PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: VISMEG ZSOMBOR, a Szolnoki Dózsa vízilabdázója

Élete első felnőtt világeseményére szeretne kijutni a Tisza-partiak válogatottja, klubcsapatával pedig a legjobb négybe vágyik

2023. november 28. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Vismeg Zsombor, a férfi vízilabda OB I-ben 12 forduló után 24 ponttal a tabella 5. helyén állomásozó Szolnoki Dózsa Praktiker U19-es Európa-bajnoki bronzérmes, felnőtt válogatott átlövője, szélsője, aki a jelenlegi szezonban 11 bajnokin 7-szer bizonyult eredményesnek.

vismeg_zsombor_foto_vizilabda-szolnokhu.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: A 3-szoros olimpiai bajnok aranycsapaton nőttem fel és nagyon élveztem már gyermekkoromban is a játékot.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Az első felnőtt válogatott mérkőzésem Zágrábban, ahol meglőttem életem első gólját a felnőtt nemzeti csapatban. (2023. március 10-én, pénteken a világkupa selejtezőjének A-csoportjában a mieink Olaszországgal találkoztak és szenvedtek 9–8-as vereséget, a csereként medencébe küldött Vismeg Zsombor egyszer bizonyult eredményesnek, amikor 2–2-re alakította az eredményt – a szerző)

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Varga Dénes, a Jansik-testvérek. (Utóbbiak közül Dávid a Szolnoki Dózsában csapattársa Vismeg Zsombornak, míg Szilárd a Ferencváros kiválósága – a szerző)

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: A szolnoki csapattársaim, akikkel nap mint nap együtt edzek.

vismeg_zsombor_akcio_jobb.png• Szezonbeli emlékezetes esemény: Az OSC elleni idegenbeli győzelmünk, ahol parádés játékkal sikerült nyernünk. (2023. november 8-án, szerdán az OB I 10. fordulójában ugyan az első és az utolsó negyedet elbukták a Tisza-partiak 3–2-re és 3–1-re, de ez is belefért, hiszen a második etapot 5–3-ra, míg a harmadikat 4–0-ra hozta a végül 12–9-es diadalt arató Szolnok, amelynek góljait Pásztor Mátyás /4/, Szeghalmi Zsombor /3/, Kovács Gergő /2/, Pető Attila /2/ és Schmölcz Norman helyezte el Bisztritsányi Dávid és Grieszbacher Márk hálójába – a szerző)

vismeg_zsombor_portre_valogatott.jpg• Célkitűzés a jelenlegi évadra: A csapatunkkal a legjobb négybe szeretnénk kerülni és szeretnék kijutni életem első felnőtt válogatott világeseményére.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Stabil felnőtt válogatott játékos szeretnék lenni.

• Amelyik sportot még kedvelem: Horgászat, foci.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Kifejezetten szeretek horgászni, általában a szabadidőmet ezzel töltöm.

vismeg_zsombor_akcio_foto_vlvhu.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9618268753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása