PONYVALEGÉNY

Az idegenben aratott 2–1-es győzelmek hete: Czvitkovics Péter felejthetetlen napjai

Az NB II-es újonc III. Kerületi TVE az asszisztensedzővel a kispadon megszerezte az első sikerét, mi több, a korábbi NB I-es középpályás az első bajnokiján nyert az Unionéval

2021. augusztus 23. - Horváth M. Attila

czvitkovics.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBUDAPEST » Az annak idején az Egervári Sándor vezette élvonalbeli MTK-ban debütáló Czvitkovics Péter nagyszerű napokon van túl, ugyanis az immár 38 esztendős középpályás nem csupán jól pótolta a III. Kerületi TVE kispadján Kemenes Szabolcsot, hanem labdarúgóként is megvillant.

Most vagy soha! Ilyesfajta mentalitással készültek az NB II-ben újonc óbudaiak a szintén meglehetősen rosszul rajtoló, az előző évadban még ugyancsak az NB III-ban vitézkedő Tiszakécske elleni idegenbeli bajnokira. Az előző hét szerdáján, augusztus 18-án este a másodosztály 4. fordulójában lebonyolított találkozón Fortuna a fővárosiak kezét fogta, mert hiába alakított ki legalább ugyanannyi lehetőséget a házigazda, a helyzetkihasználás ezúttal a III. Kerületi TVE javára billentette a mérleg nyelvét (1–2), így a szezon első óbudai győzelme Czvitkovics Péterrel a kispadon érte a kékeket. 

Három nappal később szintén dolga volt a belga Kortrijknál is megforduló fedezetnek, ugyanis az első fellépésére készült a nyáron többek között Radovits Ádámot is megszerző Unione színeiben. A „blasz-egy” rajtján az 1908 SZAC otthonában vizitált a társulat, amely hiába került az első félóra végén hátrányba, a látogató Kulcsár Tamás duplájával fordított és nyert – akárcsak a Kerület szerdán, ugyancsak idegenben és ugyancsak 2–1-re. 

És ha mindez nem volna elég, az NB II 5. játéknapján a III. Kerületi TVE az eddig veretlen szombathelyi Haladást fogadta, és bár ezúttal nyerniük nem sikerült Remili Mohamedéknek, a Hévízi útiak számára a 0–0 sem számít észveszejtően rossz eredménynek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1316668700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása