PONYVALEGÉNY

Balogh Bence Benitó: „Voltak megkereséseim, azonban még élő szerződésem volt Siófokon”

INTERJÚ | Az NB II-es csapat egyik legtehetségesebb labdarúgója nem gondolkodott sokat az esetleges klubváltáson, mert remekül érzi magát a Balaton-partiaknál

2021. július 17. - Horváth M. Attila

baloghbencebenito_kopf.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngSIÓFOK » Ahogy azt korábban, a Foci a köbön oldalon megszokhatta az Olvasó, időről időre interjúval jelentkezett Bartha Sámuel Gergely, így beszélgetést olvashattak korábban többek között Horváth Attilával (Siófok), Gelencsér Bálinttal (Pécsi EAC) és Miltner Szabolccsal (Komlói Bányász) is. Az alábbiakban az NB II-ben szereplő helyi BFC futballistáját, Balogh Bence Benitót bírta szóra.

Bartha Sámuel Gergely: – Hol és hány esztendősen indult a karriered?

Balogh Bence Benitó: – Siófokon kezdtem el focizni kilencéves koromban.

B. S. G.: – Mit jelent számodra, hogy meghatározó játékos lettél Siófokon? Ez volt a gyerekkori álmod?

B. B. B.: – Igen, abszolút, mint ahogy említettem, itt kezdtem el focizni, itt jártam végig a ranglétrát és az volt a célom, hogy itt tudjak bemutatkozni a felnőtt futballban, majd idővel alapemberré válni.

B. S. G.: – Élsportolóként mennyire élsz tudatosan? Odafigyelsz például az étkezésedre?

B. B. B.: – Igen, igyekszem egyre jobban odafigyelni az étkezésre, pihenésre és a megfelelő regenerációra, mert ezek sokat tudnak segíteni a pályán. 

baloghbencebenito_szovegkozi_1.jpg

B. S. G.: – Mi a célod a futballkarriered során?

B. B. B.: – Szeretnék idővel majd az NB I-ben bemutatkozni és elérni arra a szintre, hogy ott stabilan megálljam a helyem.

B. S. G.: – Te voltál a házi gólkirály az előző szezonban. Voltak megkereséseid más csapatoktól?

B. B. B.: – Igen, jól sikerült a szezon góllövés szempontjából, és voltak megkereséseim, azonban még élő szerződésem volt Siófokon, sőt, azóta még hosszabbítottam is. 

B. S. G.: – Sokat gondolkodtál a szerződéshosszabbításon?

B. B. B.: – Nem gondolkodtam túl sokat rajta, mert jól éreztem itt magam az előző években és a fejlődésem szempontjából is hasznos lenne, ha hasonlóan sokat tudnék játszani, mint a tavalyi szezonban.

B. S. G.: – Mik az idei céljai a csapatnak?

B. B. B.: – Mindenképpen szeretnénk egy sokkal nyugodtabb szezont futni, mint a tavalyi, úgy gondolom, hogy erre abszolút meg is van az esélyünk, mert jó keretünk van, jöttek erősítések, úgyhogy jó lenne az első tízben végezni a szezon végén.

baloghbencebenito_szovegkozi_2.jpg

B. S. G.: – Mit vársz magadtól az új szezonban?

B. B. B.: – Szeretnék minél többet játszani és a játékomat stabilizálni, ha ez sikerül, remélhetőleg hozza majd magával a gólokat, gólpasszokat, amivel segíthetem a csapatot.

B. S. G.: – Mit jelent számotokra, hogy az ultrák újra visszatérhetnek a lelátóra?

B. B. B.: – Természetesen nagyon örülünk neki, sokkal jobb lesz így kifutni a pályára, biztos vagyok benne, hogy nagy lökés lesz ez számunkra.

B. S. G.: – Végezetül üzensz valamit a szurkolóknak?

B. B. B.: – Igen, szeretettel várunk mindenkit augusztus elsején a nyitómeccsre, legyünk minél többen és kezdjük győzelemmel az idei szezont!

baloghbencebenito_keretes.jpgBalogh Bence Benitó: MINDIG MAGASABBRA!

Nem csupán a neve különleges, a tehetsége miatt is érdemes rá figyelni. A még mindig csupán 22 esztendős Balogh Bence Benitó kvalitásait mutatja, hogy a szakmai stáb már a 2017/2018-as évadban számolt vele. Nem véletlenül, ugyanis az U19-es bajnokságban tizennyolc meccsen elért huszonkét találat több mint biztató produkció. Jóllehet, az említett szezonban mindössze hatszor léphetett pályára a másodosztályban, a következő pontvadászat során már tizennyolc alkalommal, mi több, március 17. nem csupán a Foci a köbön számára emlékezetes dátum – lévén 2007-ben éppen ekkor indult az oldal –, hanem Balogh Bence Benitónak is, ugyanis 2019-ben a Tiszakécske elleni, 2–2-re végződő idegenbeli összecsapás 29. percében élete első, csapata akkori második NB II-es gólját szerezte. A 2019/2020-as szezonban 22/3-as mutatóval zárt, míg a legutóbbi ősz és tavasz ragyogóan sikerült a támadónak. Egyfelől társulata mind a harmincnyolc bajnokiján szerephez jutott – és csupán hatszor csereként –, másfelől az ezen mérkőzéseken elért tizenegy gól nem szorul különösebb magyarázatra. Érthető, ha a (több mint) siófoki reménység az előttünk álló 2021/2022-es évadban még ennél is többet vár magától, az első állomás ezen az úton a Soroksár „testén” vezet, merthogy – mint arról korábban beszámoltunk – a másodosztályú bajnokság nyitányán a Balaton-parti legénység a ferencvárosi ikon, Lipcsei Péter által felkészített Soroksárt látja vendégül augusztus első vasárnapján. Szó se róla, van miért visszavágniuk a siófokiaknak, tudniillik az ősszel 3–2-es idegenbeli diadalt arattak a fővárosiak (amelynek színeiben Magyari Szilárd duplázott, míg rajta kívül Lovrencsics Balázs, illetve Elek Bence és Hajnal Gergely volt eredményes), míg a Haraszti úton 0–0-ra végeztek a felek.              (H. M. A.)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6516630414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása