PONYVALEGÉNY

Urbánosodás Budapesten: Flórián tér

Az egykori 40-szeres válogatott futballista visszatért a XV. kerületbe, de nem a REAC, hanem a Testvériség-Újpalota kispadjára ül le a tavasszal

2024. január 28. - Horváth M. Attila

p6150026.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Huszonhárom naptári héten belül a második fővárosi csapatnál irányítja a szakmai munkát a korábbi 40-szeres válogatott labdarúgó, Urbán Flórián, ami még akkor is nagy szó, ha rögzítjük, a BVSC az NB II-ben, míg a Testvériség-Újpalota a fővárosi első osztályban szerepel, hát még akkor, amennyiben azt is hozzátesszük, közben még az NB III-as Csornát is dirigálta – inkább kevesebb, mint több sikerrel. 

kollar_zsolt_portre_2.jpgHogy aligha az elért eredményekkel volt probléma a Testvériség-Újpalotánál, azt jelzi, hogy a 12. fordulót követően még a kilencedik pozíciót foglalta el a korábbi kőkemény hátvéd, Kollár Zsolt dirigálta társulat, amihez képest a téli hetedik hely maga a felüdülés, kiváltképp, hogy csupán hat pontra van a dobogó legalsó foka. Úgy tudjuk, Urbán Flórián nem tegnap vagy tegnapelőtt egyeztetett először a budapesti gárda vezetőségével az átadás-átvétel kapcsán, ám ettől még éppen a fentiek tükrében meglepőnek nevezhető a trénercsere. Érdekesség, hogy Urbán Flórián és Kollár Zsolt nem először kerülgeti egymást, ugyanis utóbbi 2006 őszén még a Komjáti András által vezetett Felcsút színeiben futballozott, ám 2007 tavaszán már Budaörsön jutott játéklehetőséghez, amikor idestova tizenhét esztendeje, április 11-én váltotta a Vasas legendáját az újpestiek kedvence, miután az NB II Nyugati-csoportjában csupán a harmadik helyen állt a Fejér megye brigád, amely végül 60 ponttal, igaz, mindössze két egységgel lemaradva, de a bajnok Bodajk, illetve több győzelmének és gólkülönbségének köszönhetően a pontlevonás ellenére is másodikként záró Haladás mögött végzett. A bronzéremmel a főváros XV. kerületében 2024 nyarán ellenben alighanem boldogok lennének.  

Az ősszel egyre mentek: debütálás a Szabadkikötő ellen  A Budapest-bajnokság tavaszi első, nem mellékesen 16. fordulójára már február közepén sor kerül. Az idei nyitányon a Testvériség-Újpalota a számtalan magasabb osztályt megjáró labdarúgót foglalkoztató, 27 ponttal a negyedik helyen álló Szabadkikötőt fogadja rangadó-jellegű meccsen a Vasgolyó utcában február 17-én, szombaton, 14 óra 15-kor, hiszen az Urbán Flórián által átvett egylet jelenleg 22 egységgel a hetedik. Tavaly augusztusban a felek megosztoztak a pontokon, hiszen 0–0-s félidő után a Tesi Németh Kristóf révén – aki az 54. percben 11-esből vette be Tamás Bence hálóját – került előnybe, ám a 61. minutumban kialakult az 1–1-es végeredmény, miután Farkas Zoltán mattolta Zubány Miklóst. És hogy vigyünk némi csavart a végére: Farkas 2023 nyaráig a Csorna labdarúgója volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6718312877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása