PONYVALEGÉNY

A megoldás: kétszeres magyar bajnok a Budapest Kupa-győztes kispadján

Rutinos szakember vezetheti az aranyéremig tartó úton a Csepel-Csep-Gólt

2023. június 13. - Horváth M. Attila

pb250286_pisont_zsivoczky.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | A korábbi kétszeres NB I-es bajnok egykori kiváló labdarúgó személyében megtalálta Lázok János, majd az időközben az alakulatot beugróként átvevő Takács László utódját a Budapest-bajnokság I. osztályának harmadik helyén végző társulat, a Budapest Kupa-győztes Csepel-Csep-Gól FC. 

Most bánhatják csak igazán a Béke téren, hogy a REAC elleni összecsapások nem úgy sikerültek, ahogy azt a XXI. kerületben előzetesen eltervezték. Ugyanis a rákospalotaiak a heti egy edzéssel – amihez aligha kell különösebb kommentárt fűzni... – bajnoki címet szerző Unione FC (vissza)lépését kihasználva megmérették magukat az osztályozón, és a többek között az egykori válogatott Bodnár Lászlót és a stabil NB I-es futballistát, Törtei Tamást is a keretében tudó Kállósemjént oda-vissza legyőzve biztosították a helyüket az NB III 2023/2024-es mezőnyében.   

És hogy mi köze van mindehhez a Csepel-Csep-Gólnak? Csupán annyi, hogy a második és a harmadik helyezett között négy egységnyi volt a különbség a bajnoki záráskor, márpedig a REAC az ősszel a Budai II László Stadionban Kaszala Patrik góljával verte 1–0-ra Jencsik Szilárdékat, míg a tavasszal ugyanilyen különbséggel, Horváth Krisztián találatával múlta felül a kerete alapján érthetően előkelőbb pozícióba vágyó alakulatot. Márpedig, ha ezt a két meccset a csepeliek nyerik, minden bizonnyal Szűcs Krisztián és társai készülnének a harmadosztályra.   

pb250289_pisont_zsivoczky.JPGA háttérben mindenesetre már a szezon vége után is zajlottak az események, mi több, az már bizonyos, hogy a következő szezonban az Újpesttel 1990-ben, míg az MTK-val 1997-ben NB I-es bajnoki címet szerző futballista, Zsivoczky-Pandel Gyula irányítja a Csepel-Csep-Gól FC-t, és miután Zsivoczky-Pandel Péter személyében a mezőny gólkirályát az alakulat adta – a kitűnő alapképességű labdarúgó 27 bajnokin 30 alkalommal ünnepelhetett –, könnyen előfordulhat, hogy 2024 májusában a szó átvitt és nemes értelmében is családi körben fürödhetnek a siker fényében a brigád tagjai. Nem keltene különösebb meglepetést, ha a nyáron tovább erősödne az amúgy sem gyenge keret, mégpedig olyan labdarúgókkal, akiknek a kvalitásaival a korábban a Vasasnál, Pápán és Diósgyőrben is dolgozó, frissen kinevezett szakvezető teljes mértékben tisztában van. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1118146654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása