PONYVALEGÉNY

Elszipkázták az NB III-ból kizuhanó Dabas-Gyón legjobbjait

Harmadosztály ez is, meg az is, de micsoda különbség!

2022. július 27. - Horváth M. Attila

labda_arnyek.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngDABAS-GYÓN » Esztendőkön át hiába ért el az elvárhatónál sokkal jobb, erőn felüli eredményeket – a Kozármislenyből a nyáron bajnokcsapatot faragó, újabban a III. Kerületi TVE-vel ugyanazt tervező – Aczél Zoltánnal a társulat, az NB III, Közép-csoportjában megszerzett 30 pont csak a tabella 18. pozíciójához volt elegendő, amely egyet jelentett a kieséssel.

A fordulat azonban csak ezután következett. Miközben a legtöbben úgy voltak vele, a brigád majd újult erővel nekifeszül a „megye-egynek” a mielőbbi visszajutás reményében, a háttérben erről szó sem volt. Elvégre a Dabas-Gyón FC a 2022/2023-as szezonban csak a magyar labdarúgás hatodik vonalában, avagy a Pest megyei III. osztályban áll rajthoz – magától értetődik, hogy a labdarúgók nem a „megye-háromban” képzelik el az ideális folytatást... 

Ebből is következik, hogy a honlapunk Kapuskérdések rovatában bemutatkozó Kertész Dániel Körösladányban, Szabó Péter Kiskunfélegyházán, míg a Sportágválasztó rovatunkban szereplő Kerék László az NB III-ba jutást végül kivívó Zsámbék színeiben folytatja. A legmeghatározóbb tagok közül Albert Ádám a Dorog szolgálatába szegődött; Molnár Marcell az osztrák Jeging légiósa lett; Torkos Attila a Budapest-bajnokság II. osztály, 1. csoportját megnyerő Issimo SE labdarúgójaként tervezheti a jövőt. 

A sok nagy csatát megélt, többek között Ajkán, Siófokon és Tiszakécskén is megforduló Horváth Attila a Jászberény játékosa lett, két volt gyóni sportember pedig akár együtt, és mégis külön énekelhetné Bródy János örökzöldjét, a Földvár felé félúton című dalt, ugyanis amíg Peres Csaba Tiszaföldváron, addig a korábbi csapatkapitány, Ablonczy Gerjén Dunaföldváron bizonyíthat a jövőben. (Utóbbi kapcsán nem véletlen a választás, ugyanis az a Varga Balázs a megújuló gárda trénere, akivel Ablonczy még a Pénzügyőrnél dolgozott együtt, mindenesetre a földváriaknál végbemenő változásokról hamarosan külön anyagban számolunk be.) 

Mint arról korábban már beszámoltunk, Gulyás Máté visszatért a REAC-hoz. Barta Barnabás – aki nem tévesztendő össze az ex-felsőpakonyi kapussal – Iváncsán folytatja, Bartucz Martint Vecsésen éri az ősz, Ladányi Patrik Martfűn próbálkozik, míg Pusztai Dániel és Karacs Roland a Pénzügyőrt választotta.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8017892565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása