PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Szabó Zsombor a csepeli derbi előtt: „Minden erőt meg fogunk mozgatni ahhoz, hogy borítsuk a papírformát”

Az ősszel még a listavezető TC tagja volt, ám tavasszal már az UFC sikereiért küzd a kapus, aki állítja, már a megkeresés után érezte, hogy ide kell igazolnia

2024. február 23. - Horváth M. Attila

szabo_zsombor_kopf.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Ha a matinéelőadások a régi idők moziját idézik, csak remélni lehet, hogy ugyanez futballnyelven fogalmazva régi idők focijával örvendezteti meg a kilátogatókat: február 24-én, szombaton 11 órai kezdettel a Hollandi úton a Csepel UFC a listavezető Csepel TC-t fogadja. A derbi pikantériáját többek között Szabó Zsombor személye adja, ugyanis a kapus a télen éppen a vetélytárstól szerződött némi túlzással nem egy kerülettel, hanem egy pályával odébb.

Az önbizalommal nem lesz gond. Szabó Zsombor frissen, kipihenten, ráadásul kapott gól nélküli bajnoki nyitány után várja a hétvége első napját, amikor farkasszemet nézhet immár csak volt csapattársaival. A cerberus az ősszel mindössze egy bajnokin őrizte a Csepel TC hálóját. Hogy a Tabáni LC nem a blasz-egy mezőnyének tagja, azon ne lepődjön meg senki, ugyanis a 7–3-ra megnyert bajnokit a Budapest-bajnokság IV. osztály 1. csoportjában rendezték, így a huszonharmadik életévében járó sportember értelemszerűen a tartalékegyüttes kapuját védte.   

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgÍgy persze könnyű... Önnek lesz a legegyszerűbb dolga, hiszen ismeri a hétvégi rivális labdarúgóit. 

Valóban mondhatom, hogy elég jól ismerem a játékosokat, azonban azt gondolom, ez fordítva is igaz – felelte honlapunk felvetésére csütörtök kora este Szabó Zsombor, a Csepel UFC 22 éves kapusa. – Bízom benne, hogy nem nekik lesz könnyebb a helyzetük, sőt! Én is és a csapat is azon leszek, hogy a lehető legjobban megnehezítsük a dolgukat a kilencven perc alatt.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgNem egyedülálló, amit véghez vitt a télen, hiszen Haraszkó Sándor vagy éppen Mohácsik Gábor is hasonló utat járt be, de azért nem is szokványos, hogy az ősszel még a Csepel TC-ben, a tavasszal már a Csepel UFC-ben futballozzon valaki. Előre kigondolt elhatározás volt, hogy marad a szigeten belül? 

Nem mondanám tudatos döntésnek, nem terveztem ilyen korán csapatot váltani, azonban az első félév nem a tervek szerint alakult. Fiatal vagyok még, védeni szeretnék minél többet, ezért nem volt kérdés, hogy távoznom kell a karrierem érdekében. Amint megkeresett az UFC, éreztem, hogy ide kell igazolnom, nagyon pozitív volt már az első benyomás is a csapattal kapcsolatban.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgMire számít a szombat kora délután véget érő találkozón? A papírforma egyértelműen vendégsikert ígér, de nem papírformájú személyek, hanem hús-vér emberek futballoznak majd, így bármi megtörténhet. 

Minden erőt meg fogunk mozgatni ahhoz, hogy borítsuk a papírformát szombaton. Jól edz az egész csapat, mindenki motivált, csak a győzelem lebeg a szemeink előtt. Bízom benne, hogy szombat kora délután a hármas sípszó után nekünk lesz okunk az örömre!  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgJó formába lendült a csapat? Csak azért kérdezem, mert azt nyilván nem bánja, hogy kapott gól nélkül debütált az UFC-ben, ám azt annál inkább, hogy nem is szerzett a gárda találatot. Kellőképp élesek voltak, csak a II. Kerület kapuja előtt semmi nem sikerült, netán éppenséggel még vereséget is szenvedhettek volna a 0–0-ra végződő tavaszi nyitányon? 

Azt gondolom, igen, jó formában vagyunk. Nagyon nehéz futballozni a II. Kerület otthonában, a pálya nagyon kicsi. Nem is tervezett ellenfelünk nagyon támadni, inkább gól nélkül szerették volna lehozni a mérkőzést hátul, ennek ellenére volt két nagyobb helyzetünk a mérkőzés során, azonban az ellenfél kapusa (Kis Dániel – a szerző) mind a két alkalommal a helyén volt. A mérkőzés képe alapján igazságosabb lett volna a vendéggyőzelem, de ilyen a labdarúgás, nem mindig a tervek szerint alakulnak a dolgok. Hiszek abban, hogy a hétvégén sem kapunk gólt, és akkor nagy probléma nem lehet.  

csepel_ufc.png Nem azonos célokért küzdenek  csepel_tc.pngMiközben a Csepel UFC a II. Kerület otthonában veszített fontos pontokat, addig a bajnoki cím első számú várományosa, a Zsivoczky-P. Gyula – a szakember kérése, hogy így használjuk a nevét – trenírozta Csepel TC az osztrák Neunkirchentől télen szerződtetett Dunai András találatával 1–0-ra verte a tavaly májusi Budapest Kupa-döntő visszavágójának is tekinthető összecsapáson a Pestszentimrét. Bár a derbi előtt (amelynek tavaly augusztusi odavágóján 2–0-s félidő után 4–0-ra nyert az aranyesélyes gárda Urbin Márk, Csernák Kristóf, Németh Zoltán és Bencze Márton találataival) ez semmit nem számít, azért nem árt rögzíteni: a 15 egységgel 12. helyezett Csepel UFC látja vendégül a 45 ponttal éllovas Csepel TC-t. 30 pont, azaz tíz győzelem a differencia a felek között, miközben nem felesleges leszögezni: szombaton nem a 15 játszik a 45-tel, hanem 11 futballozik 11 ellen.   

Budapest-bajnokság I. osztály, 17. forduló 

CSEPEL UFC–CSEPEL TC 

Csepel, Hollandi út, szombat, 11.00, vezeti: Zimonyi Péter (Tóth I Tamás, Apkó Tamás)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr218337425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása