PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: RABECZ VALTER, a Hódmezővásárhelyi FC labdarúgója

Aki nemcsak a gólok, hanem a töltött batáta el(ő)készítésében is jeleskedik

2023. július 19. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Rabecz Valter, az NB III Közép-csoport 2022/2023-as bajnoki szezonban 38 mérkőzés után 74 ponttal a tabella 2. helyén végző Hódmezővásárhelyi FC télen szerződtetett labdarúgója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

rabecz_valter_mako.jpgSIKER, ÉHSÉG  Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Dobogós helyezés elérése. Ami mindebből eddig megvalósult: Eredményes felkészülési időszak. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Műzliszelet, szőlőcukor. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Banán, fehérje shake.

FEKETELEVES  Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: A Kecskemét II. elleni vereség, amelyen sajnos fontos pontokat veszítettünk. (2023. április 9-én az NB III Közép-csoport 30. fordulójában Gréczi Márton és Győri Benjámin góljával már 2–0-ra vezetett a házigazda KTE-fakó, a Cseh Balázs hálóját felavató Irmes Dávid a 82. percben alakította ki a 2–1-es végeredményt – a szerző) Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Az Iváncsa elleni rangadón szerintem nem ment úgy a játék, ahogy az elvárható lett volna. (2023. május 14-én, a 37. fordulóban a házigazda Fejér megyeiek Vallejos Dominique duplájával, Nyúl Krisztián és Aradi Csaba találatával 4–1-re nyertek, a látogató részéről Vladul Stefan vette be Varga Ádám kapuját a találkozó 41. percében, Rabecz Valter kezdőként a 85. minutumig volt pályán – a szerző) Étel, amire gondolni sem tudok: Kocsonya, pacal. Ital, amit sohasem iszom: Gin tonic.

rabecz_valter_foto_hodpresshu.jpgASZTAL, TÁRSASÁG  Az ideális reggeli: Zabkása sok gyümölccsel. Az ideális ebéd: Marhapörkölt. Az ideális vacsora: Pizza. Az ideális desszert: Bármilyen sajttorta.

KOCCINTÓ  Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: Az utolsó meccsünk az Iváncsa ellen, amelyre a szakadó eső ellenére is rengeteg szurkoló elkísért minket. A 2022/2023-as évadbeli legjobb meccsem: A Szekszárd ellen tavasszal egy félidő alatt kettőt rúgtam, ezért talán ezt mondanám. (2023. április 23-én, a 33. fordulóban Szekszárdon 4–0-ra győzött a Hódmezővásárhely, a gólok sorát Bata Kristóf kezdte a 18. percben, a szünetben Zabari Dávid által váltott Rabecz Valter a 30. és a 37. minutumban talált a hálóba, míg a végeredményt Zabari Dávid a 80. percben alakította ki – a szerző) Legnagyobb siker a konyhában: Nem szoktam extrém dolgokat készíteni, de talán a töltött batátát mondanám a legkülönlegesebbnek. Ha ital, akkor… Whisky cola.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5318174805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása