PONYVALEGÉNY

Siófok, Szentlőrinc: bennük van az X-faktor

Elképesztő sorozat: a két NB II-es csapat eddigi öt bajnokiján egyaránt döntetlenre végzett

2021. augusztus 27. - Horváth M. Attila

domjanattila_feol.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngSIÓFOK | SZENTLŐRINC » Öt forduló elteltével még hat csapat veretlen és ugyanennyi alakulat nyeretlen az NB II-ben. Előbbi kapcsán nem kelt különösebb meglepetést, hogy a Nyíregyháza, a Sipos Zoltán szerződtetésével ászt húzó Szolnoki MÁV, az ETO FC Győr vagy a Haladás „ott van a szeren”, az ellenben igen, hogy az előző évadban egyaránt a kiesés ellen hadakozó Balaton-parti és baranyai legénység is.

Ugyan háromszor is hazai környezetben lépett fel a nyár óta az NB III, Közép-csoportját általános meglepetésre megnyerő Iváncsát elhagyó Domján Attila által dirigált Siófok, a Balaton-partiak érdemeiből mit sem von le, hogy a stabil élcsapatnak számító Ajka otthonában ugyanúgy 1–1-re végeztek Elek Bencéék, mint a bajnokaspiráns Diósgyőri VTK-val hazai környezetben. A másik aranyesélyes, a Vasas ellen sem vallottak szégyent a BFC tagjai (2–2), a Soroksár és a Csákvár ellen pedig „belefért” a 0–0, kiváltképp, hogy a fővárosiakkal a nyitányon találkoztak a Domján-tanítványok, az Aqvitalhoz pedig utaztak. A siófokiak egységességére jellemző, hogy a nem gólnélküli meccsek közül előnyből (Ajka) és hátrányból (Diósgyőr, Vasas) is veszítettek, illetve nyertek pontokat. A Balaton-partiak a 6. fordulóban (augusztus 29., vasárnap, 19:00) a Budafoki MTE-t látják vendégül. 

Mindenképpen szeretnénk egy sokkal nyugodtabb szezont futni, mint a tavalyi, úgy gondolom, hogy erre abszolút meg is van az esélyünk, mert jó keretünk van, jöttek erősítések, úgyhogy jó lenne az első tízben végezni a szezon végén.

Balogh Bence Benitó, a BFC Siófok szépreményű labdarúgója a július 17-én megjelent interjújában már előrevetítette, mire számít a csapattól a jelenlegi évad során

mariansluka_bamahu.jpgA korábbi ZTE-futballista, az annak idején a középpályán tüsténkedő Marián Sluka már a tavasz során is rendkívül szervezetten játszó Szentlőrincet rakott össze, a fejlődés pedig az új évadban győzelem nélkül is tapasztalható. A társulat sorsolása ugyanis talán még a Siófoknál is nehezebbnek ígérkezett, hiszen a lőrinciek már jártak Szolnokon, Győrben és Békéscsabán is – mindháromszor 1–1-re végeztek Miroszlav Grumicsék –, miközben hazai pályán a Pécsi MFC (1–1) és a Nyíregyháza (2–2) várt rájuk. Az első két játéknapon, a Szolnoki MÁV és a PMFC ellen előnyből veszített pontokat a Baranya megyei alakulat, ám az azt követő három bajnokin mindannyiszor hátrányból kellett egalizálni, és nem egyszer sikerült a hajrában pontot érő gólt elérni, ami a Sluka-csapat mentális erejét egyértelműen jelzi. A Szentlőrinc augusztus utolsó vasárnapján, 17:30-as kezdettel az előző héten az első pontjait megszerző újonc III. Kerületi TVE-t fogadja. 

Ex-gólkirályok csatája a kispadon A Siófok és a Szentlőrinc mellett egy fővárosi (Soroksár) és három vidéki (Ajka, Békéscsaba, Tiszakécske) gárda tagjai sem örülhettek még győzelemnek az NB II 2021/2022-es kiírásában, és a papírformát tekintve meglepő lenne, ha bármelyik is nyerne az előttünk álló hétvégén. És ez még akkor is igaz, ha tudjuk, a játékosállományt tekintve egyik brigádnak sem ott lenne a helye, ahol jelenleg áll. A 6. fordulóban az Ajka az ETO-t, a friss feljutó Tiszakécske a Dorogot látja vendégül, míg a Soroksár a Nyíregyházát fogadja, a Békéscsaba pedig Budaörsre látogat. Utóbbi meccs kapcsán érdekesség, hogy egykori gólkirályok derbije lesz ez, hiszen a hazaiakat a klub korábbi támadója, Márkus Tibor irányítja, míg a látogatót Preisinger Sándor készíti fel, és míg előbbi az NB II-ben (2005), utóbbi az élvonalban (1995) bizonyult hajdanán a legjobb mesterlövésznek. És ha mindez nem volna elég, Preisinger segítője az a Tököli Attila, aki szintén volt gólkirálya az NB I-nek, méghozzá nem is egyszer (2000, 2002), ráadásul Márkus Tiborral Pakson csapattársak voltak a 2007/2008-as szezonban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9616672872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása