PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: PAPP DORKA, a Ferencváros U19-es Európa-bajnok kézilabdázója

A juniorokkal a kontinens tetejére jutó jobbszélső: „Most még nem tudom felfogni, kell még egy kis idő, hogy tudatosuljon bennem ez a siker”

2023. július 23. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Papp Dorka, a női kézilabda NB I-ben szereplő, Bajnokok Ligája-ezüstérmes Ferencváros U19-es Európa-bajnok jobbszélsője osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

u19_papp_dorka.jpgNagyon örülök, hogy ott lehettem, hiszen ez nem az én korosztályom volt, hanem az idősebbeké. Most még nem tudom felfogni, kell még egy kis idő, hogy tudatosuljon bennem ez a siker. Jelenleg az elmúlt két hét hatása alatt vagyok, remélem, az elkövetkezendő években még több ilyen siker részese lehetek. Mostantól pedig nagyon szorítok a válogatott ifista csapattársaimért az augusztusban kezdődő Európa-bajnokságon!
A Ferencváros felkészüléséhez a következő hét folyamán csatlakozó PAPP DORKA  a Dánia elleni Európa-bajnoki fináléban is diadalt arató magyar U19-es válogatottról

papp_dorka_balrol.jpgSIKER, ÉHSÉG  Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Minél jobb helyezést elérni a Bajnokok Ligájában és a magyar bajnoki címet megszerezni, illetve az NB I/B-ben és az ifiben is a legjobb helyezést elérni, valamint a válogatottal is jól szerepelni. Ami mindebből eddig megvalósult: Nagyon elégedett vagyok, hiszen lehetőséget kaptam a felnőtt csapatban és a Bajnokok Ligájában második helyezést értünk el. Ez egy történelmi pillanat és csak elégedettek lehetünk a sok hullámvölgy ellenére is. Egy korosztállyal feljebb a juniorokkal sikerült Európa-bajnoki címet szereznünk. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Eddig nem nagyon volt ilyen, de most az Eb-n elkezdtem inni meccs előtti Nutri8 shotot. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Általában fehérjét iszom vagy eszem.

FEKETELEVES  Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: Különösebben nem emlékszem ilyen meccsre, de nem törölném ki, mivel a hibákból tanulunk. Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Erre sem tudok pontos választ adni, mivel egy meccsen nem lehet tökéletesen játszani. Étel, amire gondolni sem tudok: Sajnos eléggé válogatós vagyok ezen a téren, de amit nem ennék meg szinte soha, az a gomba. Ital, amit sohasem iszom: Minden italt megiszok, nem tudnék így kiemelni egyet sem.

papp_dorka.jpgASZTAL, TÁRSASÁG  Az ideális reggeli: Tápiókapuding gyümölcsökkel. Az ideális ebéd: Gyümölcsleves, párolt csirkemell édesburgonyával. Az ideális vacsora: Quesadilla. Az ideális desszert: Créme brulée.

KOCCINTÓ  Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: A Metz elleni győzelem a Bajnokok Ligája FINAL4-ba jutásért. Emlékezetes pillanat marad. (2023. május 7-én a francia csapat otthonában 33–26-ra győzött a Ferencváros, miközben az érdi odavágón 32–26-os vereséget szenvedett, így összesítésben 59–58-cal az FTC lépett tovább – a szerző) A 2022/2023-as évadbeli legjobb meccsem: A Banik Most elleni mérkőzés. (2022. december 17-én, az FTC pályaválasztóként Érden 43–19-re legyőzte a cseh csapatot, amely ellen Papp Dorka 5 gólt dobott – a szerző) Legnagyobb siker a konyhában: Nem vagyok egy nagy konyhatündér,de igyekszem minden tudásomat beletenni, sajnos eddig csak a rántotta készítésig jutottam. Ha ital, akkor… Még kiskorú vagyok.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5318176135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása