PONYVALEGÉNY

SZÜLETÉSNAP | Komjáti András: 70!

Húsz a hetvenhez: a Vasas legendája kerek évfordulót ünnepel

2023. november 20. - Horváth M. Attila

pa120031.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngFELCSÚT | November 20-án, hétfőn ünnepli hetvenedik születésnapját a Vasas legendás labdarúgója, későbbi szakvezetője, a futballistaként Közép-európai kupagyőztes, 1-szeres bajnok és 2-szeres Magyar Kupa-győztes Komjáti András, aki manapság a Puskás Akadémia klubigazgatója, korábbi tulajdonosi tanácsadója. 

pa120311.JPGKerestük a szót, kerestük a hangot. Mintha postagalambbal visszarepültünk volna az időben, amikor még Szepesi György láttatta velünk az eseményeket a meggyötört Sokol sercegő hullámhosszán szélfútta szombaton, vérzivataros vasárnapon. Baj-nok-csa-pat, baj-nok-csa-pat! Szólt a rádió 1977-ben, a valaha volt egyik legjobb, legerősebb Vasas bajnoki címéről – most meg nézzük az enbékettőt, s ez nem a világűrrel foglalkozó legújabb televíziós csatorna a szentendrei házából kikérlelt Kudlik Júliával, hanem a színtiszta, kijózanító valóság.

A Bandi bá’ Felcsúton? Fiatalok és éltes korúak ámuldoztak, majd csendben megállapították: senki nem lehet próféta a saját hazájában. Mert valahol elveszett, elszakadt az az aranyszínű, piros-kék árnyalatú fonál, ami még akkor is igaz, ha az ünnepeltet sok minden köti Győrhöz – s immár Felcsúthoz. Szó se róla, Hornyák Zsolt telitalálatnak tűnik a PAFC kispadjára, miközben az is tény, sokan nem kedvelik a stílusa miatt, csak hát az eredmények a trénert igazolják.

p5180067.JPG

hmakomjatiandras.jpgMeg persze Önt, Bandi bá’, az angyalföldi legendát, aki nem csupán az NB I-ben dirigálta a Vasast, elvégre nem volt rest leülni az U19 kispadjára sem, s olyan lelkes, tehetséges fiataloknak tartott tréninget, mint Balogh Bence, Beliczky Gergő, Bognár István, Cserpák Dániel, Görgényi Dávid, Matolcsi Marcell, Murányi Kristóf, Szűcs Péter és Tulipán Ákos. Furcsa, kitörölhetetlenül furcsa ez az esztendő, elvégre a 6:3 hetvenedik évfordulóját néhány nap múlva, 25-én ünnepeljük, már persze, miután kiörömködtük magunkat a magyar válogatott sorozatban harmadik alkalommal kiharcolt Európa-bajnokságon való részvétele miatt. Egy másik András, az idén hetvenöt éves Kern az egyik dalában arról énekel Hernádi Judittal, hogy „szép ez a szeptember”. Ám az év kilencedik hónapja mégiscsak smafu a tizenegyedikhez képest. Elvégre a legendák novemberben születnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9918262539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása