PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: TÁTRAI DÁVID, a BVSC-Zugló U20-as világbajnok vízilabdázója

Tátrai – utazás az ismeretlenbe: „Egyéni célom kijutni életem első világeseményére, gondolok itt az Európa-bajnokságra, illetve a világbajnokságra, és ott minél stabilabb és jobb játékot mutatni”

2023. december 10. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Tátrai Dávid, a vízilabda OB I alapszakaszában 13 forduló után 33 ponttal a tabella 2. helyén álló BVSC-Zugló junior, azaz U20-as világbajnok, felnőtt válogatott kerettag játékosa.

tatrai_david.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: A csapamunka és az egymásért való küzdés mindig is fontos volt számomra. A vízilabda segítségével megtapasztalhattam, milyen egy közösség összetartó erejét érezni, és milyen, amikor számíthatok a társaimra.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: A junior válogatottal a magasba emelni a győzelemért járó trófeát.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Minden egyes csapattársamról tudnék legalább egy olyan pozitívumot mondani, amit nagyra tartok és tisztelek bennük.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: A BVSC-s játékosokkal és a válogatott társakkal is jó kapcsolatot ápolok.

• Szezonbeli emlékezetes esemény: Papíron talán a bajnokság két legerősebb csapatának, a Fradinak és a Vasasnak is 7 gólt dobtam. (Idén augusztus végén a Magyar Kupában az FTC 2416-os diadalt aratott hazai medencében a Magyar Kupa negyeddöntőjének 4. csoportjában, míg közel egy hónappal később az Eurokupa selejtezőjében a Szőnyi úton 1615-re nyert a BVSC a Vasas ellen, Tátrai Dávid mindannyiszor hét találatig jutott, míg a bajnokságban október második felében a zuglóiak otthon nyertek 1110-re a Vasas ellen, egy játéknappal később pedig az FTC otthonában kaptak ki a XIV. kerületiek 13–9-re, Tátrai Dávid mindkét alkalommal két-két találatot dobott  a szerző)

tatrai_akcio.jpg

tatrai_david_foto_world_aquatic.jpg• Célkitűzés a jelenlegi évadra: A BVSC-vel a legjobb négy közé jutni, emellett az Eurokupában minél jobb helyezést elérni. Egyénileg pedig kijutni életem első világeseményére, gondolok itt az Európa-, illetve a világbajnokságra, és ott minél stabilabb és jobb játékot mutatni.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: A válogatott meghatározó és stabil tagjává válás, illetve a klubcsapatommal is minél komolyabb eredmények elérése lebeg a szemem előtt

• Amelyik sportot még kedvelem: Forma-1, imádom a száguldást és az autók közötti folyamatos taktikai harcot.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: A szabadidőmet nagyon szeretem a kutyámmal tölteni.

varga_zsolt_bal.jpgMunkában a válogatott  Hétfőtől újra benépesül az uszoda. Immár nem egymás ellen, hanem egymás mellett, a magyar válogatott sikereiért kell küzdeniük legjobbjainknak. A Varga Zsolt szövetségi kapitány által vezényelt magyar férfi vízilabda-válogatott december 11-én, hétfőn kezdi meg a közvetlen felkészülést az új év elején esedékes megmérettetésekre. A mieink december 18., hétfő és 21., csütörtök között a Komjádi-uszodában, az E.ON Kupán négy mérkőzésen mutatják meg magukat a szurkolóknak, hogy aztán január 4., csütörtöktől Zágrábban medencébe kerüljön a labda az Európa-bajnokságon, majd február 2., péntektől Dohára figyeljen a nagyérdemű, ahol elrajtol a világbajnokság. December 11-én Tátrai Dávidnak is jelenése lesz, csakúgy, mint a világbajnok junior válogatott tagjai közül a kapus Gyapjas Viktornak, Molnár Eriknek, Nagy Ákosnak, Vigvári Vincének és Vismeg Zsombornak. Az Eb vagy a vb meccsei még túlontúl messze vannak, egyelőre mindannyiuk szeme előtt csak és kizárólag az lebeg, hogy január 4-én is jelenésük legyen. (H. M. A.)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6118277687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása