PONYVALEGÉNY

„A Csepel SC nem önkormányzati tulajdon és már nem a csepelieké” – tizenegyen Csep-Gólosok lettek

A patinás egyesület háza táján már semmi sem ugyanaz

2022. július 27. - Horváth M. Attila

p5140799.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST » Többek között a Csepel FC immár csak korábbi kapusa, Szűcs Krisztián, legutóbbi csapatkapitánya, Mészáros László, Mészáros Roland és Zsivoczky-Pandel Péter is az ugyancsak „blasz-egyes” Csep-Gólban folytatja pályafutását.

Ma, 2022. július 1-jén eljött a nap, amikor a Csepel SC új tulajdonosi háttere kizárta Csepel futballcsapatát és több száz gyereket a Béke téri stadionból, ezzel mostanra az önkormányzat egyesületét tiltotta ki onnan. Szerződést nem hosszabbítanak. A zárakat már tegnapra le is cserélték. Ugyanez már egy évvel ezelőtt megtörtént, de akkor észérvekkel még meg lehetett győzni a döntéshozót. Most viszont ez véglegesnek tűnik, hiába kérték a sportvezetők, valamint személyesen én is. A Csepel SC nem önkormányzati tulajdon – és nem is volt az –, és emiatt is, már nem a csepelieké. Ez a szomorú valóság. A kuratórium tagjai között egyetlenegy csepeli, sőt, egyetlenegy sportoló sincs. 

Idestova négy hete többek között a fentieket osztotta meg közösségi oldalán Csepel polgármestere, Borbély Lénárd, ami ha máskor nem is, de akkor már előrevetítette, komoly változások állhatnak be a XXI. kerületi patinás egyesület életében. Immár nem titok, csak a bajnoki cím „tarthatta volna életben” a kék-pirosakat, az pedig elvitathatatlan, hogy a Pénzügyőr mögött veretlenül (!) másodikként befutó Csepel tagjai mentálisan erős sportemberek, hiszen mindvégig tartották a lépést legnagyobb vetélytársukkal, és utólag már a napnál is világosabb: csupán egy gólon múlott az aranyérem – csakhogy azt az egy találatot május közepén, Pasaréten kellett volna laza bokamozdulattal pöccinteni, lágyan löbbölni, a jobb felső sarokba bombázni vagy fejelni. 

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Csepel FC tagjai közül Pölöskei Péter az ugyancsak „blasz-egyes” REAC labdarúgója lett, míg Tolnay Rokkó az NB III-ba kerülést végül elérő Zsámbék színeiben folytatja karrierjét. A gárda nagy része azonban együtt marad, így információink szerint tizenegy labdarúgó (Bencze Márton, Bende János, Gauzer Levente, Mészáros László, Mészáros Roland, Szűcs Krisztián, Takács László, Teplán János, Torda Bence, Vörös Bence és Zsivoczky-Pandel Péter) biztosan egy társulatot, a Csep-Gólt erősíti a jövőben. Csakhogy ez már nem az a társulat, amelyért sálakba és zászlóerdőkbe burkolózva több százan lelkesedtek a Béke téren, ahol immár minden megváltozott – olybá tűnik, végérvényesen, visszavonhatatlanul. 

p5140384.JPGÓriási kudarc harmadjára is másodiknak lenni, hiába gondoljuk és a szívünkre tett kézzel mondjuk, hogy mi megtettünk mindent! A lényeg: megmérettünk és könnyűnek találtattunk!  A Csepel FC életében nem volt még ilyen fontos a bajnoki szereplés, ez az eredmény nagyban hozzájárult a klub ilyen formában történő megszűnéséhez. Sok sikert az utánunk következőknek, remélhetőleg nem ütköznek olyan akadályokba, mint mi az elmúlt 20 évben. Továbbra is Hajrá, Csepel!

TAKÁCS KRISZTIÁN, a gárda vezetőedzője a csepelfc.hu oldalnak

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6217892557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása