PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: MAKÓ ZOÉ, a Debreceni VSC kézilabdázója

„Először fociztam a testvérem példáját követve, majd ez sajnos a téli időszakra befejeződött, ezért a kézilabda volt a másik sportág, ami felkeltette az érdeklődésemet”

2022. december 17. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Makó Zoé, a női kézilabda NB I/B-ben a hétvégi játéknap előtt 7 ponttal a tabella 13. helyén álló Debreceni VSC SCHAEFFLER U19 már az élvonalban is bemutatkozó játékosa, a csapat balszélsője.

mako_zoe_portre.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Kiskoromban egy olyan gyermek voltam, aki mindig ment és meg sem állt egy pillanatra sem. Először fociztam a testvérem példáját követve, majd ez sajnos a téli időszakra befejeződött, ezért a kézilabda volt a másik sportág, ami felkeltette az érdeklődésemet. Nagyon tetszett a sok irányváltás és maga a tudat, hogy egy csapat tagja vagyok.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: A tavalyi szezonban volt, amikor az Országos Bajnokság döntőjébe kerüléséért hétméteresekkel sikerült nyernünk. Most viszont az első gólom az NB I-ben is egy örök élmény marad számomra.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Egyértelműen Lékai Máté. Egészen kicsi korom óta ő a példaképem. Nem véletlen, hogy a 66-os mezszámot viselem már nagyon régóta.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Nagyon sok ember van, akivel jó viszonyban vagyok, de leginkább Csernyánszki Liliána, Panyi Anna, Silye Nanda és Ináncsi Fruzsina az, akikre bármikor számíthattam és mellettem álltak a nehezebb időszakokban is.

Szezonbeli emlékezetes esemény: Természetesen az MTK elleni NB I-es mérkőzés, amikor megszereztem az első gólomat a nagyok között.

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Az NB I/B-ben szeretnék minél több mérkőzést megnyerni és természetesen benn is maradni a csapattal ebben a bajnokságban.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Stabil NB I-es játékos lenni és esetleg a válogatottban is szeretnék majd bemutatkozni idővel, de ezekhez még nagyon sok munka vezet számomra.

Amelyik sportot még kedvelem: Hatalmas jégkorongrajongó vagyok. Nemrég viszont kiderült, hogy a kosárlabda is egészen érdekes számomra, ezért jelenleg ezzel is barátkozom, de egyébként bármilyen más sportág leköti a figyelmem.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Imádom az autósportot, a Forma-1 és a rally viszont kifejezetten a szívem csücske már nagyon régóta. 

dvsc.pngGyőzelmet ért az újonc gólja  A fentiekben Makó Zoé szerényen elhallgatta, de a női kézilabda NB I-ben idén december 3-án a fővárosi Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban debütáló szélső találata utólag bizony nagyon is fontosnak bizonyult. Az élvonal 15. fordulójában az MTK Budapest pályaválasztásával megrendezett bajnoki szünetében ugyan már háromgólos előnyben volt a Loki (11–14), és bár a kék-fehérek kapaszkodtak a jó eredmény eléréséért, ez a találkozó mégsem az ezen a meccsen újdonsült alakulatát először irányító, a kispadon Vida Gergőt váltó Vágó Attila győztes bemutatkozását hozta. Márpedig ebben szerepe volt a 18 esztendős DVSC-üdvöskének is, ugyanis az első osztályban az első fellépését jegyző játékos az első – és eddigi egyetlen – találatát is megdobta az ominózus akció során Suba Sára által őrzött MTK kapujába, a 27. percben 9–13-ra alakítva az állást. És hogy mi lett a végeredmény? A piros-fehérek az egyaránt hét-hét gólig jutó Töpfner Alexandra és Vámos Petra, illetve Kácsor Gréta (5) és Petrus Mirtill (4) vezérletével 29–28-as diadalt arattak, míg a házigazda részéről Pál Tamara (6), Dakos Noémi (5), valamint Szabó Kitti és Szabó Laura (4–4) bizonyult a legeredményesebbnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4618004124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása