PONYVALEGÉNY

Zubányék presztízse: Urbán Flórián magabiztos sikerrel debütált a Testvériség-Újpalota kispadján

Idei első tétmérkőzésén ötgólos diadallal örvendeztette meg csapata a korábbi 40-szeres válogatott labdarúgót

2024. február 12. - Horváth M. Attila

urban_florian_foto_mti.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Nagyszerűen sikerült az első tétmeccse a nemrégiben a Testvériség-Újpalota élére kinevezett Urbán Flóriánnak, hiszen a Városgazda otthonában 5–0-ra nyert a XV. kerületi alakulat, mi több, a kupasorozat következő, 4. játéknapján az egykori 40-szeres válogatott futballista egykori gárdájával is találkozhat a jelenlegi.

A Budapest Kupa 3. fordulójában lebonyolított szombat esti találkozón Árvai Márk már a 6. percben bevette Graeser Krisztián hálóját, ám aki ekkor azt gondolta, rögtön beindul a gólhenger, tévedett, ugyanis a szünetig csak Ambrózi Manó talált be. A folytatásban Homonnay Gergő és Major Soma révén már 4–0-ra vezetett a látogató a félidő derekán, a végeredményt a 82. minutumban Edvi Csaba állította be (0–5), így a Testvériség-Újpalota a legjobb nyolc közé jutott, akárcsak az Unione, a Csepel TC, a Csepel UFC, a Duna SK, a Mátyásföldi LTC, az Inter 04 és az 1908 SZAC. Volna bukéja, ha a Budapest Kupa 4. fordulójában a Testvériség-Újpalota a jelenleg a Budapest-bajnokság III. osztály 2. csoportjában 12 ponttal a 13. helyen telelő Duna SK-val találkozna – mintegy 17% esély van erre a lehetőségre –, ugyanis a sorozat legutóbbi játéknapján a meglepetésre a Közterület elleni 1–1-gyel továbbjutó brigád elődjében játékosként jutott szerephez Urbán Flórián a nyolcvanas évek végén.  

zubany_miklos.jpgzubany_gabor.jpg Szabad a Városgazda: kapustestvériség  Nem számít földöntúli ritkaságnak, ha testvérek csapatai kerülnek egymással szembe, ám az már igen, ha mindkét fivér azonos poszton futballozik, méghozzá kapusként. Nos, ezúttal a Városgazda kispadján foglalt helyet a Diósdi TC és a Szigetszentmiklós korábbi cerberusa, a 28 esztendős Zubány Gábor (jobbra), míg az esélyesebb Testvériség-Újpalota kezdőcsapatában jutott szerephez a 31 éves Zubány Miklós. Nem kérdés, a találkozót követően melyikük lehetett boldogabb: a hárommal „előrébb járó” Miklós, akit „megelőzött” a csapata, amely közte öttel jutott tovább.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4818324241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása