PONYVALEGÉNY

UFC-k meccse: a csepeli rangadó előtt négygólos nyitány

Kedd este XXI. kerületi derbit rendeznek a Béke téren, ahová Rebecsák Szilárd nyáron remekül igazoló gárdája önbizalom-növelő siker után érkezik

2023. augusztus 22. - Horváth M. Attila

boda_p3220154.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngCSEPEL UFC–II. KERÜLET UFC 4–0 | Kettőből kettő: a Csór elleni Magyar Kupa-diadal (2–1) után a Budapest-bajnokság I. osztály nyitányán is győzelemmel kezdett a nyáron Bíró Tamást, Boda Józsefet és Seregy Tamást is megszerző vendéglátó. 

A kettőből kettő kitétel az új fiúra is érvényes. Úgy bizony, hiszen a Csór elleni kupatalálkozón győztes találattal debütáló 31 éves futballista, a bajnokin kezdőként 77 percet a pályán töltő, a nyáron az Erzsébeti SMTK-t nyolc év után elhagyó Boda József a 37. percben szerezte meg csapata harmadik találatát, miután 11-esből vette be az újonc kapuját védő Kis Dániel hálóját. Rajta kívül sorrendben Takács Attila, Mohácsik Gábor és Béres Dominik volt eredményes. A nagyszerű alapképességekkel megáldott, Szotyi becenévre hallgató támadó nem került ismeretlen közegbe, hiszen a Csepel UFC-t erősíti többek között az a Mohácsik Gábor, akivel csapattársak voltak annak idején a Vasas utánpótlásában és a Rákosmente KSK felnőtt gárdájában is.   

Az sem véletlen, hogy Bíró Tamás az UFC-ben kezdte újra a korábban felfüggesztett karrierjét, hiszen a jobboldalon gyakorlatilag minden poszton, védőként, szélsőként vagy támadóként is hasznos teljesítményre képes univerzális labdarúgó Rebecsák Szilárddal együtt futballozott a Dunaharaszti MTK színeiben.   

Seregy Tamás helyzete némileg pikánsabb, a szélvészgyors futballista ugyanis májusban még a Csepel-Csep-Góllal ünnepelhetett Budapest Kupa-győzelmet, ám az élet úgy hozta, hogy a nyáron a rivális kerületi gárdánál írt alá. Meglehet, ő lesz kedd este a(z egyik) főszereplő, hiszen 17 óra 30-kor a Béke téren megkezdődik a bajnokság 2. fordulója a derbivel.   

A múlt pénteken éppen a kupafinálé visszavágóját letudó házigazda persze készül a fentebb említett Boda Józsefre is, aki alapesetben többször szembe kerülhet a kilencven perc során a rendszerint stabil produkcióval kirukkoló Mészáros Rolanddal. Márpedig a két futballista tökéletesen ismeri egymást, lévén a Vasas utánpótlásában csapattársak voltak...

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5218198473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása