PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: LEIMETER DÓRA, a BVSC-Zugló vízilabdázója

A szélsőként és bekként is bevethető válogatott kiválóság nem rajong a belsőségekért, a mákos guba viszont nagy kedvenc

2022. február 09. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. A február 7-től újrainduló sorozatban ezúttal Leimeter Dóra, a Női OB I-ben szereplő BVSC-Zugló olimpiai- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott vízilabdázója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

leimeter-dora.jpgSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Dobogóra kerülni a bajnokságban. Ami mindebből eddig megvalósult: Jelenleg a négy között vagyunk, de vannak meccsek, amiket mindenképp nyerni kell még. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Gyümölcspüré. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Bármilyen kaja. (nevet) 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: Magyar Kupa, negyeddöntő, első meccs. Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Klubcsapatomban az Eger elleni bajnoki meccs, a válogatottban a görögök elleni Világliga-mérkőzés. Étel, amire gondolni sem tudok: Belsőségek. Ital, amit sohasem iszom: Nem nagyon van ilyen.

ASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Bundás kenyér. Az ideális ebéd: Bármilyen krémleves, tejszínes-gombás, netán pesztós tészta vagy hús. Az ideális vacsora: Tortilla tojással, sajttal, sonkával, zöldségekkel. Az ideális desszert: Mákos guba.

leimeterdora_akcio.jpgKOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: A Fradi elleni döntetlen, míg a válogatottban az olimpián a hollandok elleni negyeddöntő és a bronzmeccs. A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: Bajnokságban az UVSE elleni mérkőzés, a válogatottban az olimpiai negyeddöntő. Legnagyobb siker a konyhában: Újévi lencsefőzelék. Ha ital, akkor… Ha alkoholos, akkor sör vagy Jäger, ha normál ital, akkor víz vagy gyümölcslé.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4717354814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása