PONYVALEGÉNY

SZIESZTA. Aki válaszol: BATIZI BENEDEK, a BVSC-Zugló vízilabdázója

Kiegészítő sportként focizik és kosarazik a fővárosi bekk, ha van szabadideje

2023. július 06. - Horváth M. Attila

rovat_szieszta_alap.jpgA jó idő és a fárasztó edzések beköszöntével hajlamos lehet a sportoló elmerengeni és lazítani a napi penzum teljesítése után, legyen szó bármely sportág kiválóságáról. A 2023. július 5-én indított, nem feltétlenül napi rendszerességgel jelentkező rovatunkban az aktuális főszereplő segítségével visszatekintünk a közelmúltra, aki némi kulisszatitokba is beavatja a Tisztelt Olvasót. Akivel ezúttal sziesztázunk: Batizi Benedek, a férfi vízilabda OB I 2022/2023-as szezonjában az 5. helyen végző BVSC-Zugló válogatott kerettag bekkje. 

batizi_benedek_akcio.jpgSiker az előző szezonban: Egyéni, hogy magabiztosabbá és kiegyensúlyozottabbá vált a játékom az előző évadokhoz képest, míg csapatbeli siker az, hogy egy gyenge szezonkezdés után a bajnokság véghajrájában sikerült az 5. helyet megszereznünk. 

Zavaró tényező a 2022/2023-as évadban: Alapvetően szerencsére nem volt, mindenhonnan megkapom a támogatást, a családomtól a barátnőmtől, a csapattársaimtól és a barátaimtól is. 

Illat, amit a legjobban szeretek: A friss fahéjas csigáét szeretem a legjobban. 

Elvárás önmagammal szemben ebben az évben: Hogy minél többet fejlődjek és az aktuális csapatban meghatározó szerepet töltsek be. 

Sport, amit kikapcsolódásként űzök: Szeretek focizni és kosarazni abban a kevés szabadidőmben. 

Zene, ami felpörget vagy megnyugtat: Nyugtat a klasszikus zene, van, amikor alváshoz is hallgatom, akár egy hosszabb utazás során. Felpörgetnek engem az elektronikus zenék, azonban ezeket kizárólag meccsek előtt vagy kondi közben szoktam hallgatni. 

Tévéműsor, amit nézek: Klasszikus tévéműsorokat nem szoktam nézni, leginkább a különböző streaming platformon nézek sorozatokat, többek között kiemelném a Homeland, a Suits és az Ozark részeit. 

Adottság a hétköznapokban, aminek a sportban is hasznát veszem: Nem vagyok kifejezetten tehetséges, de kitartó vagyok és képes vagyok a céljaimért nagyon sok mindent feláldozni.  

batizi_benedek_foto_bvscvizilabdahu.jpgZseniális gól a félpályán túlról  Idestova három évvel ezelőtt is hallatott magáról. Batizi Benedek akkor még csupán az utánpótlás-válogatottban mutathatta meg a tudását a zuglói társulaton kívül, ám van egy összecsapás, amiról alighanem még nagypapakorában is beszélni fog büszkén, lelkesen. A BVSC a Szolnokkal játszott kupameccset, 4–4-es állásnál azonban a bekk olyat tett, amit sok nagy csatát megélt rutinos pólósok sem kockáztattak volna meg. A rivális kapujában az azóta már visszavonult legenda, Nagy Viktor, a jobb oldalon Batizi Benedek. A cerberus kinn, indításra számítva, ám a labda magas ívben hullva a hálóban, merthogy a maholnap 22 éves vízilabdázó nem teketóriázott sokat, gondolt egy merészet – és bejött!  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3318161604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása