PONYVALEGÉNY

Akárcsak Dunaújvárosban: Garda Krisztina lesz az Európa-bajnokságra készülő női vízilabda-válogatott kapitánya

Nemzeti csapatunk a horvátországi Splitben Görögország ellen vívja szombaton az első Eb-meccsét, majd vasárnap Hollandia következik

2022. augusztus 26. - Horváth M. Attila

biro_attila_foto_infostarthu.jpgAz augusztus, no meg a szeptember ismét róluk szólhat. A világbajnoki ezüstérmes női vízilabda-válogatottról, amely szombaton kezdi meg szereplését a horvátországi Európa-bajnokságon.

Az „étlap” elkészült: „görögdinnye” után holland „sajtkülönlegesség” következik. Avagy amíg szombaton Bíró Attila szövetségi kapitány legjobbjai Görögországgal meccselnek Splitben, vasárnap már a szó szerint olykor rágós falatnak bizonyuló Hollandia vár nemzeti csapatunkra. Együttesünkre, amelynek ezúttal nem tagja Keszthelyi-Nagy Rita, így legjobbjaink csapatkapitánya a klubjában hasonló szerepkörben tüsténkedő Garda Krisztina lesz, aki idén áprilisban a Ponyvalegény egyik kérdésére így fogalmazott: 

2005-ben, amikor a női válogatott világbajnokságot nyert, azután kezdtem el vízilabdázni és azt mondtam, hogy én is a dobogó tetején szeretnék állni.

Sajnos a honi rendezésű vb-n ez nem jött össze, ám a dobogó teteje megvalósulhat – immár az Európa-bajnokságon, megannyi új szereplővel, számtalan bizonyítani akaró kiválósággal. Magyari Alda Manon mellett ezúttal a honlapunknak nemrégiben nyilatkozó Kiss Alexandra lesz a másik kapus, míg a mezőnyjátékosok között a nyáron a BVSC-ből a Ferencvároshoz szerződő Leimeter Dóra ugyanúgy megtalálható, mint a szintén az FTC-hez igazoló ex-dunaújvárosi Gurisatti Gréta. A vállsérüléssel bajlódó Rybanska Natasát a szintén fradista Dömsödi Dalma váltotta a keretben, amely aranyesélyes, ám fogalmazzunk inkább úgy, jó volna, ha az esélyét aranyra váltaná.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7917916789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása