PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: SZLADOVICS BOTOND, a NEKA kézilabdázója

Súlyos sérülése után már a visszatérésre készül az utánpótlás-válogatott, aki a sportágát csodának tartja: „Amilyen cseleket, figurákat, lövéseket lehet elvégezni, az vonzott be nagyon engem”

2023. június 20. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Szladovics Botond, a Nemzeti Kézilabda Akadémia utánpótlás-válogatott kézilabdázója.

szladovics_botond_portre.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: A tévében nagyon sok meccset néztem, ezért döntöttem úgy, hogy kipróbálom magam. Azért is a kézilabdát választottam, mert édesanyukám is ezt a sportot űzte, emellett ez volt az első sport, amit megismertem. A sportág nekem egy csoda! Amilyen cseleket, figurákat, lövéseket lehet elvégezni, az vonzott be nagyon engem.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Az eddigi pályafutásom során a legnagyobb élményem az, hogy a Nemzeti Kézilabda Akadémia keretein belül játszhatok, és még az, hogy behívtak a korosztályos serdülő válogatottba.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Két ember van, akit nagyon megbecsülök: Kai Smits és Nedim Remili.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Nagyon sok emberrel van viszonyom de akikkel a legjobb a kapcsolatom, azok a csapattársaim és az edzőim.

• Szezonbeli emlékezetes esemény: Hogy bejutottunk a serdülő- és az ifjúsági csapatunkkal a final fourba.

szladovics_botond_akcio_1.jpg• Célkitűzés a jelenlegi évadra: Nekem erre a szezonra a célkitűzésem a rehab volt. Sajnos tavaly augusztusban keresztszalag-szakadást szenvedtem, emiatt az egész idényre kidőltem. Nekem ez volt a célom még a következő év elejére is, utána meg az, hogy minél többet legyek a pályán és segítsem a csapatom.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Hogy a NEKA NB I-es csapatának a tagja legyek.

• Amelyik sportot még kedvelem: Kedvenc sportjaim közé tartozik többek között a röplabda és a kosárlabda.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Nagyon szeretek kondizni járni. (nevet) Meg talán azt, hogy hobbiszinten strandkézizek.

szladovics_botond_akcio_2.jpgKözelgő visszatérés győzelemre éhesen  A keresztszalag-szakadás nem múló rosszullét vagy kislábujj-zsibbadás, annál sokkal több. Egy-két hónap ide, néhány hét oda, a teljes felépülés általában egy évet vesz igénybe, így cikkünk főszereplőjének úgymond lassan lejár az ideje, amivel kapcsolatban így fogalmazott:

Már lassan láthatnak egy új, győzelemre éhes Szladovics Botondot!

És hogy megítélése szerint hol tart most a felépülésben, ha az eredeti állapotot vesszük teljesnek?

Olyan nyolcvanöt százalékos lehetek most, de a combomat kell még erősíteni.

Márpedig ha a test dolgozik, a lélek is erősödik, amiből a Nemzeti Kézilabda Akadémia, no meg Szladovics Botond biztosan profitál majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6318150568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása