PONYVALEGÉNY

Pécs–BVSC: korábbi válogatott csapattársak összecsapása

26 pontos alakulatok mecsekaljai meccse: Mátyus János és Szekeres Tamás vasárnap egymás ellen vezetheti csatába az övéit

2024. március 08. - Horváth M. Attila

p3070156_1.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngPÉCS | Nem sikertörténet az övé, legalábbis egyelőre. Kulcsár Árpád távozása után Mátyus Jánost nevezte ki a PMFC vezetősége az NB II-ben szereplő egylet élére, csakhogy játékban hiába lépett előre a mecsekaljai legénység, mindez az eredményességben még nem mutatkozott meg. 

Zalaegerszegen szeretik a futballt. Ekkor még messze voltunk 2002-től, a Bozsik Péter által a dobogó legmagasabb fokára vezetett helyi aranycsapattól, a Manchester-verő Koplárovics Bélától, a hosszas ünnepléstől. Idestova negyed évszázada, hogy a ZTE pályája több mint tizenkétezer nézőt fogadott, no meg a magyar labdarúgó-válogatottat, amely Szlovéniát fogadta augusztus 19-én barátságos mérkőzés keretében. Az áldott emlékű Bicskei Bertalan azon a tikkasztó nyári napon a Király Gábor – Sebők Vilmos – Fehér Csaba, Hrutka János (Szilveszter Ferenc, 89. p.), Mátyus János – Lisztes Krisztián (Dárdai Pál, a szünetben), Halmai Gábor (Szekeres Tamás, 86. p.), Illés Béla (Tóth Norbert, a szünetben) – Sebők József (Dombi Tibor, 60. p.), Horváth Ferenc (Kovács Zoltán, a szünetben), Hamar István összetételű tizenegynek szavazott bizalmat, amely nem is okozott csalódást, hiszen a villámléptű Dombi Tibor a 69., míg Sebők Vilmos 11-esből a 85. minutumban bizonyult eredményesnek, és a meccs végén még az belefért, hogy a vendégek Milenko Acimovic révén a 90. percben alakítsák ki a 2–1-es végeredményt.

Mátyus János és Szekeres Tamás a nemzeti csapatban ezen az egy találkozón volt egyszerre a pályán, pedig előbbi 34-szer, míg utóbbi 6-szor húzhatta magára a meggypiros mezt. Hogy kinek lesz kedvesebb a viszontlátás, ma még nem lehet megtippelni sem, hiszen vasárnap délután a Mátyus dirigálta Pécs fogadja a Szekeres vezette BVSC-t. A tizennegyedik baranyaiak neve mögött ugyanannyi pont áll, mint a tizenharmadik zuglóiak mellett, huszonhat. Hogy melyikük lép előbbre a tabellán, kérdéses, ám valami azt súgja, a hazai 2–1-et ezúttal csak Mátyus János fogadná el – Szekeres Tamás bánatára.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3818348525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása