PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Osváth Attila: „Már nem csinálok presztízst az előző csapataimmal szembeni találkozókból”

Az egy hete a BKV Előre elleni Magyar Kupa-meccsen csereként bevetett futballista az NB I 7. fordulójában korábbi együttese, a Puskás Akadémia otthonában, Felcsúton léphet pályára

2023. szeptember 23. - Horváth M. Attila

p1030776.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngPAKS | Hosszú utat járt be, amíg valódi otthonra lelt. A Balatonfüredről induló Osváth Attilára Veszprémben figyelhettek fel először a futballszurkolók, aki aztán a szigetszentmiklósi szezont követően a Vasasban mutatkozhatott be az NB I-ben.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgAzzal a határozott céllal állt be, hogy mindenáron gólt akar rúgni? Vagy ez minden játékosra igaz, ha pályára lép egy kupameccsen? 

Abszolút, főleg egy ilyen mérkőzésen, amikor már kialakult a különbség a két csapat között – mondta a tolnaiak színeiben a 102. első osztályú mérkőzésére készülő Osváth Attila, a Paksi FC 27 esztendős, védőként és középpályásként is bevethető labdarúgója, aki a BKV Előre elleni, a fővárosban 7–0-ra megnyert Magyar Kupa-találkozón Silye Erik cseréjeként 21 percet töltött a pályán. – Persze mindenki szeretne betalálni, én is próbálkoztam, most így sikerült, de magabiztosan tudtunk nyerni, hála Istennek.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgimg_20230916_164940.jpgBelülről is azt érezte, mint kívülről? 

Úgy gondolom, jól játszott a csapat, első osztályúhoz méltón futballoztunk. Beleálltunk a meccsbe az elejétől kezdve, szerettük volna eldönteni minél hamarabb a továbbjutást. Ennek szellemében játszottunk és az eredmény is így alakult.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgAhogy a Paksi FC a BKV Előrén, olyan könnyedén lépjünk túl mi is az MK-találkozón: a bajnokságban mutatott produkció az elért eredményekkel összhangban van? 

Többé-kevésbé. A Fradi elleni 6–1-es vereség annyira nem fért volna bele, de így alakult. Tovább tudtunk lépni, hiszen utána nyertünk a Videoton ellen otthon. Pontszámban abszolút reális, ám a helyezésünk lehetne kicsit jobb, de nagyon sűrű a mezőny, egy-egy győzelemmel előrébb lehet kerülni. A következő héten megpróbálunk Felcsúton nyerni és előrefelé lépkedni a tabellán.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgAmennyiben az emlékezetem nem csal, önnek a Puskás Akadémia elleni kilencven perc mintha presztízsmeccs lenne, nemde? 

Hát igen, az, elvégre két évig voltam Felcsúton, de olyan régen eljöttem, hogy már nem csinálok presztízst az előző csapataimmal szembeni találkozókból. Már több mint négy éve itt vagyok Pakson, otthon érzem magam. Ugyanúgy készülök, mint a többi mérkőzésre, és az sem változik, hogy nyerni szeretnénk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2618220083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása