PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: GURISATTI GRÉTA, a Dunaújváros vízilabdázója

Akinél nem csupán az étel fő, hanem a pozitív hozzáállás is: „Magyar Kupa, Euroliga és magyar bajnoki ezüstérmet szereztünk idén – tehát siker!”

2022. május 23. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Gurisatti Gréta, a női vízilabda OB I-ben szereplő és másodikként végző Dunaújvárosi Főiskola VE olimpiai- és Európa-bajnoki bronzérmes, valamint többek között LEN-kupa- és Európai Szuperkupa-győztes szélsőként és átlövőként is nagyszerű teljesítményre képes kiválósága osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

gurisatti_greta.jpgSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Amiben elindulunk, minél több sorozatban döntőbe jutni. Ami mindebből eddig megvalósult: Magyar Kupa, Euroliga és magyar bajnoki ezüstérmet szereztünk idén a Dunaújvárossal – tehát siker! (mosolyog) Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Pici csoki. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Fehérje shake és utána valami kiadós vacsi. 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: Nincs ilyen. (mosolyog) Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Az Eger elleni Magyar Kupa-döntő. Étel, amire gondolni sem tudok: Zöldbabfőzelék. Ital, amit sohasem iszom: Ha alkohol, akkor whisky. 

gurisatti_greta_1.jpg

gurisattigreta_akcio.jpgASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Barátnőimmel egy jó kis fancy brucholás. Az ideális ebéd: A családommal, szokásos húsleves vagy gyümölcsleves, sültek és a nagyim féle titkos egészséges palacsinta. Na jó, akár egy kis szilvás gombóc is jöhet. Az ideális vacsora: A párommal a specialitása, a marhahúsos lasagne. Az ideális desszert: Egy jó nagy adag málna vagy egy kis fagyi. Ezt inkább egyedül fogyasztanám, több marad nekem. (mosolyog)

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal:A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: A Magyar Kupa elődöntője az UVSE ellen vagy az Euroligában a Mataro elleni mérkőzésem. (Az előbbi során a 8–7-re nyerő Dunaújváros színeiben Gurisatti Gréta kétszer vette be Magyari Alda Manon hálóját, ám a 29. percben végleg, cserével a kiállítás sorsára jutott, míg utóbbi találkozón a 12–8-as sikert arató újvárosiak közül az Eszel-iszol rovat olimpiai bronzérmes alanya négyszer talált a spanyolok kapujába – a szerző) Legnagyobb siker a konyhában: Amikor egybe maradt a csokis kuglóf, amit sütöttem. (mosolyog) Ha ital, akkor… 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6617838855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása