PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Balogh Béla, a BKV Előre vezetőedzője: „Úgy érzem, egész jó kis brigádot tudtunk összeverbuválni”

A nyáron kinevezett korábbi 9-szeres válogatott védő szerint a Paks elleni Magyar Kupa-találkozóra csupán edzőmeccsként kell tekinteni, mert a közlekedési egyletnek a harmadosztályú bajnokságra kell koncentrálnia

2023. szeptember 24. - Horváth M. Attila

p1030631.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Klottgatya és sportszár helyett elegáns öltözetre váltott. Balogh Béla ugyanúgy együtt él a játékkal, mint amikor az Újpest, a Győr, a Videoton vagy a Honvéd ellen fejpárbajt nyert, majd a megszerzett labdával hosszú indításra vállalkozott. Bár a bajnoki debütálása pocsékabbnak bizonyult, mint a legcudarabb őszi időjárás, ezúttal is bebizonyosodott, hogy az esőfelhők mögött mindig süt a nap.  

p1030636.JPGA pasarétiek elleni kínos kudarcot követően a BKV Monoron (2–1), majd a Sport utcában a Kecskemét II. ellen nyert (1–0), Füzesgyarmaton ennél is nagyobb gólkülönbségű sikert aratva szerzett három pontot (3–0), aztán jött ugyan az újonc Martfű elleni hazai 0–2, a Kispesten, a Budapest Honvéd-MFA II.-vel szemben elért 3–1 kétségkívül jobban mutat, mint a Dabas elleni otthoni 1–1 még akkor is, ha a Pest megyei alakulat hálóját a látogató volt játékosa, Kerék László vette be. Szeptember 24-én, vasárnap 16 órai kezdettel ugyancsak hazai publikum előtt a Szolnoki MÁV-ot fogadják Horváth Gáborék – az élvonalbeli Paksi FC elleni, 0–7-tel véget érő Magyar Kupa-derbit követően.    

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgTudom, hogy manapság is aktív futballista, mégis, nem lett volna jó egy ilyen meccsen pályára lépni? 

Játszottam már eleget ilyen csapatok ellen az NB I-ben – felelte nevetve a korábbi 9-szeres válogatott labdarúgó, Balogh Béla, az NB III, Dél-Keleti csoportjába sorolt BKV Előre nyáron kinevezett 38 éves vezetőedzője a tolnaiak elleni kupacsata lefújása után bő tíz perccel, aki civilben a Pest megyei I. osztályú Csomád-Kisnémedi hátsó alakzatának oszlopa. – Ezt az élményt meghagytam a srácoknak, örülök neki, hogy kipróbálták magukat egy ilyen társulat, illetve ilyen játékosok ellen, így legalább be tudják lőni magukat, hogy körülbelül hol tartanak jelen pillanatban és miben kell fejlődniük.   

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgVisszakérdezek: ön belőtte őket? Ott tartanak, ahol kell, illetve amit eltervezett, kigondolt taktikát, az működött? Már amennyire mindez megvalósulhat egy élvonalbeli gárdával szemben. 

Pont ez az, amit mond: egy NB I-es alakulat ellen is van terv, ami alapján kimegyünk a pályára, de természetesen az első osztályú csapatok és játékosok ezt keresztül tudják húzni olyan szinten, hogy a végeredmény 0–7 lesz.  

img_20230916_170538.jpgponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgReális? 

Teljesen. Most mondhatnám, hogy nem az vagy még több is lehetett volna, de nem, ez abszolút reális, ez egy NB I-es csapat, amelynek a játékosai képzettek, gyorsak, erősek.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgFogalmazhatunk úgy, hogy ez a kilencven perc csupán egy állomás a bajnoki szereplés közben? 

Nekünk a bajnokságra kell koncentrálnunk, ott kell helytállnunk, illetve jó teljesítményt nyújtanunk, és bár ez most rosszul hangzik, de ez a találkozó edzőmeccsnek felel meg, mert ha a realitás talaján maradunk, tudjuk jól, hogy nem mi voltunk az esélyesei ennek az összecsapásnak. Ahhoz, hogy mi itt továbbjussunk, óriási szerencsének kellett volna történnie, de látta ön is, hogy ez elmaradt, innentől kezdve nekünk a bajnokságra kell figyelnünk.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgA sors furcsa fintora, hogy ott debütált felnőtt edzőként, ahonnan csak néhány lépés a Hidegkluti Nándor Stadion, amely hosszú évekig az otthonául szolgált, lévén az MTK kötelékéhez tartozott. Ez pedig ugyebár a Sport utca. 

Közel vagyunk hozzá, valóban... Igazából így hozta az élet, azt pedig majd meglátjuk, mit dob utána.   

img_20230916_170054.jpgponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgAzért nem lehet könnyű nem játékosként gondolkodni itt, miközben néhány kilométerrel odébb futballistaként kell teljesítenie. 

Ott levezetés van, de a következő lépcsőfok, hogy edzősködjek, és ez tökéletes állomás nekem.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgÉs milyen célokkal érkezett? Vagy belevágott az ismeretlenbe, hiszen akkor talán még ön sem tudhatta, hányan intenek búcsút a nyáron? 

Sokan távoztak, valóban, utána nehéz volt összerakni a keretet, tényleg nem volt egyszerű, de úgy érzem, egész jó kis brigádot tudtunk összeverbuválni, amit szépen alakítgatni, formálni kell, és majd meglátjuk, mire lesz ez elég.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgRosszul kezdték a szezont, aztán megtáltosodtak. Várta ezt vagy benne volt a felkészülés alapján, hogy a Pénzügyőr elleni 0–3 csak kisiklás? 

Bíztam benne. Egy meccsből nem szabad kiindulni. Azon a mérkőzésen nem jöttek össze a dolgok, a Pénzügyőr nagyon jó állapotban volt akkor, rúgott is nekünk három gólt. Abban reménykedtem, csak kisiklás, onnantól kezdve pedig elindulunk egy olyan úton, amelyik sikeres lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2818220719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása