PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: ZENTAI DOROTTYA, a spanyol Club Almassora Balonmano kézilabdázója és a LadyBugs strandkézilabdázója

Az új hispán kihívás még várhat: „Július végéig nálam a strandkézilabda élvez előnyt, szeretnénk a csapatommal a lehető legjobb helyen végezni”

2023. június 26. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Zentai Dorottya, a Ferencváros és az MTK korábbi irányítója, a spanyol Club Almassora Balonmano jelenlegi kézilabdázója, valamint az E-ON LadyBugs U17-es Európa-bajnok strandkézilabdázója.

zentai_d_portre_valogatott.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Őszintén? Én beleszülettem a sportágamba, a szüleim is játékosok voltak, most pedig mindketten edzők, így számomra sem volt kérdés, hogy ezt szeretném csinálni. Ami először megfogott engem, az a csapat volt mind a teremben, mind a strandon. Nagyon tudnak motiválni a társaim és úgy érzem, mindig húzzuk egymást előre.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: A teremben egészen óvodás korom óta játszom, így a rengeteg emlék közül nehéz lenne egyetlen élményt kiemelnem. A strandon viszont egyértelműen az U17-es Európa-bajnokságot emelném ki, amit megnyertünk 2021 nyarán Bulgáriában. Számomra ez egy hatalmas élmény, amit biztosan sosem fogok elfelejteni. (A Pinizsi Zoltán szövetségi edző által dirigált, a Hollandia ellenfi fináléban szétlövésben 7-4-re diadalmaskodó Eb-győztes társulatot az alábbi játékosok alkották: Bartók Dorina, Buzsáki Bodza, Czifrik Sára, Czifrik Virág, Kazeem Amina, Kreutz Kitti, Lévai Lili, Orbán Laura, Pelle Bettina, Szabó Aida, Tóth Eszter, Zentai Dorottya – a szerző)

strandkezi_csapatfoto_2021.jpg

zentai_d_portre_mtk.jpg• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Nem tudnék egyetlen személyt sem kiemelni, sok játékosnak szeretem a játékát, akire nagyon felnézek, de igyekszem minél több kézilabdázótól ellesni a mozdulatait, a játékstílusát. Teremben Pál Tamarától kaptam a legtöbb segítséget, amikor legfiatalabb játékosként az MTK felnőtt csapatába kerülhettem egy rövid időre.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Rengeteg barátot, illetve barátnőt köszönhetek a sportnak, így azt gondolom, nagyon sok jó viszonyt ápolok a játékostársaimmal és bízom benne, hogy ez az évek során csak gyarapodni fog.

• Szezonbeli emlékezetes esemény: A szezont kint töltöttem Spanyolországban, új csapatnál, új környezetben, és annyi új inger ért, hogy az egész évemet emlékezetesnek mondanám.

zentai_d_akcio_fradi.jpg• Célkitűzés a jelenlegi évadra: Július végéig nálam a strandkézilabda élvez előnyt, szeretnénk a csapatommal a lehető legjobb helyen végezni. Az országos döntő után költözöm vissza Spanyolországba, ahol egy számomra abszolút új kihívás vár. Szeretnék rengeteget fejlődni és minél több tapasztalatot gyűjteni az első osztályban.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Személyes célom a felnőtt strandkézilabda-válogatott stabil tagjává válni, csapatszinten pedig az élmezőnyhöz tartozni. Teremben a felnőttek között szeretnék rutint szerezni és minél sokrétűbb játékossá válni.

zentai_d_spanyol.jpg• Amelyik sportot még kedvelem: A családomhoz közel áll a sí és a snowboard vonal, de őszintén szólva minden sportot szeretek nézni és szívesen is próbálom ki őket. Szeretek új dolgokat, sportokat kipróbálni és úgymond tesztelgetni magam.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Szerintem nagyon nyitott ember vagyok, nem tudom mi lehet az, amit még nem tudnak rólam. (mosolyog)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8318154246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása