PONYVALEGÉNY

Egyelőre az „új seprű” sem seper jól Rákospalotán

Nemcsak Kollár Zsolttal, hanem a kispadon a XV. kerületi klubhoz mindig hűséges Dinka Balázzsal és a frissen kinevezett szakmai igazgatóval, az egyesülethez visszatérő Urbán Flóriánnal is eredménytelen maradt a REAC

2024. április 22. - Horváth M. Attila

pa080256.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngEGER–REAC 2–0 | Nehéz, de még nem reménytelen a fővárosi alakulat helyzete, az ellenben még a mai magyar futballban is siralmas, hogy öt bajnoki (!) után távoznia kellett Kollár Zsoltnak, aki helyett érkezett – hivatalosan – szakmai igazgatói pozícióba az egykori 40-szeres válogatott Urbán Flórián, akinek ez már a negyedik (!) egyesülete a 2023/2024-es évadban, amelynél szerepet vállal. 

A megszerezhető tizenötből csak egy pontot gyűjtött az NB III Észak-Keleti csoportjába besorolt Rákospalotai EAC az alig több mint egy hónapja kinevezett Kollár Zsolttal – az egykori kőkemény védő a bemutatkozó meccsén 1–1-et ért el a Széchenyi téren a Sényővel szemben –, így valahol érthető a vezetőség lépése, csakhogy a szakmai stáb megreformálására már negyedszer (!) került sor a mostani évadban. Dinka Balázs a szó legnemesebb értelmében régi bútordarab, a hűség mintaszobra, aki annak idején labdarúgóként, majd a későbbiekben másod- vagy vezetőedzőként is a szívét-lelkét kitette a rákospalotai egyesületért. Urbán Flóriánnak szintén nem kell megmutatni, merre van a Budai II László Stadion, hiszen a mostani szezonban a BVSC-nél, Csornán és a Testvériség-Újpalotánál is szerepet vállaló szakember 2004 és 2006 között már dolgozott a REAC sikereiért.

kollar_zsolt_portre_2_1.jpg

Öt fordulóval a szezon vége előtt 20 ponttal a 15. pozíciót foglalja el az újonc budapesti alakulat, két jó hírünk pedig feltétlenül van a XV. kerületiekért szurkolóknak. Egyrészt hátrafelé nem kell tekinteni, a sereghajtóval szemben viszonylag tetemesnek számít az előny, ám ami ennél is pozitívabb vonulat, hogy három hazai és két idegenbeli meccs vár a kedvencekre, akik a – nevezzük így – közvetlen vetélytársak közül találkoznak még a Karcaggal, a Salgótarjáni BTC-vel és az FC Hatvannal is. A sors(olás) furcsa fintora, hogy a három rivális a 28., a 29. és a 30., tehát az utolsó három körben kerül a fővárosiak szeme elé. Ha mentálisan erősek a palotaiak, lehet, hogy az utolsó pillanatokban, de kivívható a bennmaradás, amennyiben viszont nem, jó kérdés, a minden bajnokin nagyszerű hangulatot teremtő tábor tagjai mikor láthatnak a Budai II László Stadionban újra NB III-as bajnokit.  

eger_se.jpgreac.gif Sós-gólokkal édes siker  Az NB III Észak-Keleti csoport 25. fordulójában az Eger sokáig 0–0-ra állt vasárnap délután a REAC-cal szemben, ám az Oláh Balázs helyére az utolsó közel félórára beküldött Sós Máté megnyerte a hevesieknek a bajnokit, ugyanis a 70., majd a 77. percben is bevette Dulka Zoltán hálóját, aminek köszönhetően a Lázok János dirigálta hevesiek 2–0-s diadalt arattak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7018386917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása