PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: ÁGH GYÖRGY, a Szolnoki Dózsa vízilabdázója

A BVSC-t a nyáron elhagyó utánpótlás-válogatott center állítja, magyar bajnok lesz, nem csupán szeretne az lenni, márpedig ha mindez megvalósul, az (film)zene lesz füleinek

2022. július 10. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Ágh György, a férfi vízilabda OB I-ben szereplő, a 2021/2022-es évadban a 4. helyen végző Szolnoki Dózsa nyári igazolása, aki a 6. pozícióban záró BVSC-Zuglótól érkezett.

agh_gyorgy.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Egyértelműen a közeg miatt. A csapattal való együttlét – szinte többet voltam és vagyok velük, mint a családommal. Remek edzőim voltak, és persze a sikerek, a győzelmek, amelyek még igazán vonzóvá tették, hogy itt maradjak.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Egyet nem tudnék kiemelni, ezért inkább a jövőre nézve szeretnék felnőtt válogatott lenni, és azzal azt tudom mondani, hogy ez az, ami a legnagyobb élmény tud majd lenni, de ennyire még nem rohannék előre. (mosolyog)

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Egy személyt nem tudnék kiemelni, de mégis van két ember, akik számomra kiemelkednek a többiek közül. Benedek Tibor és Kuncz László. Utóbbi az első edzőm volt és ő tanította meg az alapokat mind a sportágban, mind emberileg. A közös bennük, hogy a szenvedélyük volt ez a sportág és sosem tudtak veszíteni. És hogy mindketten fentről néznek le ránk.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Rengetegen vannak, úgyhogy egy embert nem is emelnék ki.

Szezonbeli emlékezetes esemény: Ebben a szezonban nemigen akadt. (nevet) Ha mégis ki kellene emelni egyet, akkor a Barcelona elleni idegenbeli Eurokupás mérkőzés lenne az. (Tavaly október végén az Eurokupa negyeddöntőjének első mérkőzésén úgy végzett 6–6-ra a fővárosi gárda, hogy az első két negyed után 2–0-ra vezettek a spanyolok – a szerző)

Célkitűzés a jelenlegi évadra: A Szolnok csapatával szeretnék a top 4-ben elhelyezkedni a bajnokságban és minél tovább jutni az Eurokupában.

aghgyorgy_akcio.jpg

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: A felnőtt válogatottság, és magyar bajnok leszek – nem csak szeretnék lenni.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Hogy imádom a filmeket, a sorozatokat és szeretem a filmzenéket is. Azon belül is Hans Zimmer, illetve Ludovico Einaudi a két legkedveltebb számomra. 

szolnokidozsa.jpgFiatalság, boldogság?  Alaposan átalakul a medence és annak környéke az elmúlt esztendők egyik legjobb csapatának háza táján. Kezdjük a legfontosabbal: az eddigi vezetőedző távozott a Dózsától, így a Szolnokot a továbbiakban nem Zsivko Gocics, hanem Hangay Zoltán készíti fel a következő szezonra. Az eddigi másodtréner tehát főszereplőként lép elő, ám a változás nem kerülte el a játékoskeretet sem. Angyal Dániel, Gárdonyi András, Konarik Ákos, Nagy Ádám – csak néhány név a távozók közül, ám mielőtt a társulatért szorítók leesnének a székről, feltétlenül említést érdemelnek az érkezők is. Junior-válogatott kiválóságok készülhetnek a Tisza-partiaknál, ráadásul a Sportágválasztó jelenlegi alanya, a center Ágh György mellett egy másik, jól ismert érkezőt is köszönthetnek a BVSC-től Pásztor Mátyás személyében, lévén az olimpiai harmadik helyezett bekk hét szezon után húz újra szolnoki sapkát.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4817880017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása