa fináléjáig kapott találat nélkül, 22–0-val eljutó Pestszentimrével találkozik. Az alábbi kedvcsinálóban a két kapussal, a csepeli Szűcs Krisztiánnal és a pestszentimrei Iváncsik Norberttel készült interjú után igyekeztünk nem csupán a főszereplőket, hanem a mindenkori vetélytársak labdarúgóit is megszólaltatni a döntő kapcsán. 

Budapest Kupa, 6. forduló, döntő 

 CSEPEL-CSEP-GÓL FC–PESTSZENTIMREI SK 

Budafok, Promontor utca, szerda, 18:30, vezeti: Fekete László (Madari Adrián, Róka Krisztián – Czene-Joó Ádám) 

Mivel idén játszottam már mindkét együttes ellen, ezért úgy gondolom, az fogja eldönteni a kupa sorsát, hogy melyik gárda szerzi meg az első gólt. A Pestszentimre nagyon jól védekezik csapatként és gyors kontrákat vezet. Ha a Csepel fel tudja törni ezt a védelmet egy góllal es támadnia kell a Pestszentimrének, akkor nagyon nehéz dolga lesz, de egy kupadöntőben bármi megtörténhet, teljesen nyitott a párharc.

Névtelenséget kérő és természetesen kapó blasz-egyes labdarúgó nyilatkozta a fentieket. Két bajnoki forduló közötti finálé ide, legutóbb fájó csepeli döntetlen (a Csepel UFC ellen 0–0) oda és pestszentimrei diadal (a Rákosmente ellen 2–0) amoda, az nyilvánvaló, hogy egyik egyletnek sincs oka spórolni a kilométerekkel. A főváros XVIII. és XXI. kerületében is élénk érdeklődés kíséri a Budapest Kupa döntőjét, így érthető, ha a társulatok tagjai kettőzött erővel harcolnak meg minden egyes labdáért és dobják támadásba az övéiket. Az alakulatok stílusából következik, hogy aligha vívnak a felek dögunalmas 0–0-t, az ellenben sokkal inkább benne van a párharcban, hogy 3–3 lesz a végeredmény a rendes játékidőt követően. Elképzelhető, lesznek olyanok a pályára lépők közül, akiknek ez lehet – Nicolas Cage filmjének címével élve – az utolsó dobás, de ez nem film, legfeljebb a szó legpozitívabb értelmében vett színház. Avagy: minden résztvevőnek kiváló és emlékezetes előadást kívánunk!  

FŐSZEREPLŐK LEHETNEK 

 

 BENDE JÁNOS (Csepel-Csep-Gól)  A hétvégi bajnoki kapcsán csak annyit tudok mondani, hogy csalódott vagyok, hiszen volt lehetőségünk otthon tartani a három pontot, de már a szerdára koncentrálunk. A kupadöntőt – és szerintem mondhatom az egész csapat nevében – nagyon várjuk, két éve sajnos az utolsó utáni pillanatban buktunk el. Mindenképpen szeretnénk elhozni a kupát, hogy együtt ünnepeljünk a szurkolóinkkal, akiknek szintén ugyanolyan fontos, mint nekünk. Szerintem arra nem lehet alapozni, hogy a bajnokságban legutóbb 4–2-re sikerült felülmúlni a Pestszentimre csapatát, biztos vagyok benne, hogy a riválisunk is készül és minden erejét beveti, hogy a csapat játékosai emelhessék magasba a trófeát. Saját magunkkal kell foglalkoznunk és akkor nem lehet gond. 

 CHOMAN ÁDÉL (Pestszentimre)  A hétvégi bajnoki fordulón túljutva jó érzések kavarognak bennem, csapatszinten nagyon kellett nekünk ez a győzelem, főleg a kupadöntő előtt. Büszke vagyok a srácokra, nagyot küzdöttünk, másrészt én az RKSK-tól érkeztem tavaly a Pestszentimréhez, szóval nekem duplán jó érzés volt, hogy nyerni tudtunk. Őszintén szólva izgulok, de szerintem ez normális. Valóban, a múltkor 4–2-re nyertek ellenünk, viszont ez egy kupadöntő, amelyen bármi megtörténhet. Bízom a társaimban, sok munkánk van benne és ki fogjuk hozni a maximumot. Ez a klub egy család, és egy családként megyünk ki szerda este a pályára, egyetlen célért, a Budapest Kupáért! 

 CZENE PÉTER (Pestszentimre)  A hétvégi mérkőzésünk abszolút nem volt könnyű, de ezt tudtuk előre és úgy mentünk fel a pályára főpróba-szerűen, mintha a kupadöntőn játszanánk. Szerencsére sikerült otthon tartanunk a három pontot, így kellő önbizalommal vágunk neki a hétnek. A finálét nagyon várjuk már, talán még nem tapasztaltam Pestszentimrén ilyen motiváltságot és ekkora izgatottságot eddig, gondolok itt a csapattársaimra és a szurkolókra egyaránt. Az előző meccsből szerintem nem lehet kiindulni, mivel ez egy más téttel bíró mérkőzés lesz, ettől függetlenül helyén kell kezelnünk a dolgokat, egy nálunk minőségibb játékosokkal rendelkező csapat ellen mérkőzünk meg. Viszont, ha úgy játszunk, mint egy csapat, azt érzem, bármire képesek lehetünk. Ez több lesz, mint „csak” egy meccs az imrei családnak! Ezért is fogunk megtenni mindent annak érdekében, hogy hazahozzuk a kupát és történelmet írjunk - együtt! Mindent bele, PSK! 

 FŰZFA GERGELY (Pestszentimre)  Örülök a hétvégi győzelmünknek, mindenki 110%-ot nyújtott a pályán, ezért is tudtunk eredményesek lenni. Kiváló közösség a miénk, ez az egyik kulcsa annak, hogy a lehetőségeinkhez mérten ilyen eredményesen tudunk szerepelni a bajnokságban és a Budapest Kupában is. A döntőre ugyanúgy készültünk, mint az eddigi mérkőzésekre. Persze mindenkiben van egy kis pluszmotiváció, de szerintem pozitív energiává fogja ezt mindenki alakítani, nem fog ránk nyomást helyezni a tét. Ismerjük ellenfelünket, tudjuk, hogy erős csapat, más lehetőségekkel, mint mi, de egy fináléban bármi előfordulhat. Meg akarjuk nyerni a döntőt, bízunk magunkban és egymásban, alázattal, szenvedéllyel fogunk focizni, ezt megígérhetjük a minket elkísérő szurkolóinknak! Nekik ezúton is köszönjük, hogy mindig mellettünk állnak!

 GYŐRFI DOMINIK (Pestszentimre)  Az RKSK elleni bajnoki mérkőzés után nagyon pozitív érzelmek kavarogtak bennem és a csapatban is. Az elmúlt hetekben nem jöttek úgy az eredmények, sem csapat-, sem egyéni szinten, ahogy azt szerettük volna, ezért a hétvégi meccs első félidejében pontatlanul játszottunk nagyon sok esetben, de a második felvonásra úgy jöttünk ki, hogy megnyerjük ezt a találkozót! Örülök, hogy góllal is hozzá tudtam segíteni a társulatunkat a győzelemhez, ez egyéni szinten is pozitív hatással volt rám, de többet várok el magamtól, ezért minden mérkőzést egy új bizonyítási lehetőségként fogok fel, legyen az kupameccs vagy bajnoki. A döntő előtti összecsapás nagyon fontos lehet, hiszen főpróba, amin, ha helytállsz, pozitív eredménnyel és érzésekkel léphetsz legközelebb pályára. A kupasorozaton magabiztosan meneteltünk végig, kapott gól nélkül hoztuk le a találkozókat, de ellenfelünket sem szabad alábecsülni, hiszen a csepeliek is nagy különbségű győzelmeket arattak. Masszív csapategységet érzek magunkon, ami kellő motiváltsággal és akarattal párosítva pozitív eredményt hozhat. Az egymás elleni, 4–2-re elveszített bajnokiból nem lehet kiindulni, hiszen minden találkozó teljesen más. Abból a meccsből tanultunk csapat- és egyéni szinten is, ezért inkább motivációként kell felhasználjuk azt a vereséget. Szeretnénk revánsot venni és erre tökéletes lehetőség a kupadöntő. 

 KEREKES OLIVÉR (Pestszentimre)  Relatíve hosszú idő után tudtunk újra nyerni, nagy volt már a feszültség, így mind csapatszinten, mind pedig egyénileg is alábbhagyhatott a frusztráltságunk. Ugyan az első félidőben nem futballoztunk jól, a másodikban szép gólokkal és - ami a legfontosabb – kapott gól nélkül fektettük két vállra ellenfelünket. A Rákosmente elleni, feszült hangulatú mérkőzés kiváló ugródeszka lehetett a szerdai kupadöntőre. Harcos, a támadóharmadban jól futballozó gárda ellen tudtuk felmérni magunkat pár nappal a finálé előtt, ami nagyszerű lehetőségnek bizonyult. Szerintem a Csepel bajnokin aratott 4–2-es győzelme csak motivációforrás lesz csapatunknak. Magamból kiindulva egy ilyen vereség mindig azt váltja ki az emberből, hogy alázattal, de revánsot vegyen az utóbb még felülkerekedett alakulaton, amire tökéletes alkalom lehet a Budapest Kupa-döntő, ahol ezúttal is bizakodva várom az imrei szurkolók támogatását, hiszen részben értük, és részben bizonyos egyénekért, de elsősorban a PSK-mez az, amiért is pályára lépünk és harcba szállunk. 

 KRISTÓ DOMINIK (Csepel-Csep-Gól)  Ami a hétvégi fordulót illeti, szomorúan tölt el ez a döntetlen, hiszen én és a csapat is nagyon szeretett volna nyerni. Végig fölényben játszottunk, az ellenfélnek talán csak egy nagyobb helyzete akadt, míg nekünk számos lehetőségünk volt. Ha pesszimistán is tekintek a helyzetkihasználásunkra, akkor is gólokkal kellett volna megnyernünk a mérkőzést, de ha ezen rágódunk, az rámehet a kupadöntőn nyújtott teljesítményünkre, amit mindenki nagyon vár, és nagyon szeretnénk megnyerni – nemcsak magunknak, hanem a szurkolóinknak is! Bár a legutóbbi bajnoki találkozónkat a Pestszentimre ellen megnyertük, az semmit nem jelent. Minden meccs más, főleg, ha az egy kupadöntő. Mindkét csapat átérzi a találkozó súlyát, így egy nagyon jó és élvezhető mérkőzés lesz remélem, aminek a végén mi emelhetjük majd magasba a kupát! 

 MENYHEI GERGELY (Csepel-Csep-Gól)  A hétvégi bajnoki folyamán nekünk adódtak nagyobb lehetőségeink és mi játszottunk veszélyesebben, de sajnos ez nem mutatkozott meg gólokban. A szerencse sem volt velünk, de úgy gondolom, hogy a csapat belerakta a kellő melót a meccsbe. Nem érzem igazságosnak a döntetlent, de remélem, ami szerencse nem állt mellénk a hétvégén, az szerdán velünk lesz. Úgy gondolom, hogy messzemenő következtetéseket nem kell levonni a vasárnapi bajnoki után. A hétfői edzésen átbeszéltük a hibákat és a pozitívumokat egyaránt, de ez már a múlté, most már a következő feladatra kell koncentrálnunk és teljes gőzerővel fókuszálnia a csapatnak a döntőre, hogy győztesen hagyhassuk el a pályát és magasba emelhessük a serleget. Érezni a csapaton, hogy mindenki várja ezt a szerda estét, hisz kupadöntőt játszani mindenki számára felemelő érzés és nem sűrűn adatik meg egy sportoló karrierjében, legyen szó bármilyen osztályról. Személy szerint én is izgatottan várom, hiszen eddigi pályafutásom alatt ez lesz az első kupafinálé, amin játszhatok. Köszönjük a szurkolóknak az eddigi szurkolást és bizalmat a csapat felé, számítunk rájuk szerdán is, mivel ők adhatják azt a pluszt a csapat számára, ami hozzásegíthet minket a Budapest Kupa megnyeréséhez. Várunk minden kedves Csepel-szurkolót, legyünk minél többen! Hajrá, Csepel! 

 NÉMETH ZOLTÁN (Csepel-Csep-Gól)  Mint minden mérkőzésre, a hétvégire is úgy mentünk ki, hogy csak a győzelem az elfogadható eredmény. Azt gondolom, többször is eldönthettük volna a javunkra a meccset, ennek fényében még inkább csalódás ez az eredmény. Egy kupadöntő mindig különleges esemény, szurkolónak, vezetőnek, játékosnak egyaránt. A szurkolóinkat ismerve nagyon jó hangulatú mérkőzésre számítok, biztos vagyok benne, hogy együtt képesek lehetünk elhóditani ezt a trófeát! A bajnokságban elfoglalt helyezést alapul venni hiba lenne, hiszen ez egy teljesen más sorozat, viszont mindenképp tele önbizalommal és bátran kell játszanunk. 

 PÓCSA CSABA (Csepel-Csep-Gól)  Rossz érzések kavarognak bennem, csalódott vagyok az előző bajnoki forduló miatt. Nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna. Nem játszottunk jól, sok volt a pontatlanság. Több lehetőségünk volt, mint az ellenfél csapatának, de sajnos nem sikerült betalálnunk. A következő mérkőzésen fejben jobban ott kell lenni, mert csak a győzelem elfogadható! A finálét személy szerint nagyon várom. Minden játékosnak 110%-ot kell nyújtani. A bajnokságban elért eredmény semmit sem jelent, hiszen ez a döntő. Nehéz meccs lesz, de bízunk benne, hogy jól fog alakulni minden. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megszerezzük a kupát! 

 SZALAY MÁTÉ (Pestszentimre)  A hétvégi találkozók mindegyike nagyon fontos számomra, de a legutóbbi meccs után persze nagy izgalommal tölt el az, hogy pályára léphetek a BK döntőjében. A legutóbbi találkozásunk a Csepel ellen vereséggel zárult, de azt szerintem senki nem gondolhatja, hogy a Csepelnek könnyű dolga lesz szerda este. Ezt úgy értem, hogy én is és a csapat is sokkal egységesebb és motiváltabb, mint a korábbi összecsapáson. Nagy izgalommal várjuk a találkozót és mindent meg fogunk tenni a győzelemért! 

 SZOMBATHY DÁNIEL (Pestszentimre)  Több okból is nagyon fontos volt, hogy sikerült megnyernünk a hétvégi bajnokit. Először is minden pontra szükségünk van a bajnokságban, és ez a győzelem még sokat érhet, illetve meg tudtuk szakítani a hárommeccses nyeretlenségi sorozatunkat, ami mentálisan nagyon kellett a csapatnak. Az első félidőben nem játszottunk jól, több hibát is elkövettünk. A második játékrészre sokkal jobban jöttünk ki és magunkhoz is ragadtuk a kezdeményezést. Meg is lett az eredménye helyzetek és gólok formájában. Külön öröm volt számomra, hogy kapott találat nélkül hoztuk le a meccset. Tanulnunk kell az előző két, ellenük vívott összecsapásból, viszont úgy gondolom, kupadöntő révén ez egy teljesen más mérkőzés lesz. A tavaszi meccset jól kezdtük, meg is szereztük a vezetést, viszont több hibát elkövettünk és a vetélytársunk ezeket könyörtelenül megbüntette. Szerdán ezeket a hibákat kell kiiktatni, és ha mindenki kihozza magából a maximumot, akkor jó esélyünk van arra, hogy nagyszerű meccset játsszunk! 

 ZSIVOCZKY-PANDEL PÉTER (Csepel-Csep-Gól) A hétvégi forduló nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Megvoltak a lehetőségeink, de azokat nem tudtuk kihasználni. Csalódottak vagyunk, viszont nincs idő rágódni ezen – komoly sorozatterhelés vette kezdetét, fontos mérkőzésekkel. Nem könnyű értékelni az eddig mutatott játékunkat, talán a hektikus a legjobb szó rá, állandóságra kell törekednünk. Nem minden meccs alakult úgy, ahogy szerettük volna, de küzdeni kell a célokért a legvégsőkig. Különleges érzés kupadöntőre készülni, nagyon várja már mindenki a mérkőzést, érződik Csepelen is, hogy felfokozott a hangulat. Nehéz összecsapásra számítok, teljesen más meccs lesz ez, mint a két csapat bajnokija, de dominálni és nyerni megyünk Budafokra!

A KÍVÜLÁLLÓK SZEMÉVEL 

 

 CSABAI TAMÁS (Nagytétényi Kohász)  Ha a tabellán a helyezéseket nézem, akkor a Csepel esélyesebbnek bizonyul, de a kupamérkőzéseken általában felborul a papírforma, főleg, hogy ez már a döntő. Szerintem jó iramú meccs lesz és mindkét csapat feltesz mindent a legvégső győzelemre. Sérülésmentes mérkőzést kívánok mindkét csapatnak! 

 FÖLDI DÁNIEL (Budafoki MTE II.)  A Csepelt látom egyénileg és csapatszinten is erősebbnek. Így, hogy már valószínűleg elment számukra a bajnokság, biztosan kettőzött erővel szeretne a szurkolóknak bizonyítani, akik az egész szezonban a brigád mellett voltak. 

 GRÉCZY MÁRTON (Kelen SC II.)  Van némi személyes kötődésem, ugyanis Zsivoczky Peti nagyon jó barátom volt az általános iskolában. Talán a tabellán elfoglalt helyezések és az ő személye miatt inkább a Csepel-Csep-Gól mellett tenném le a voksomat, de egy biztos: mindkét csapat nagyszerű szurkolótáborral rendelkezik, úgyhogy a pikáns hangulat garantált. 

 KOPLÁNYI GÁBOR (Unione FC)  A bajnokságban tízből kilencszer a Csepel nyerne, mert alapvetően erősebb játékosállománnyal rendelkezik, azonban ez egy meccses Budapest Kupa-döntő, s itt érvényesülhet a Pestszentimre akaratereje és munkabírása, akárcsak amikor minket kiejtettek. Ha fejben ott lesznek, akkor rendkívül határozottan és szervezetten fognak védekezni a futballt játszó Csepel ellen, s abból gyors kontrákkal próbálnak operálni, amelyben kifejezetten erősek. Épp ezért szerintem nagyjából két kimenetele lehet a meccsnek: könnyen, 3–0-ra nyer a Csepel vagy fordulatos és gólgazdag találkozón az extázisban játszó Pestszentimre. 

 KORITÁR DÁVID (1908 SZAC)  Erős ellenfeleknek tartom mind a két csapatot. A Pestszentimrét a harcias küzdőszellemű játéka viszi előre a bajnokságban, míg a Csepel-Csep-Gólt az erősebb játékosállománya és a magabiztos játéka. Ez valószínűleg a döntőben is meg fog jelenni mindkét gárda részéről, de személy szerint a Csepel-Csep-Gólt tartom esélyesebbnek a finálé megnyerésére és a trófea elhódítására, ám természetesen bármi előfordulhat. Remélem, hogy változatos, gólgazdag mérkőzést láthatnak majd a kilátogató szurkolók! 

 MOHÁCSIK GÁBOR (Csepel UFC)  A serleg azé a csapaté lesz, amelyik jobban akarja és ezt be is bizonyítja a pályán. A Csepel esélyesebb és jobb csapatot is képez, de mint tudjuk, nem mindig a jobb nyer. Hajrá, Csepel! 

 NAGY GERGŐ (Rákospalotai EAC)  A blasz–egyes tabella alapján a Csepel a döntő esélyese, de egy meccsen bármi megtörténhet, okozhat meglepetést a Pestszentimre. Kiélezett mérkőzést várok, azt sem tartom kizártnak, hogy a meccs nem dől el a rendes játékidőben. Az adott napi forma dönthet. 

 PETRY ZSOLT (Rákosmente FC)  A meccsről azt gondolom, hogy két külön kategóriájú csapat fog összecsapni.  Nem meglepetés, hogy a Csepel-Csep-Gól bekerült a döntőbe, hiszen a szezon alatt végig a bajnokság megnyerése is cél volt. Játszós, szervezett csapat taktikailag és technikailag is, ha nem becsülik le ellenfelüket, nem lesz meglepetés. 

 SCHEIBER BENCE (ASR Gázgyár)  A csapatok tabellán elfoglalt helyezései, valamint az ASR Gázgyár elleni mérkőzései alapján csepeli mezőnyfölényt és szervezett pestszentimrei védekezést várok. Szerintem a meccs során döntő fontosságú lesz, hogy melyik csapat szerzi az első gólt. A játékosoknak pedig azt kívánom, hogy élvezzék ki a kupadöntő minden egyes pillanatát!   

A játékvezető: FEKETE LÁSZLÓ  személyében rutinos sporttárs dirigálja a Budapest Kupa fináléját, akivel kapcsolatban feltétlenül meg kell jegyezni, hogy nem csupán síppal a szájában, de zászlóval a kezében sincs híján a tapasztalatnak. A versenysorozat 2022/2023-as kiírásában nem dirigált egyik társulatnak sem, a bajnokságban ellenben vegyes a kép. Értsék ezt úgy, hogy a finálé egyik résztvevőjének négyszer vezetett és egyszer lengetett, míg a másik döntős alakulat meccsén háromszor is a vonalak mentén teljesített szolgálatot, de csak kétszer működött asszisztensként, egyszer tartalékjátékvezetőként. Konkrétan a Pestszentimre labdarúgói ismerhetik jobban, elvégre a 8. fordulóban a PSK–XV. Kerületi Issimo (2–0) összecsapáson második számú partjelző volt, a PSK–Unione (11. forduló, 1–2), az ASR Gázgyár–PSK (14. forduló, 1–0), a Testvériség-Újpalota–PSK (17. forduló, 0–2) és a PSK–Fővárosi Vízművek (22. forduló, 3–1) találkozókon ellenben vezetőbíróként működött közre. A Csepel-Csep-Gól a 2. fordulóban találkozhatott először a sporttárssal, az 1908 SZAC elleni, 5–1-re megnyert összecsapáson második számú asszisztens volt, a 8. játéknapon esedékes REAC –Csepel-Csep-Gól (1–0) derbin ugyancsak a kispadokkal átellenben volt jelenése, míg a 43. Sz. Építők–Csepel-Csep-Gól (1–2) találkozón tartalékjátékvezetőként foglalkoztatták. Összességében tehát a sporival a pályán vagy annak szélén a Pestszentimre háromszor győzött és kétszer veszített, míg ugyanezen mutató a Csepel-Csep-Gól kapcsán két diadal, egy vereség. Ami biztos: a Budapest Kupa fináléjában egyik csapat számára sem volna üdvözítő egy Feketétől pirosat kapni.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr318120510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása