PONYVALEGÉNY

Budafoki MTE II: októberben és novemberben is veretlenül

A Budapest-bajnokság I. osztályában remeklő, Pozder Nenad edzette csapatra december 4-én, szombaton még vár a Csepel elleni elmaradt bajnoki, amely időközben rangadóvá nemesedett

2021. november 30. - Horváth M. Attila

pozder_nenad.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBUDAPEST » Alapesetben láthatatlan, mint a COVID-19, mindazonáltal nagyon is látványos, amit a Budafoki MTE II. produkált az elmúlt két hónapban a Budapest-bajnokság I. osztályában: Pozder Nenad együttese októberben és novemberben sem kapott ki, így már kilenc bajnoki óta őrzi veretlenségét.

A fegyelmezett futball a siker titka. A nemrégiben a 44. születésnapját ünneplő szakember alaposan ráncba szedte alakulatát, amely a nyár végén felült a hullámvasútra, aztán néhány kijózanító pofon után leszállt róla. Merthogy négy gólt szerezni a Mészöly Géza edzette Vízművek ellen bizony remek teljesítményt sejtet, ám az már kevésbé, hogy „cserébe” hatot kapjon a társulat. A jelenlegi alakulat meglehet, idegenben szerzett egyetlen góllal sem kapna ki a kiváló őszt produkáló Unionétól, ám a szeptember közepén „kóválygó” beszedett négyet, így mit sem ért azzal, hogy a második félidőben már-már úgy tett, mint a dívaként tetszelgő Sophia Loren: felettébb jól tartotta magát. Az Építők elleni 4–2-es kudarc csak látszólag volt romboló hatású, ugyanis a BMTE II. az újabb fejbekólintás után tért magához csak igazán. 

A XII. Kerület Svábhegy elleni 8–2-es diadal után – ne feledjük, október elején járunk – következett az Ikarus (2–0) és a Csep-Gól (4–2) elleni „kötelező”, majd a neheze a REAC és a Pénzügyőr ellen. A XXII. kerületi drukkerek csak a csodában bízhattak, ám Pozder Nenad és játékosai csak a munkában hittek. Így történhetett, hogy Rákospalotán (2–2) és a Promontor utcában a listavezető pasarétiektől sem kaptak ki (1–1). Jóllehet, a szerencse a budafokiakkal volt – a Széchenyi téren a 90., míg hazai pályán a 91. percben egyenlítettek –, kétség sem férhet hozzá, megdolgoztak érte. 

A jobb sorsra érdemes, a játékoskeret minősége alapján újoncként is csalódást keltő MUN SE elleni idegenbeli 8–1 a régi idők fociját idézte, ahogy a THSE-Szabadkikötővel szemben elért 4–1-ből sem bunkerfutballra következtetnénk. A másik újonc Pestszentimre otthonából könnyedén rabolt három pontot (6–0) a hátrányból nehezen megfordított SZAC elleni 2–1 követte – ki nem találnák, a győztes gól „természetesen” a 90. minutumban született. 

Itt tart most a Budafoki MTE villogó „fakója”, amelyre vár még egy akadály az Úr 2021-ik évében. Az 5. fordulóból elhalasztott Csepel elleni bajnoki rangadóvá nemesült annak ellenére is, hogy a mezőny egyetlen veretlen tagja Nagy Zoltán alakulata. Amennyiben a Promontor utcában december 4-én, szombaton 15 órakor sorra kerülő, két 109 esztendős klub együtteseinek összecsapását megnyeri a 27 egységgel álló BMTE II., a hatodikról a negyedik pozícióba lép elő, vendégdiadal esetén pedig úgy fest majd a tabella élmezőnye a tényleges őszi záráskor, hogy: 1. Pénzügyőr 38, 2. Unione 38, 3. Csepel 37 pont. Felzárkózás vagy leszakadás? Ez tehát a hétvégi derbi tétje – mindkét oldalon. Ám könnyen lehet, hogy Budafokon vagy Csepelen a Mikulás két nappal előbb érkezik...      

180px-budafoki_mte_logo.pngBudapest-bajnokság I. osztály, 5. fordulóunnamed.png

BUDAFOKI MTE II.–CSEPEL FC

Promontor utca, december 4., szombat, 15.00

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4816768954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása