PONYVALEGÉNY

Kapott gól nélkül: ifj. Schrenck Rajmund remek debütálása csereként, majd kezdőként

A Budaörs télen Paksról szerződtetett 17 esztendős cerberusa úgy tett, mint egy csapattárshoz szálló pontos kapuskirúgásnál: nagyszerűen indított

2024. január 29. - Horváth M. Attila

img_20200607_173613.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAÖRS | Másfél szezon után elhagyta a Paksi FC-t és visszatért az egyik legszebb Pest megyei város futballcsapatához ifj. Schrenck Rajmund, aki már be is mutatkozott a BSC-ben, méghozzá nem is akárhogyan.

img_20200607_183108.jpgÉjjel-nappal futball. Aki ismeri idősebb Schrenck Rajmundot, az tudja, a családfő valódi megszállott – ezt többek között a Sóskút SKE korábbi labdarúgói is tapasztalhatták –, akinél nincs pardon, ha munkáról van szó, elvégre csak abban hisz, és nem a varázslatban, a szerencsében, a sorsban vagy hívjuk bárhogyan. Mondhatni, a negyvennyolcadik életévében járó sportember nem enged a negyvennyolcból, márpedig ifj. Schrenck Rajmund is éppen ilyen. A labdarúgásnak él és minden nap jobb akar lenni – a tegnapi önmagánál. A mindössze 17 esztendős kapusreménység a tavaszt már nem az atomvárosban, hanem korábbi állomáshelyén, Budaörsön tölti, ám jókora különbség, hogy míg korábban az utánpótlásban számítottak a szolgálataira, a jelek szerint ezúttal már az ifj. Bognár György trenírozta felnőttek között veszik figyelembe az összeállításnál. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ama tény, hogy az elmúlt hét közepén, január 24-én, szerdán a Budaörs az NB II-es BVSC otthonában vívta meg idei első felkészülési meccsét, és bár a zuglóiak rögtön a kezdés után betaláltak, a gólt ifj. Borsos Vilmos kapta, akit már Gula Boldizsár egyenlítése után ifj. Schrenck Rajmund váltott. És mivel az eredmény (1–1) már nem változott, a 17 esztendős cerberus aznap este úgy térhetett nyugovóra, hogy az NB III-as alakulatban shutout-tal kezdett. A folytatás ugyanakkor nem is alakulhatott volna szebben, hiszen a magunk mögött hagyott hétvégén a BSC a Gödöllői SC-t fogadta, amelyet úgy győzött le 1–0-ra, hogy ifj. Schrencknek ezúttal a kezdőcsapatban jutott hely. Jóllehet, csupán felkészülési találkozókról van szó, de a kettőből kettő akkor is jól hangzik, nem szólva arról, hogy ilyen debütálást nem minden cerberuskollégája élhetett meg, különösen nem 17 évesen.

img_20200607_175506_1_1.jpg

budaorsi_sc.jpgbkv_elore.pngBudaörsi BKV  Az alábbiakban természetesen nem a 40-es, a 72-es, a 88-as vagy újabban a 240-es járat megállóinak taglalásáról, netán a viszonylatok menetrendjéről lesz szó, sokkal inkább a BKV Előre budaörsi fellépéséről, merthogy a BSC legközelebb a közlekedésieket látja vendégül január 31-én, szerdán, 11 órai kezdettel. Az összecsapás egyik különlegességét az adja, hogy a Pest megyeiek hátsó alakzatának oszlopos tagja, Tányéros Ádám egykori gárdája ellen futballozhat, akárcsak a túloldalon a kapus Horváth Gábor; a másikat pedig az, hogy az ősszel a Balogh Béla trenírozta budapestiek idősebb Bognár György alakulatával meccseltek szégyenkezésre okot nem adó Magyar Kupa-összecsapáson, ezúttal pedig felkészülési találkozó vár a fővárosiakra, mégpedig ifj. Bognár György gárdája ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1218314565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása