PONYVALEGÉNY

Csepeli derbi másfél hónapon belül kétszer

Március végén a Budapest Kupában, míg május elején a bajnokságban találkozik egymással a Béke téren a Csepel-Csep-Gól FC és a Csepel UFC

2023. március 12. - Horváth M. Attila

lazok_janos_csepel_csep_gol_vezetoedzo.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Miután a Budapest Kupában a legjobb tizenhat között a Csepel-Csep-Gól FC a 43. Sz. Építőket (4–3) búcsúztatta, miközben a Csepel UFC az 1908 SZAC ellen 2–2 után 11-esekkel nyert 9–8-ra (!), a két XXI. kerületi alakulat a sors(olás) furcsa fintorának köszönhetően a negyeddöntőben egymással csatázhat.

Mint arról annak idején portálunk is beszámolt, a csepeli futballban nagy horderejű változások történtek a nyáron, így érthető, hogy a Csepel-Csep-Gól FC és a Csepel UFC ádáz küzdelmet vív egymással a bajnokságban, már csak a presztízs miatt is. A bajnoki címért versenyben lévő Lázok János trenírozta és a Rebecsák Szilárd által vezényelt brigád minden bizonnyal március 22-én, szerda délután a Béke téren csap össze, és bár egymásra aligha fognak unni a felek, másfél hónappal később, május 7-én 17:30-kor a Budapest-bajnokság I. osztály 27. fordulójában hasonló pályaválasztással szintén találkoznak. Az „odavágón”, 2022. november 4-én a Hollandi úti sporttelepen úgy alakult ki a 2–2-es végeredmény, hogy huszonhat perc után a házigazda UFC már kétgólos előnyben volt.    

Minimális különbségű csepeli diadalok  A hétközi fárasztó kupacsaták után érthetően a Csepel-Csep-Gól FC és a Csepel UFC sem sziporkázott a bajnokság 19. fordulójában. Mindkét XXI. kerületi egylet hazai környezetben fogadta vetélytársát, és amíg előbbi a Sólyom Ferenc edzette ASR Gázgyárt (2–1), addig utóbbi a Lőrincz Emil által dirigált Ikarus BSE-t (1–0) gyűrte le.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2218070400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása