PONYVALEGÉNY

Rutinos edzővel jutna vissza az NB III-ba a REAC

Már van távozója a rákospalotaiaknak, a ferencvárosi kötődésű futballista visszatért korábbi csapatához

2024. június 25. - Horváth M. Attila

p3220012.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Megemészteni a megemészthetetlent. Öltönyben izzadó vezető, mackónadrágban is oroszlánként üvöltő edző, klottgatyában flangáló szertáros, hétről hétre a fejét fogó labdarúgó és tűzbe-lázba jövő szurkoló sem érti, miként történhetett, hogy a Rákospalotai EAC egyévnyi távollét után visszatért a Budapest-bajnokság I. osztályába.

Valami nem stimmel. Lehetett érezni már a szezon közepén, hogy valami nem működik Rákospalotán. A sokat látott Széchenyi téren, ahol egy könnyed kanyar előtt és után a Fótról érkező sárga buszok is megállnak, elidőznek néhány percre. Nagyjából ez lehetett a baj a társulattal is, afféle távolsági tötymörgőként nemhogy kék-sárga színekben nem pompázott a XV. kerületiek képzeletbeli monstrumja, nem volt az se nem sárga, se nem kék. Idén nyáron azonban új időszámítás kezdődött a Budai II László Stadionban – immár sokadik időzónában és sokadik változatban. A nem is olyan távoli múltban volt már itt edző Nagy Sándor, Káfer Zsombor, Farkas Bringa József, Kollár Zsolt és Dinka Balázs, segítette az alakulatot a klubhoz visszatérő Urbán Flórián is, csakhogy csodák a futballban sincsenek. Most már kijelenthető, gyakorlatilag csont nélkül esett ki a REAC a harmadosztályból, ám korántsem biztos, hogy nem lett volna egyszerűbb idén bennmaradni, mint jövőre feljutni a blasz-egyből. Mert a cél egyértelmű: visszakerülni, ismét az NB III-ban szerepelni és lehetőség szerint minél jobban vitézkedni.

molnar_zoltan.jpgAz együttest Molnár Zoltánra bízta a vezetőség, akiről azt érdemes tudni, hogy nem az Újpest, az MTK és a Dunaferr egykori Monyója, hanem a Vecsés korábbi NB II-es játékosa, aki edzőként dolgozott többek között Pestszentimrén, Tiszaföldváron és Gödöllőn is. Alapvetően sincs könnyű dolga az új seprűnek, hiszen meg kell győznie a szkeptikusokat és vissza kell fognia a csodavárókat, miközben össze kell illeszteni a mozaikdarabokat. Változás márpedig nemhogy lesz, van is a játékoskeretben, az ugyanis már eldőlt, hogy egy szezon után távozik a palotaiaktól Kárász Krisztián: a 28 éves, az FTC-ben pallérozódó védő – aki a legutóbbi bajnoki kiírásban 22 bajnokin három találatig jutott – visszatér Érdre, amelynek színeiben a 2017/2018-as évadban még Limperger Zsolt szakvezetősége alatt 23 NB III-as találkozón két gólt szerzett. Aligha a hátvéd lesz az egyetlen, aki az elkövetkező hetekben búcsút int a Budai II László Stadionnak... 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr10018434695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása