PONYVALEGÉNY

Pesuth Simon: „Van egy nagyszerű szurkolótáborunk” • Gazdik Dániel: „Kettőzött erővel küzdünk a trófeáért”

Budapest Kupa-döntő: Csepel TC? Unione FC? Nem engednek a negyvennyolc(adik)ból!

2024. május 08. - Horváth M. Attila

img_20230510_211833_1.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Szerda délután újra megtelik élettel a Budafoki MTE Promontor utcai sporttelepe, ugyanis a hagyományoknak megfelelően a XXII. kerületben kerül sor a 48. Budapest Kupa-döntőre. A díszes serlegért ezúttal az előző évben a Pestszentimrét ugyanitt felülmúló, ám immár Zsivoczky-P. Gyula által trenírozott, a bajnoki címet már zsebben tudó Csepel TC és az április végén Amatőr Kupa-diadalt ünneplő, az ezüstéremért még versenyben lévő bajnoki második Unione FC csatázik.  

A közelmúltban egy-egy leendő főszereplő – a címvédő részéről az Ausztriából hazatérő Dunai András, míg a kihívótól az ex-NB I-es Szabó Tibor – adott interjút honlapunknak, az alábbiakban pedig – az Unione csapatkapitányára “hallgatva” – jöjjenek a fiatalok! A XXI. kerületiek részéről Csabafi Szabolcs és Pesuth Simon, míg az óbudaiaktól az Amatőr Kupa-finálét eldöntő Gazdik Dániel, valamint a meglehetősen furcsa helyzetben lévő Kristó Dominik nyilatkozott. Ahogy 2023-ban is nagyszabású beharangozót szenteltünk a jeles eseménynek, úgy ezúttal is lehetőséget biztosít(ott)unk a riválisok tagjainak, nyilvánítsanak véleményt, mit várnak ők a Budapest Kupa fináléjától? Valamint utánanéztünk annak, hogy a döntő játékvezetője – aki ebben az évben Zimonyi Péter lesz – a 2023/2024-es évadban a finalista társulatok hány bajnokiján működött közre. Összesen négy összecsapásra bukkantunk, érdekesség, hogy ezek közül három találkozó is három gólt és minimális különbségű diadalt (1–2 vagy 2–1) hozott. Lehet, hogy ezúttal is így lesz? Szerda este negyed nyolc tájban kiderül, még akkor is, ha a meteorológusok szerint május 8-án gyakran beborul.  

csabafi_szabolcs.pngEgy kiélezett és nagyon jó hangulatú mérkőzésre számítok. Utóbbiban nincs semmi kétségem, mert bár én nem vettem részt, de csapattársaim nagy része tavaly játszott a döntőben, és mind hatalmas élményként írták le, amihez biztos hozzá tett a kedvező kimenetel. Emellett amit már én is sokszor megtapasztalhattam, az a lenyűgöző szurkolótáborunk, amelynek tagjai mindenhová elkísérnek bennünket és remek atmoszférát teremtenek. Valószínűnek tartom, hogy szoros meccs lesz, akár kiindulva abból, hogy az előző ütközetünk is szoros volt, de azért is, mert nem is egy jól csengő név alkotja az Unione csapatát. Megvannak az előnyei mindkét félnek, nekik főleg a rutin, míg nekünk a fizikai állapotunk, az erőnlétünk. Ehhez mérten is kell majd taktikáznunk, de a legfontosabb, hogy magabiztosan és nagy kedvvel lépjünk pályára. Ami döntő lehet és egyik nagy erőssége a társulatunknak, az a csapategység és az utolsó percig való küzdés, nem is véletlen, hogy jó pár meccsünket a vége felé nyertük meg. Én személy szerint izgatottan várom a finálét, de ez elmondható az egész csapatról is. 

pesuth_simon_1.jpgMindenféleképpen Csepel-győzelemre számítok, máshogy nem is lehet kimenni a pályára. Két nagyon jó csapat fog egymással megküzdeni a kupáért. Az Unione csapatába vannak játékosok, akik éveken át az NB I-et erősítették és nagyon nagy rutinnal rendelkeznek. Sikerült megnyerniük az Amatőr Kupa-döntőt, így ezúton is gratulálok az Unionénak! Nekünk sikerült megnyerni a bajnokságot, szóval úgymond jelenleg egálban vagyunk. Kellően felkészültünk a meccsre és az ellenfélre. Erre a találkozóra is úgy fogunk kimenni, mint eddig. Csak a győzelem lebeghet a szemünk előtt és ennek érdekében mindent meg is fogunk tenni. Hogy van-e kellemes vagy kevésbé szép pillanatom a vetélytársunkkal szemben? Mivel ez az első szezonom ebben a bajnokságban, ezért nagyon sok nincs, de szerencsére a novemberi meccsünket megnyertük, szóval eddig csak jó élményeim vannak az egymás közti meccseken, és bízom benne, hogy ez így is marad. Úgy gondolom, hogy nagyon kiélezett meccs lesz. Mindkét csapat nagyon jó erőkből áll, a rutin inkább az ellenfélnél van meg, de megvan nálunk is az a kellő tapasztalat, motiváció és önbizalom, ami fontos lesz ezen a találkozón, valamint hozzánk húz az a plusz, ami az összecsapás utolsó perceiben nagyon fontos lesz, az erőnlét. Sok találkozónkat az utolsó pillanatokba nyertük meg, ez leginkább az erőnlétnek köszönhető, valamint van egy nagyszerű szurkolótáborunk, amely mindig ott van mögöttünk, mellettünk és ad egy pluszlöketet a csapatnak, és biztos vagyok benne, hogy ez szerdán sem lesz másképp. Mindent megteszünk a győzelemért, és hiszek abban, hogy mi emeljük a magasba a serleget! 

gazdik_daniel_1.jpgA szerdai kupadöntőn véleményem szerint egy nagyon kiélezett, küzdős meccsre lehet számítani, amelyen mindkét csapat számára az első számú szempont a kupa elhódítása lesz. Szép játékkal vagy anélkül, a cél: valahogy legalább egy góllal többet lőni, mint az ellenfél. A riválisunknak lehetősége van a bajnoki cím mellé a kupát is elhódítani, gondolom ez és egy kis prémium is motivációt jelent számukra, számunkra viszont a prémium a győzelem élménye, az öltözői jó hangulat és az összetartás, ez hajt minket minden meccsen és ez segít a céljaink elérésében. A vetélytárssal szemben különösebb szép vagy kevésbé szép emlékem nincsen, szinte kivétel nélkül szoros mérkőzéseket játszunk a bajnokságban, most is erre számítok. Az Amatőr Kupa számomra sokat adott, egyfelől egy több hónapos sérülést kővetően tudtam a csapatot győzelemhez segíteni, másrészt számomra amiatt is különleges élmény több rutinos csapattársammal szemben, hogy mindezt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, televíziós közvetítés mellett tehettem – ritka pillanat volt ez nekem és több csapattársamnak is. A Budapest Kupa-döntő előtti bajnokink nem alakult úgy, ahogyan szerettük volna, de érzésem szerint ez semmit nem befolyásol a Csepellel szemben, kettőzött erővel küzdünk a trófeáért! 

kristo_dominik.jpgÉrdekes a helyzet, mert a két csapat legutóbbi találkozóján még a Csepel TC mezét húztam magamra. Velük volt szerencsém megnyerni a tavalyi Budapest Kupát, így nem nehéz választanom, hogy az az izgalmas százhúsz perc volt a legszebb emlékem ott, a sok közül. Nehéz megmondani, hogy mi dönthet a végső kimenetelről, mert az, hogy a két csapat beleteszi a szívét-lelkét abba, hogy a tagjai örülhessenek a végén, az egész biztos. Az pedig, hogy ki lesz ott jobban fejben vagy jobb formában és hibázik kevesebbet, az majd szerda este kiderül. Úgy érzem, az Amatőr Kupa-győzelem nagyon kellett a csapatnak, ha már a tavalyi bajnoki cím megismétlése nem sikerült. Bár még újnak vagyok mondható a csapat öltözőjében, már az első edzéseken láttam, hogy ez a csapat, illetve közösség teljesen más, mint máshol. Ez mutatkozik meg a gárda sikereiben, mint az említett Amatőr Kupa-döntőn, vagy a múlt hétvégén, a Testvériség-Újpalota otthonában a végsőkig, akaratból kiküzdött pontszerzésben, hiszen az utolsó percekben egyenlítettünk kétgólos hátrányból.

Véleményük szerint: Ki nyer ma? Játék és muzsika 90 percben

gyorfi_dominik.jpg GYŐRFI DOMINIK, a Budapest-bajnokság I. osztály 16. pozíciójában szerénykedő, 2023-ban Budapest Kupa-finalista Pestszentimre labdarúgója: Két kiemelkedő csapat fog találkozni szerdán a döntőben, ezért úgy gondolom, bármi megtörténhet. Az Unione az Amatőr Kupa fináléjában szerepelt remekül és nyerte el a kupát, a Csepel pedig már megnyerte a bajnokságot. Szerintem a jobb állóképességű, illetve nagyobb akaraterővel bíró együttes fogja hazavinni a trófeát. Személy szerint a címvédő Csepel győzelmét várom, nekik drukkolok.”

hajba_tamas.jpg HAJBA TAMÁS, a Budapest-bajnokság I. osztály 5. pozícióját elfoglaló Szabadkikötő Sport Kft. korábbi NB II-es futballistája, az Amatőr Kupa-döntőben az Unione által legyőzött Mezőörs egykori játékosa: Úgy gondolom, a Budapest Kupa döntőjét két remek csapat vívja, ahol a rutin, a tapasztalat és a fiatalos, lendületes játék találkozik egymással. A bajnokságban ez a két gárda foglalja el az első két helyet, de mivel egy mérkőzésen dől el a kupa sorsa, ezért végképp nem lehet kiindulni a tabella állásából. Ebből kifolyólag úgy vélem, az Unione FC fogja nyerni a kupát, mert több olyan fantasztikus karriert befutott játékosa van, aki számos ilyen kupafinálés tapasztalattal rendelkezik.”

kanyo_krisztian.jpg KANYÓ KRISZTIÁN, a Budapest-bajnokság I. osztály 13. helyén álló XII. Kerület Svábhegy FC labdarúgója: Szerintem a szerdai mérkőzés kifejezetten jó meccs lesz, ugyanis mindkét csapat hasonló erősségekkel rendelkezik, a bajnokságban is szoros meccset játszottak. A Csepel nagyon fizikális csapat, jól futballozik, de az Unionéban annyi rutinos játékos van a pályán, hogy szerintem ők tudnak majd az egyéni megoldásaikkal felülkerekedni.”

kis_raul.jpg KIS RAUL, a Budapest-bajnokság III. osztály 2. csoportjában a 2. pozícióban álló Baráti Bőrlabda FC házi gólkirálya 26 találattal: Véleményem szerint nagyon izgalmas döntőre számíthatunk, hiszen a már bajnok Csepel TC játszik a második helyezett, illetve Amatőr Kupa-győztes Unione FC-vel. Mindkét csapat nagyon jó erőkből áll, igaz mondjuk, hogy míg a Csepel fiatalabb, illetve topkorban lévő játékosokkal rendelkezik, addig az Unione rutinosabb, idősebb alakulattal, viszont ez semmit nem számít majd, hiszen annyi NB I-es mérkőzéssel rendelkeznek, hogy bajban lennék az összeszámolásával is, emellett pedig válogatott mérkőzés tapasztalatából sincs náluk hiány, vegyük csak például Juhász Rolandot. A bajnokságban lévő eredményeik is szorosak, bár egy kupadöntőn bármi megtörténhet, szerintem az összecsapáson a bajnokságbeli eredmény miatt mindenki a Csepel TC-t tartja esélyesebbnek, ám mivel játszottam már Budapest Kupa-mérkőzésen az Unione ellen, amely során nem is teljes csapattal álltak ki szerényebb csapatunkkal szemben, látszott nagyon mind az osztály-, mind pedig a tudásbeli különbség, de mindezek ellenére számomra élmény volt azon a meccsen pályára lépni az eredmény ellenére. Mindenképp izgalmas döntőre számíthatnak a kilátogató nézők, egy igazi ki-ki meccsre, és hát jómagam is kíváncsian várom, hogy végül ki emelheti magasba a trófeát.”

leb_laszlo.jpg LÉB LÁSZLÓ, a Budapest-bajnokság III. osztály 2. csoportjában 3. helyezett Inter 04 futballistája: Csapatom, az Inter 04 története legjobb eredményeként mérkőzhetett meg az Unione együttesével, harmadosztályúként a Budapest Kupa elődöntőjében. A 60. percig teljesen egyenrangú partnerei voltunk az első osztályú gárdának, időnként sikerült föléjük kerekedve uralnunk a játékot, ám ezt követően meggyőző játékkal jutott tovább az ellenfelünk. Az utóbbi két év legerősebb csapatai találkoznak a döntőben, melyet szerintem a helyzetkihasználás mellett az dönthet el, melyik együttes éhes jobban a győzelemre. Mindkét társulatnak sok sikert kívánok jómagam és csapatom, az Inter 04 nevében!” 

sos_bruno.jpg SÓS BRÚNÓ, a Budapest-bajnokság I. osztály 4. pozícióját elfoglaló 1908 SZAC Budapest játékosa: Elmondható, hogy mindkét alakulat remek formának örvend. A Csepel legnagyobb erényei közé tartozik a keret mélysége, illetve a több, különböző rendszerben is működő taktikai fegyelmezettsége. A gárda képes akár a mérkőzés közepén is rendszert váltani és alkalmazkodni ellenfeleihez, ezáltal kihasználva gyengeségeiket. Az Unione ezzel szemben egy sokkal rafináltabb társaság, és mint ahogyan azt a keretben lévő neveket olvasva már sejthetjük, rendkívül rutinos, illetve az élvonalban is kipróbált játékosok alkotják. Ezt ötvözik a gyors, technikás, lendületes fiataljaikkal. Véleményem szerint azonban ez sem okozhat nehézséget a Csepelnek a döntőben, és mivel a címvédő már megnyerte a bajnokságot, valamint a kerete is igen mély, valamivel talán frissebb és kipihentebb lesz, míg az Unione továbbra is versenyben van a Budafok és a SZAC csapatával a pódium maradék két helyéért.”

uray_kristof.jpg URAY KRISTÓF, a Budapest-bajnokság I. osztályában újoncként 12. helyezett II. Kerület UFC labdarúgója: Mindkét csapat kiemelkedik ebből a bajnokságból, emiatt nevezhetjük papírformának a párosítást. Az Unione a rutinjával tud dominálni, mindent látott már a keret egy jelentős része, kezdve Czvitkovics Péterrel, Juhász Rolandon át, Feczesin Róbertig. A Csepel ezzel szemben egy fiatalosabb, lendületesebb egylet, amely már egyértelműen az NB III-ra készül, éppen emiatt én a címvédőt tartom esélyesebbnek.”

13688.png10693_1.png48. Budapest Kupa-döntő

 CSEPEL TC–UNIONE FC 

Budafok, Pronontor utca, szerda, 17:30, vezeti: Zimonyi Péter (Végh Márton, Reszler Csaba – Török Zsolt) 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

zimonyi_peter.JPGZIMONYI PÉTER ÉS A FINALISTA CSAPATOK

(Budapest-bajnokság I. osztály, 2023/2024) 

5. forduló, szeptember 16.: Budafoki MTE II.–Csepel TC 2–1 (2–0) – vezette: Zimonyi Péter (Végh Márton, Bartis László)

11. forduló, október 28.: Testvériség-Újpalota–Csepel TC 1–2 (1–0) – vezette: Zimonyi Péter (Busai Attila, Milavecz Péter)

17. forduló, február 24., Csepel UFC–Csepel TC 1–4 (0–4) – vezette: Zimonyi Péter (Tóth I Tamás, Apkó Tamás)

19. forduló, március 9.: Szabadkikötő–Unione FC 1–2 (0–1) – vezette: Zimonyi Péter (Reith Tamás, Róka Krisztián)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9818399051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása