PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Szűcs Krisztián: „Egy kupadöntőn bármi megtörténhet, mindenre fel kell készülnünk”

A Budapest Kupa fináléjára készülő Csepel-Csep-Gól FC fiatal kapusa szerint nem jelent előnyt, hogy a rivális Pestszentimre egy nappal többet pihenhet a május 10-én, szerdán Budafokon rendezendő összecsapás előtt

2023. május 04. - Horváth M. Attila

pa080555.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Nem vénnek való vidék. Mármint Csepel, ahol csupa tettre kész, motivált, a pályán apait-anyait beleadó fiatalemberre van szükség, hogy teljesítsék a küldetést. Szűcs Krisztián, a gárda kapusa éppen ilyen. Budapest Kupa-győzelem mellé bajnoki cím. Álom vagy valóság?

Csak a győzelem az elfogadható. Mondták, érzékeltették és mi is leírtuk már százszor, ezerszer, ha sorsdöntő meccs várt válogatottra, klubcsapatra vagy szenvedélyes lurkókból álló, tálcán kínált Kinder tojásokért trappoló ovifocitársulatra. Csak a győzelem az elfogadható. Nem egyszer, nem kétszer, nem háromszor. És ez nem valamiféle üres szólamú lózung, hanem a valóság. A Csepel-Csep-Gól számára ugyanis az év egyik legszebb hónapja lehet a május – mert „mindent” megnyerhet. Vagy... De erről van, aki hallani sem akar.   

ponyvalegeny_mini_uj_2023.jpgAhhoz képest, hogy sokáig úgy volt, május első szerdáján is meccset játszanak, kész felüdülés lehet a „lazítás”. Az idézőjel nem véletlen, ahogy az sem volna az, ha azt felelné, nem bánja, hogy a Budafok II. elleni csatára kicsit később kerül sor.

Mondhatni majdnem mindegy, hogy május melyik szerdáján fogadjuk a Budafok csapatát – válaszolta érdeklődésünkre Szűcs Krisztián, a Budapest-bajnokság I. osztályában a 27. forduló előtt, csupán huszonöt lejátszott csata után 59 ponttal a tabella hármadik helyén álló Csepel-Csep-Gól FC 22 éves kapusa, aki fiatal kora ellenére mégiscsak tapasztaltnak nevezhető, hiszen a 77. felnőtt tétmérkőzésére készül XXI. kerületi színekben. – Ebben a hónapban három hét alatt hat mérkőzés vár ránk, így lazításra nem igazán lesz idő, de személy szerint én ezt egyáltalán nem bánom.

p5140689.JPGponyvalegeny_mini_uj_2023.jpgMit jelent önnek, hogy az előttünk álló hétvégén a Csepel-Csep-Gól a Csepel UFC-t fogadja? Vagy csak egy összecsapás következik a sok közül?

Minden meccsre próbálunk ugyanúgy készülni, de az vitathatatlan, hogy egy-egy ilyen párharcnak mindig van egy különleges hangulata. Ősszel nem tudtunk nyerni ellenük, most hazai pályán nem lehet más célunk, mint itthon tartani a három pontot.

ponyvalegeny_mini_uj_2023.jpgNincs kétségem afelől, profin gondolkodnak, mégis, nehéz úgy koncentrálni az ősszel 2–2-re végződő kerületi derbire, hogy tudják, május 10-én a Budapest Kupa fináléjában lesz jelenésük?

Mindig a következő mérkőzésre készülünk, ez most sincs másképp. Mindenki nagyon várja már a kupadöntőt, de egy vasárnapi, sikeresen megvívott rangadó nagy erőt adhat arra a meccsre is, így most csak arra fókuszálunk.

ponyvalegeny_mini_uj_2023.jpgAdhat bármiféle pluszt a Pestszentimrének, hogy a Budapest Kupa-döntő előtti utolsó bajnoki fordulóban a rivális szombaton, míg önök a hét utolsó napján lépnek pályára?

Nem gondolom, hogy ez óriási előnyt jelentene. Azt a munkát, amit el kell végezni a két mérkőzés között, arra elég lesz a két nap.

ponyvalegeny_mini_uj_2023.jpgA közelmúltban megvívott egymás elleni találkozójuk mérvadó vagy ez csapdahelyzet volna? Aki esetleg nem tudná: április 15-én, a pontvadászat 24. játéknapján 2–1-es félidei vezetése után idegenben nyert 4–2-re a Csepel-Csep-Gól.

Minden mérkőzés más, így nem lehet kiindulni abból a bajnokiból. Egy kupadöntőn bármi megtörténhet, mindenre fel kell készülnünk.

ponyvalegeny_mini_uj_2023.jpgAz viszont már nem önökön múlik, bajnokok lesznek-e, hiszen a sorsuk nemcsak a saját kezükben van, hanem az éllovas Unionéban és a második REAC-éban. Könnyebbség ez? Úgy értem, ennek köszönhetően kevesebb nyomást éreznek magukon vagy éppen, hogy többet?

Személy szerint nem érzek változást. Minden összecsapáson nyomás alatt játszunk, minden meccset meg kell nyernünk. Be kell gyűjteni az összes megszerezhető pontot, aztán az utolsó forduló után majd meglátjuk, ez mire lesz elég.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9418116332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása