PONYVALEGÉNY

Urbán Flórián győzelemmel tért vissza a Fáy utcába

A Vasas korábbi szakvezetője az angyalföldi „fakó” ellen a listavezető BVSC-vel hátrányból fordítva szerzett három pontot a piros-kékek otthonában

2023. március 03. - Horváth M. Attila

vernes_richard.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngVASAS II.–BVSC 1–3 | Hátrányból fordítva, a télen éppen az angyalföldiektől érkező Vernes Richárdot csereként bevetve nyert az NB III Keleti csoport továbbra is veretlenül menetelő leendő bajnoka a 23. forduló vasárnap délelőtti matinémeccsén.

Tizenhárom pontos előnyt már-már lehetetlen vállalkozásnak tűnik elherdálni. Nem is erre, sokkal inkább a bajnoki cím szolid megünneplésére, no és az NB II-ért zajló megmérettetésre készül majd a XIV. kerületi alakulat – majd ha eljön az ideje. A BVSC-Zugló nem véletlenül emelkedik ki a mezőnyből, a megalkuvást nem ismerő Urbán Flórián személye, no meg a magasabb osztályú levegőt is szívó játékoskeret a garancia a sikeres szereplésre – még akkor is, ha olykor érzelmek is keverednek a profizmusba. Elvégre bár Urbán Flórián ízig-vérig újpesti, amit sohasem tagadott, nem szabad elfelejteni, hogy az egykori 40-szeres válogatott kiválóság 2011-ben és 2012-ben a Vasast előbb pálya-, majd vezetőedzőként segítette – márpedig a hétvégén a Vasas tartalékgárdájával nézett farkasszemet a BVSC, a Fáy utcában. Nem a vendégedző volt az egyetlen, aki különleges kilencven percre készült, ugyanis Balogh Miklós és Szilágyi Máté korábban hosszabb-rövidebb ideig kötődött a piros-kékekhez, míg a hajrában beküldött Vernes Richárd idén télen igazolt át a XIII.-ból a XIV. kerületbe. A Cipf Dominikkel, Deutsch Lászlóval és Hidi M. Sándorral felálló, Harmati Tamás trenírozta angyalföldiek ellen mégsem nevezettek voltak a főszereplők, hiszen bár a Vasas II. a télen a „blasz-egyes” Fővárosi Vízművektől szerződtetett Mamusits Patrik révén már a találkozó elején előnybe került, Horváth Roland még a játékrész közepén egalizált, a szünetet követően pedig a jobb helyzetkihasználás – Kelemen Patrik és Szalánszki Gergő volt eredményes – a BVSC javára döntött. Nem először – és aligha utoljára.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9018062776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása