PONYVALEGÉNY

Kovalcsik Bianka: „A fináléban a fáradtság kijött rajtunk, de...” • Kurucz Aida: „Legnagyobb fegyverünk az egység” • Mészáros Virág: „Büszke vagyok a csapatra!”

Az U19-es Európa-bajnokságot Romániában megnyerő női kézilabda-válogatott kiválóságai abban egyetértenek, hogy a remek kohézió volt a siker alapja

2023. július 25. - Horváth M. Attila

u19_eb.jpgAz U19-es Európa-bajnokságon brillírozó magyar női kézilabda-válogatott tagjai még a részletekre is odafigyeltek: miközben az elődöntőben a házigazda Romániát nyolc góllal (34–26) múlták felül, addig a fináléban Dániát kilenc találattal (35–26) győzték le. És ami nekik nyolc, illetve kilenc, az nálunk tízest ér. Az alábbiakban a szereplők segítségével tekintünk vissza a nagy visszhangot kiváltó, alig egy hete, július 16-án befejeződő eseményre.   

Miközben kerestük, lázasan kutattuk az új Siti Beát vagy a finommechanikai művek mozgatórugóival ellátott Görbicz Anitát, könnyen lehet, hogy már meg is találtuk. Mégpedig Kurucz Aida személyében, aki az U19-es Európa-bajnokságon is űzte, hajtotta, indította az övéit, erőteljes tapsra ragadtatva a Ria, ria, Hungária” örökbecsűre rázendítőket.  

kurucz_aida_1.jpgMint azt tudni lehet, egy háromhetes felkészülés előzte meg a romániai Európa-bajnokságra való kiutazásunkat, ami fizikai, mentális és taktikai felkészülést jelentett számunkra – ment vissza az időben KURUCZ AIDA, a női NB I-ben szereplő Praktiker-Vác jobbkezes irányítója. – A célunk egyértelműen az aranyérem megszerzése volt, mindenki úgy állt ennek az egésznek, hogy győztesként térjünk haza. Persze ez így kicsit keménynek hangozhat, de nyilvánvaló és elmondhatom, hogy ebben a csapatban mindenki barátokra lelt, így a hangulat és a jókedv adott volt az összetartások alatt. Legnagyobb fegyverünk a csapategység, illetve a tűz, ami bennünk volt a mérkőzések alatt is.  

Radulovics Bojana talán egyszeri és megismételhetetlen volt, nekünk legalábbis biztosan. A világ egykori legjobbja, a falat olykor bivalyerős löketekkel eltüntető átlövő méltó utódja lehet Kovalcsik Bianka, aki több poszton is segítségére lehet nem csupán aktuális klubcsapatának, hanem a magyar válogatottnak is.   

capture-20230725-020518.pngNagyon sokat készültünk ezen a nyáron az Európa-bajnokságra, a felkészülési meccsek nagyon jól sikerültek, így elég magabiztosan utaztunk Romániába – vágott bele az értékelésbe KOVALCSIK BIANKA, aki a legutóbbi évadban a Nemzeti Kézilabda Akadémia üdvöskéje volt, s aki a 2023/2024-es szezonban is marad az NB I-ben, de már a nagy vérátömlesztésen áteső Kisvárda szurkolóit boldogíthatja megmozdulásaival. – Erős csoportba kerültünk, de nagyszerű kihívást jelentett számunkra. Veretlenül kerültünk a középdöntőbe, ami pluszlöketet adott a csapatnak. A fináléban azt tapasztaltuk, hogy a fáradtság kijött rajtunk, de a szünetben tudtunk állítani a fejünkön és a társaság mentális erejének köszönhetően a dobogó legfelső fokára állhattunk fel. Ezt az aranyérmet a napokban elhunyt nagymamámnak ajánlom, aki tudom, hogy a legbüszkébb rám!”  

A kapus is a büszkeséget emlegette. A cerberus, aki előbb vagy utóbb Bíró Blanka és Janurik Kinga méltó helyettese vagy utódja lehet talán nem csupán a Ferencvárosban, de a nemzeti csapatban is.  

meszaros_virag.jpgSzerintem azért tudtunk ilyen nagyszerű teljesítménnyel győzni, mert nagyon erős volt a csapategység, és mindenki nagyon akart nyerni, illetve ugyanígy segítettük egymást – fogalmazott felettébb egyértelműen MÉSZÁROS VIRÁG, aki az előző, 2022/2023-as bajnoki szezonban stabilan védte a női kézilabda NB I/B-ben szereplő FTC junioralakulatának hálóját, és akiről terveink szerint hamarosan bővebben is olvashatnak a Kapuskérdések címet viselő rovatunkban. – Nagyon örülök, hogy részese lehettem a sikernek és büszke vagyok magamra, illetve a csapatra!  

Van is mire, és ha a felsőbbrendű – vagy nevezzük sorsnak – is úgy akarja, nekünk, a sportág rajongóinak is lesz még mire, illetve kikre.  

20230716_magyar_noi_u19.jpgA Szilágyi Zoltán és Kudor Kitti által felkészített, U19-es Európa-bajnoki címet szerző magyar női kézilabda-válogatott kerete: Imre Szofi, Mészáros Virág, Zaj Klára – kapusok; Csernyánszki Liliána, Csíkos Luca, Farkas Júlia, Gém Léna, Kostyó Panni, Kovalcsik Bianka, Kövér Luca, Kurucz Aida, Makó Zoé, Panyi Anna, Papp Dorka, Simon Petra, Szabó Aida, Szabó Anna, Szabó Lili, Varga Emília – mezőnyjátékosok

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7518178357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása