PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: BUNDSCHUH ERIK, a Genesys OSC Újbuda vízilabdázója

Néhány éven belül bajnoki címet nyerne a fővárosiak védője, ám ha idén bejut a döntőbe, az álomból akár már 2023-ban valóság lehet

2023. április 27. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A 2022. március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: a szlovák és magyar válogatott Bundschuh Erik, a vízilabda OB I-ben szereplő, az alapszakaszban 26 forduló után a 76 egységgel éllovas FTC mögött 70 ponttal a 2. helyen végző, Varga Dániel trenírozta Genesys OSC Újbuda védője.

bundschuh_erik_foto_oscwaterpolohu.png• Amiért beleszerettem a sportágamba: Mert nem kell benne futni. (nevet) Apukám is ezt sportolta és előtte úsztam, tehát nem volt kérdés, hogy a vízilabdát választom. (Bundschuh Erik édesapja az egykori csehszlovák válogatott Bundschuh Tamás – a szerző) A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Az első bajnoki címünk ifiben és a felnőttek között, illetve a 2004-es athéni vízilabdadöntő.Akit a sportágon belül nagyra tartok: Az összes volt és jelenlegi edzőimet, illetve csapattársaimat. Szezonbeli emlékezetes esemény: Régebbit említenék, a Szolnok elleni Euro Kupa-döntő visszavágóját. (Idestova két éve, 2021. május 8-án, az első meccsen 14–11-es vereséget szenvedő fővárosiak 11–8-ra győztek a visszavágón, ám ötméteresekkel 3–0-ra kikaptak – a szerző) Célkitűzés a jelenlegi évadra: Bejutni a bajnoki döntőbe, ott meg már bármi lehet. (Nem áll messze ettől az újbudai alakulat, mivel az elődöntőben FTC–Honvéd és OSC–Vasas párharcra kerül sor, és mivel mindkettőt a pályaválasztó 6–0-s pontelőnyről indíthatja, az egyik fél hetedik pontjáig tartó mindkét összecsapás során gyakorlatilag máris eldőlhet a finalista kiléte – a szerző) Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Bajnokságot nyerni. Amelyik sportot még kedvelem: Jégkorong. Amit eddig még nem tudtak rólam: Kassán születtem.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3618111712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása