PONYVALEGÉNY

Horváth Attila: „Remélem, szurkolóinkkal együtt tudjuk ünnepelni a győzelmeinket a Tisza partján, amiért mi mindent megteszünk”

INTERJÚ | Az NB II-es újonc Tiszakécske csapatkapitánya bátor, megalkuvást nem tűrő játékkal szeretne a tabella első tíz pozíciójának valamelyikén végezni

2021. augusztus 12. - Horváth M. Attila

horvath_3.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngTISZAKÉCSKE » Már-már állandónak nevezhető vendégszerzőnk, Bartha Sámuel Gergely ezúttal az NB II-ben szereplő újoncegylet csapatkapitányával, Horváth Attilával beszélgetett. Az interjúból többek között kiderül, mit nem felejt el sohasem a helyi LC „csékája”, mi a jelenlegi legnagyobb álma, valamint arról is szó esik, jelenlegi állomáshelyén mely labdarúgókkal van a legjobb kapcsolatban.

Bartha Sámuel Gergely: – Hol és hány évesen kezdtél el focizni?

Horváth Attila: – Nyolcévesen Siófokon lettem a sportág szerelmese, Gruber György nevelőedzőmnél, akkoriban a 4-es, azaz a Beszédes József Általános Iskolában voltak a tréningek. Soha sem felejtem el az első edzésemet, amire a szüleim vittek ki. 

B. S. G: – Mennyire élsz tudatosan sportolóként? Odafigyelsz például az étkezésedre?

H. A.: – A mai labdarúgásban nagyon fontos a tudatos táplálkozás, szóval amennyire csak lehet, odafigyelek rá. Szeretem a napjaimat megtervezni tudatosan, hogy az edzések és a regeneráció mellett a családommal is minőségi időt tudjak tölteni. 

B. S. G.: – Idén feljutottatok az NB II-be. Ez volt az előző szezon előtt a célkitűzés?

H. A.: – Határozottan igen! Elvárás volt a csapat felé, amit joggal támasztottak a vezetők, hiszen a keretünk és a körülményeink is kiemelkedőek voltak az NB III-as mezőnyben.

horvath_1.jpgB. S. G.: – Milyen céljai vannak idén a Tiszakécskének?

H. A.: – Minél előrébb végezni a tabellán, amit bátor, megalkuvást nem tűrő játékkal szeretnénk elérni. Ha helyezésben kérdezed, akkor az első tíz pozíció bármelyike.

B. S. G.: – Mi a célod a karriered során?

H. A.: – Rengeteg álmom van, most elsősorban az, hogy elérjük a célunkat, és mind egyénileg, mind csapatszinten – amiért csapatkapitánykényt felelős is vagyok – mindannyian megfeleljünk az elvárásoknak.

B. S. G.: – Van legjobb barátod a labdarúgók közül?

H. A.: – Szerencsés vagyok, hiszen sok igaz barátot szereztem a karrierem során, így Kanta Szabit, Sowunmi Thomast és Lattenstein Norbit idesorolom. A jelenlegi csapat nagyon jó közösséget alkot, szóval sokan közel állnak hozzám, de vannak, akikkel régebbre nyúlik már a barátság, itt Tajti Norbertre és Farkas Norbertre gondolok. 

B. S. G.: – Végül üzensz valamit a szurkolóknak?

H. A.: – Természetesen! Nagyon fontos lesz a támogatásuk idén is, talán még jobban, mint a múlt szezonban. Remélem, szurkolóinkkal együtt tudjuk ünnepelni a győzelmeinket a Tisza partján, amiért mi mindent megteszünk.

horvath_2.jpgBeragadtak a rajtnál Rossz hír a Tisza-partiaknak: nem sikerült jól az újonc TLC másodosztályú startja. A jó hír: a szakmai stábnak és a labdarúgóknak harminchat alkalommal van még módjuk a javításra, lévén az NB II 2021/2022-es kiírásából még csupán két forduló telt el. A nyitányon a nyáron kinevezett új edzővel, Klausz Lászlóval a kispadján meccselő ETO FC Győr otthonában 1–0-s vereséget szenvedett a Tiszakécske, míg az előző hét vasárnapján hazai környezetben a Nyíregyháza Spartacus ellen nem jött össze szinte semmi (1–4). Az előttünk álló hétvége utolsó napján, augusztus 15-én a szintúgy gyengén kezdő, két kudarccal indító Békéscsaba otthonában javíthat Nagy Sándor alakulata, ám egy dolog így is biztos: a két nulla pontos egylet közül valamelyik a mezőny után iramodik és elmozdul a közvetlen veszélyzónából – vagy mindkettő... A három nappal később esedékes 4. játéknap (augusztus 18., szerda) szintúgy fontos lesz kécskei szempontból, lévén a szintén két vereséggel, ráadásul szerzett találat nélkül rajtoló másik újoncot, a III. Kerületet fogadják Horváth Attiláék. És ha már a kécskei kapitánynál tartunk, érdemes megemlíteni, hogy a 32 esztendős középpályásra valóságos retróhangulat törhet az évad során, ugyanis volt csapatai közül néggyel is megmérkőzik a Tiszakécske. Az ősszel sorrendben a Szeged-Csanád Grosics Akadémiával (5. forduló, idegenben), az Ajkával (12. forduló, idegenben), a Diósgyőrrel (13. forduló, otthon) és a Siófokkal (16. forduló, idegenben) találkozik a TLC – vélhetően Horváth Attilával a soraiban. (H. M. A.)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr316658178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása