PONYVALEGÉNY

HURRÁ, NYARALUNK! Akivel vakációzunk: DŐRY FARKAS, a Kaposvári VK vízilabdázója

„Minden szempontból pozitív és jó eredmény a tavalyi, ami láthatóvá tette a klub és saját magunk számára, hogy honnan jöttünk, hol tartunk és elérhető, ahová szeretnénk eljutni a jövőben”

2024. augusztus 17. - Horváth M. Attila

hurra_nyaralunk_kopf.jpgA futballistáknál évekkel ezelőtt nagy sikert arató, régi-új, sportolókat fókuszba helyező nyári rovattal jelentkezik honlapunk július 1-től, – a tervek szerint augusztus végéig. Az általunk megkérdezettek ezúttal nem csupán a maguk mögött hagyott szezonról nyilatkoznak, hanem a kikapcsolódási szokásaikról is szót ejtenek. Tehát vakációra fel – hurrá, nyaralunk! Akivel ezúttal vakációzunk: Dőry Farkas, magyar és szerb bajnok, kétszeres LEN-Európa Kupa-győztes magyar válogatott vízilabdázó, a Partizán Belgrád, a Debrecen és a Szolnok korábbi pólósa, jelenleg a magyar első osztályban szereplő Kaposvári Vízilabda Klub 30 éves rosszkéz hátsó játékosa.

dory_farkas_portre.jpgNÉHÁNY ŐSZINTE SZÓ
Csapatom előző szezonjáról: A klub beleállt egy több éves építkezésbe, aminek alapját a tavalyi csapattal képzelték el. A rendhagyó szezon ellenére – gondolok itt a télen megrendezett világversenyek és az olimpia miatt kettéosztott bajnokságra, valamint az alapszakaszban csak egy fordulót rendeztek a szokásos oda-vissza vágó helyett – sikerrel vettük az akadályt. Jól indult a kezdés, a Magyar Kupában továbbjutottunk (csaknem egy esztendeje ugyan a Honvédtól 13–5-re kikapott a Dőry Farkast azon a meccsen nélkülöző somogyi legénység, ám az UVSE-t 15–11-re, míg az MVLC-Miskolcot 14–13-ra verték Berta Józsefék – a szerző), a bajnokságban sorozatban tudtuk legyőzni a riválisainkat, ami bravúrgyőzelemhez is vezetett az év végén. (Az alapszakasz 12. fordulójában, 2023. november 25-én a Kaposvár óriási meglepetésre 10–8-as diadalt aratott cikkünk főszereplője nélkül, ám Dőry Farkas egykori egylete, a többek között Ágh Györgyöt, Schmölcz Normant és Vismeg Zsombort is felvonultató Szolnok otthonában – a szerző) A csapat magja együtt maradt, az új szezonra minőségi játékosokkal erősítettünk a szükséges posztokon. Minden szempontból pozitív és jó eredmény a tavalyi, ami láthatóvá tette a klub és saját magunk számára, hogy honnan jöttünk, hol tartunk és elérhető, ahová szeretnénk eljutni a jövőben.
Az elért helyezésről: A felső házba kerülést határoztuk meg célként, ami sikerült, év végén a nyolcadik helyen zártunk a tízennégy csapatos bajnokságban. Jó erőfelmérő volt nálunk erősebb csapatokkal játszani a tavaszi idényben, ami lehetőséget adott egyénileg és csapatként is magasabb szintre lépni.
Saját teljesítményemről: Elégedett lehetek, amit az is alátámaszt, hogy két évvel meghosszabbítottuk az együttműködésünket a klubbal. Büszke vagyok, hogy a nehéz időszakokban is fegyelmezett és fókuszált tudtam maradni. Az eredményben hiszek, a statisztikák helyett, de tudom, hogy ez is részét képezi a nagy egésznek. Számokban kifejezve 27 mérkőzésen 55 gól szerepel a nevem mellett, ami a hatékony csapatmunkának és az egyéni teljesítménynek köszönhető.
Tervem az őszre: Felkészülten érkezni a szezonra, javítani a hibáimon. Legalább olyan hatékonynak lenni, mint az előzőben, de mindig a jobb teljesítmény lebeg a szemem előtt.

dory_farkas_akcio_fekvo_fotok_nagy_anita_dvse.jpg

dory_farkas_regi.jpgNYÁRI FELFRISSÜLÉS
Fagyi vagy jégkrém? Fagyi.
Hideg ásványvíz, szénsavas üdítő vagy jeges tea? Hideg ásványvíz.
Sima, fokhagymás vagy sajtos-tejfölös lángos? Baracklekváros gofri, csokis tejszínhabbal. (mosolyog)
Fővárosi strand vagy tópart? Inkább tenger.
Kedvenc helyszínem: Minden helynek megtalálom a szépségét, ha a megfelelő emberek vesznek körül.
A nyár eddigi legszebb pillanata: Érezni a szabadságot és az utazással járó kalandot.
Ami még megvalósításra vár a nyáron: Kimaxoltam a nyári szabadidőmet, gyere rám, szezon! (mosolyog)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6318468245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása