PONYVALEGÉNY

Szamosi Tamás és a déjá vu: nem az első éles váltás

A Budapest Honvédtól távozó tréner még szinte ki sem lépett a fővárosi sporttelepről, máris megtalálta az új feladat

2023. június 27. - Horváth M. Attila

szamosi_tamas.pngfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Huszonnyolc hónap után távozott a 2022/2023-as szezon végén az élvonaltól búcsúzó Budapest Honvédtól az első csapat mellett is dolgozó szakember, az előző évadban a második számú NB III-as alakulatot gardírozó, korábban a Videotonnál is megforduló Szamosi Tamás, aki azonban nagyjából hasonló éles váltást produkált, mint 2012 őszén.  

Denzel Washingtonnak lebilincselő filmjei vannak. Az ember csak ül a kényelmes tévéfotelben, és bár az ajtón kívül hagyott forróságot nélkülözve elszunnyadna, de a korántsem egyhangú, unalmas történet nem hagyja a belebóbiskolást, pörögjön A pelikán ügyirat, a Szükségállapot vagy éppen a Déjá vu. Szamosi Tamásnak utóbbival kapcsolatban nagyon is valóságos az élménye, akinek szintén pörög az élete filmje, amely most éppen ott tart, hogy közös megegyezéssel felbontott kispesti szerződésről szól a fáma. Csakhogy a hirtelen búcsú után a következő képkocka nem valamelyik pincébe bújtatott dohos krimóra, szomorú tekintetre vagy tivornyákat megélt, lepukkadt hörpintő végeláthatatlan pultjára vált, hanem az újabb állomást, Diósgyőrt mutatja. A legendás DVTK csodálatos stadionját, amelynek játékosai ismét az NB I-ben kergethetik a labdát és az álmaikat. Az egykori 3-szoros válogatott balhátvédnek, a manapság már a negyvenkilencedik életévében járó Szamosi Tamásnak nem az első, sokkal inkább a második számú alakulatnál jut fontos szerep, hiszen a miskolci szurkolók a DVTK II. vezetőedzőjét tisztelhetik benne. Hiszik vagy sem, nem ez a szakember első éles váltása, ugyanis – mint erről a lenti cikkre kattintva megbizonyosodhatnak – 2012 őszén a(z akkor még létező) Szigetszentmiklósi TK kispadjáról a Kecskemét hívására felálló Horváth Ferenc hirtelen utódjaként Szamosi Tamás meccselt a BKV Előre elleni, 3–1-re megnyert NB II-es bajnokin, hogy aztán kövesse a korábbi 32-szeres válogatott csatárt a KTE-hez. Ezúttal a szakvezető egyedül érkezett, illetve dehogy: a kispesti munkásságát elnézve Diósgyőrbe is követhetik őt a sikerek. 

szamosi_tamas_019.jpg

kispest_honved_fc_logo_1.pngdiosgyori_vtk_logo_svg.pngElkerülték egymást  A Szamosi Tamás által felkészített Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémia II. 38 forduló után – ám papíron 34 bajnokin túljutva – 58 egységgel végzett az NB III Közép-csoport tabellájának ötödik helyén úgy, hogy mindössze egy ponttal előzte meg a negyedik pozícióban záró MTK Budapest II. Mindeközben a DVTK II. az NB III Keleti csoportjában versenyezve, ténylegesen 38 meccset letudva gyűjtött 49 pontot, ami a 12. helyezéshez bizonyult elegendőnek. A tényszerűség kedvéért jegyezzük meg, hogy a szintén 49 egységet bezsebelő FC Hatvan a 11., az újonc Pénzügyőr 50 ponttal a 10., míg a nyáron szintén edzőt váltó BKV Előre 51 egységgel a 9. pozícióban zárt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4818154290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása