PONYVALEGÉNY

Romániában, hátrányból fordítva: Európa-bajnok az U19-es női kézilabda-válogatott

Legjobbjaink a Dánia elleni fináléban mínusz hármas első játékrész és az erőt adó szünet után produkáltak fantasztikus félidőt

2023. július 17. - Horváth M. Attila

mksz_noi_u19_valogatott.jpg2019 és 2021 után 2023-ban is a kontinens legjobbja lett a magyar női U19-es kézilabda-válogatott, amely a Dánia elleni döntőben a 11 találatot szerző balátlövő, Varga Emília, valamint a 8-8 gólig jutó szintén balátlövő Csíkos Luca és az irányító Simon Petra vezérletével múlta felül az északiakat 35–26-ra. 

A Szilágyi Zoltán és Kudor Kitti által remekül összerakott legjobbjaink a romániai Pitestiben szerezték meg az aranyérmet, akik közül honlapunk olvasói korábban közelebbről megismerhették válogatottunk két jobbátlövőjét, a NEKA-t erősítő Kovalcsik Biankát és a Vácon pallérozódó Kurucz Aidát, valamint a debreceni balszélsőt, a közelmúltban Kisvárdára szerződő Makó Zoét. Az Európa-bajnokság All Star-csapatában két magyar kiválóság, a kapus Zaj Klára (NEKA) és a torna MVP-jének, azaz legértékesebb játékosának megválasztott Simon Petra (FTC/MTK) kapott helyet.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr818168469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása