PONYVALEGÉNY

Rákospalota: korábbi NB I-es labdarúgókat szerződtetett a REAC

Csatár érkezett a riválistól a Széchenyi térre, miközben a középpályás tíz esztendő után tért vissza a XV. kerületiekhez

2022. július 14. - Horváth M. Attila

p9270076.JPGfociakobon_ponyvalegeny_lead.pngBUDAPEST » Minden idők egyik legérdekesebb, legizgalmasabb bajnokságára van kilátás a fővárosban – ennél már csak akkor lehetne nagyobb a várakozás a 2022/2023-as évad kapcsán, ha a Pénzügyőr nem került volna megérdemelten az NB III-ba és a pasarétiek is a „blasz-egyben” indulnának.

Rákospalota felkészül. Dinka Balázs irányításával az előző szezonban is markáns futballprodukcióval kirukkoló, eredményes csapat volt a REAC, és ez még akkor is igaz, ha a tabella alapján csak a negyedik legjobbnak bizonyult a mezőnyben. Ám ennél lényegesen többre vágynak a Budai II László Stadionban és annak környékén, márpedig a társulat mellett esztendőről esztendőre jóban-rosszban kitartó fanatikusok megérdemelnék, hogy Palotának bajnokesélyes alakulata legyen. Az ima meghallgatásra talált, mással aligha magyarázható, hogy két jó nevű, nem mellékesen az NB I légkörét jól ismerő labdarúgó már biztosan a Széchenyi téren folytatja karrierjét. 

p3070271.JPG

p5140145.JPGA legutóbb az NB III, Közép-csoportjában szereplő – és a szezon végén kieső, az új évadra csupán a megyei harmadosztályra nevező... – Dabas-Gyón színeiben játszó Gulyás Máté nem mozog ismeretlenül Rákospalotán már csak azért sem, mert az Újpestről induló, a későbbiekben Vácon és Nyíregyházán is futballozó fáradhatatlan fedezet 2012-ben, azaz éppen egy évtizede két szezonon át még a XV. kerületieket erősítette az akkori NB II-es alakulat tagjaként. A kellemetlen stílusú, ám nagy munkabírású rutinos középpályás a bajnokik többségén „imádja” a sárgát, innen nézve meg már csak egy lépés volt a sárga-kék sereg – ha a meccseken hozza azt, amit tud, a drukkerek ismét szeretni fogják. 

Pölöskei Péter legfeljebb csak ellenfélként fordult meg a Budai II László Stadionban, csakhogy ettől még erőssége lehet a REAC-nak a tapasztalt támadó, aki az előző évad során az őszi egri kaland után a tavasszal a nagy vetélytárs Csepel mezét viselte. A Vácon, Pesterzsébeten, Füzesgyarmaton és Gyöngyösön is szerelést öltő, jó felépítésű 30 éves csatár meghatározó tagja lehet a XV. kerületi brigádnak – ahogy a társaság is a bajnokság ékkövévé válhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2317883475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása