PONYVALEGÉNY

Pénzügyőr: rangadókra felkészülni!

A korábban 503 percen át gólt sem kapó pasarétiek hátsó alakzata a legutóbbi két bajnokin egyaránt kapitulált, márpedig a „fináncokra” három rázós meccs vár egymás után, a Budafok II., az Unione és a Csepel ellen

2022. április 28. - Horváth M. Attila

p3140058.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBUDAPEST » Öt fordulóval a Budapest-bajnokság I. osztályának zárása előtt továbbra is a Pénzügyőr áll az élen és egyre inkább úgy tűnik, hogy a 65 pontos PSE vagy a szintén patinás, a mezőnyben egyedüli veretlen, 19 siker mellett 6 döntetlent felmutató, eddig 63 egységet gyűjtő Csepel labdarúgói ünnepelhetnek aranyérmesként egy hónap múlva.

penzugyor.jpgA 66. percben született rákospalotai találat a fájdalmas búcsút jelentette. Március 5-én a REAC azzal a góllal 2–1-re verte a Szántóföld utcában a Pénzügyőrt, a vesztes találkozót követően pedig a vezetőség megköszönte a pasaréti legenda, a nem csupán játékosként, de edzőként is maradandót alkotó, 2019 nyarán a klubhoz visszatérő Sólyom Ferenc munkáját, akit a korábban labdarúgóként a Ferencvárosban is megforduló Lászka Balázs váltott. Jöttek a sikerek, egyik a másik után, olyannyira, hogy az „új seprűvel” a palotai meccs „fennmaradó” 24 minutumát hozzászámolva 503 percig gólt sem kapott a PSE, ám a Fővárosi Vízművek megtörte a csendet, igaz, a (3–1-es) kudarcot így sem kerülhette el. Az elmúlt hétvégén azonban ennél is nyögvenyelősebben hozta aktuális bajnokiját a II. kerületi legénység, elvégre a Kollár Zsolt edzette újonc Testvériség-Újpalota a 71. minutumban még vezetett, ám a „fináncok” hét perc alatt fordítottak és fontos három pontot szereztek (2–1). A folytatás sem lesz egyszerűbb a budai brigádnak, hiszen sorrendben az ötödik helyezett, markáns produkcióra képes Budafok II.-t fogadja, utazik a harmadik Unionéhoz, majd a tavasz meccsén, május 14-én, szombaton 17 óra 30-kor a jelenlegi ezüstérmes Csepelt látja vendégül. Hazai környezetben ráadásul a 43. sz. Építők is okozhat gondot, ám Pasaréten a XII. Kerület Svábhegy FC nem jelenthet problémát a kimondottan az aranyéremre hajtó társulatnak. 

csepelfc.pngCsepel: csak látszólag könnyebb sorsolás Bárhogy is alakul a bajnokság véghajrája, jár a kalaplengetés a XXI. kerületieknek, elvégre a Béke téri legénységnek egy bajnoki után sem kellett gratulálnia valamelyik vetélytársnak. A Csepel a Csep-Gól otthonában vizitál legközelebb, de aki egy kézlegyintéssel elintézné a jelenlegi második helyezett riválisát, nem árt rögzíteni, az ősszel 0–0-ra végeztek egymással a felek. Május első teljes hétvégéjén a REAC-ot fogadják Szűcs Krisztiánék, aztán jön a Pénzügyőr elleni idegenbeli derbi, ami nincs mese, ha bajnoki címet akar Csepel apraja-nagyja, Pasaréten kell felülmúlnia a 26. forduló előtti éllovast. Remek játékosok alkotta alakulat ide vagy oda, a MUN SE a Béke téren kötelező feladat – ám mint tudjuk, rendszerint az a legnehezebb... –, zárásként pedig a THSE-Szabadkikötő vár idegenben a kék-pirosakra.      

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr617819343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása