PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: MAGYARI ALDA MANON, az UVSE vízilabdázója

A válogatott kapus a hétköznapokon sosem reggelizik, hétvégén viszont jöhet a bundás kenyér

2022. március 05. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Magyari Alda Manon, a női OB I-ben szereplő, bajnoki címvédő UVSE olimpiai bronzérmes, világbajnoki negyedik és U17-es Európa-bajnoki harmadik helyezett vízilabdázója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

magyari_alda_portre.jpgSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Ha a tavalyit is idevesszük, természetesen az olimpiáról éremmel hazatérni. Idén én új csapattal vágtam neki a bajnokságnak. (2021 szeptemberében vált hivatalossá, hogy a kiválóság Dunaújváros után az UVSE-ben folytatja – a szerző) Bár fiatal lett az együttes, a cél nem változott, a bajnokság megnyerése, valamint bejutni az Euroligában a négybe. Ami mindebből eddig megvalósult: Sikerült bronzéremmel hazatérni az olimpiáról. A bajnokságban is eddig nagyon jól teljesítettünk és sikerült bejutni a négy közé is. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Általában ugyanúgy szoktam étkezni a mérkőzés előtt is, de nagy részben próbálok valamilyen tésztát enni és cukrosat inni. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Van olyan találkozó, amikor fehérjét iszom, de attól is függ, mikor van vége a mérkőzésnek és aszerint eszem. 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: Ha idevesszük az olimpiát, akkor a spanyolok elleni elődöntő, de az utolsó kirishi mérkőzés az, amit nagyon szívesen elfelejtenék. Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Nem érzem, hogy gond lenne a teljesítményemmel. Étel, amire gondolni sem tudok: Erre nehéz válaszolni, mert eléggé válogatós vagyok, sok mindent nem szeretek. Ital, amit sohasem iszom: Amúgy sem fogyasztok sok alkoholt, de ha választanom kell, akkor az a bor.

capture-20220305-224807.png

ASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Nem szoktam reggelizni hétköznap, de ha hétvégén van időm, akkor a bundás kenyeret szeretem vagy avokádókrémes pirítóst koktélparadicsommal. Az ideális ebéd: Meccs előtti kedvenc ételem a pesztós tészta. Az ideális vacsora: Egy győztes mérkőzés után mindig nagy az étvágyam, talán ilyenkor is az avokádó és padlizsánkrém pirítóssal a kedvencem. Az ideális desszert: Nem vagyok édesszájú, ezért nem sokszor eszem desszertet, de ha választanom kell, akkor a kakaós palacsintát mondanám. 

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: Talán nem tudnék kiemelni egy mérkőzést, de az Euroliga első csoportköri meccsei emlékezetesek maradnak számomra, igazi csapatként játszottunk. A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: Az olimpiai bronzmérkőzés. (Tokióban úgy nyertek a mieink az oroszok ellen 11–9-re, hogy az utolsó gólt nagyszerű védése után Magyari Alda Manon dobta, ami megtekinthető a lenti videóban – a szerző) Legnagyobb siker a konyhában: Legnagyobb sikeremnek azt tartom, hogy bármit el tudok készíteni. Ha ital, akkor… Abban az esetben, ha alkoholt iszom, akkor koktélt fogyasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2517773058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása