PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Fülöp Csongor: „Már elvárás volt, hogy egy nálunk papíron jobb társulatot elkapjunk”

A bajnokesélyes Vecsést némi meglepetésre 2–1-re legyőző Bugyi SE első gólját szerző, nyáron igazolt futballistája szerint a keret jó játékosokból áll, így erősen reméli, hogy ezzel a sikerrel a csapat visszatalált a megfelelő útra

2023. november 13. - Horváth M. Attila

fulop_csongor_kopf.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUGYI | A hangos és kitartó szurkolók, az olykor erőteljes kritikát megfogalmazó bugyisi drukkerek végre nagyot csettinthettek, s helyeslőn bólogathattak: igen, ez a mi csapatunk! A társulat vasárnap délután valóban nagyot alkotott, hiszen 2–1-re legyőzte a Szűcs Lajos által dirigált, többek között Gényi Dávidot és Menyhárt Attilát is nélkülöző, ugyanakkor a kapus Bonica Sebastiant, Bakos Szabolcsot, Borsos Gábort, Fekete Róbertet és Hollauer Balázst is bevető Vecsési FC-t.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgEz a bravúr már érett, ugye? Gratulálok a Vecsés elleni győzelemhez, de nem lepett meg, mert a csapatról sok jót lehetett hallani, úgyszólván minden klappolt eddig, csak az eredményességgel adódott probléma. 

Köszönjük szépen, igen, már elvárás volt, hogy egy nálunk papíron jobb társulatot elkapjunk, hogy el tudjunk kezdeni felfelé araszolni a tabellán – kezdte a honlapunknak adott interjúját Fülöp Csongor, a Bugyi-OBO SE 22 esztendős középpályása. – A mezőny sűrűségéből adódóan egy-két győzelem már jelentősen javít egy csapat helyezésén. Eddig elég hullámzó teljesítményt nyújtottunk, pedig a keret jó játékosokból áll. Az elmúlt hetekben próbáltunk rájönni ennek okára, remélem, mostantól visszatalálunk a megfelelő útra. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgFel tudná idézni a 12. perc eseményét? 

A saját térfelünk közepéről jobbról jött egy bedobás, amit Csigi Ádi a megbeszéltek szerint maga mögé csúsztatott. Kucsván Milu a gyorsaságát kihasználva megverte a saját emberét és a belső védő figyelmét is magára vonta, majd a Vecsés kapujától 20 méterre középre passzolta nekem a labdát, amit hosszan vettem át, de ez teremtette meg a lehetőséget, hogy a kapus mellett a rövidbe passzoljak, ami a vezetést jelentette számunkra. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgBár csupán a nyáron igazolt Bugyira, nem tétlenkedik, hiszen nyolc bajnoki után négy gólnál tart. Kívülről nézve remek ez a mutató – legbelül ön is így érzi? 

Az Örkény ellen szereztem az első gólomat, ami győzelemhez segítette a csapatot. Fontos volt számomra az ottani jó teljesítmény, hiszen sérülésből tértem vissza. Nyáron védekező középpályásként érkeztem, azonban az elmúlt néhány meccsen már szélsőként játszottam, ahol gyakrabban kerülök a kapuhoz közel. Az elmúlt szezonokban kevés gólt szereztem, úgyhogy jól esik ez a mutató.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgAz ASR Gázgyártól érkezett. Egyértelmű volt, hogy a fúzióra váró, úgyszólván bizonytalan státuszban lévő egyesülettől távozik? 

Igen, sajnos a fúzió miatt nem voltak meg a megfelelő feltételek a maradáshoz, így többen is távoztunk a nyáron. Úgy gondolom, hogy egy jó csapatot tudtunk ott kialakítani, megpróbáltunk minél előrébb végezni a bajnokságban, azonban a levont pontok ezt hátráltatták.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgA közeljövőben viszont csak a hozzáadott pontok számítanak: ha az őszi utolsó körben Budakalászon nyerni tudnak, miközben a vasárnap legyőzött Vecsés hozza a papírformát és nem kap ki hazai környezetben a Nagykátától, a riválisok bepótolt meccsei eredményeinek függvényében a legjobb esetben a hetedik helyről várhatják a tavaszt. Erős motiváló tényező mindez, netán azt mondja, hosszabb távon nincs jelentősége, hiszen a mezőny sűrűsége ettől még ugyanúgy megmarad? 

Természetesen szeretnénk minél jobb helyezésről indítani a tavaszt! Nem mindegy, hogy győzelemmel, jó érzéssel megyünk el a téli pihenőre. A Budakalász elleni meccs eredménye nagyban meghatározhatja a januári felkészülés hangulatát is. 

csigi_adam_1.jpgPasaréti különítmény  Amint azt Fülöp Csongor éreztette a fentebb publikált interjúban, Csigi Ádám fontos láncszeme a Bugyi-OBO SE-nek, pedig a támadó szintén a nyáron csatakozott a Pest megyei gárdához. Hogy jól megérti egymást a pályán a fedezet és a csatár, nem meglepő, ugyanis mindketten tagjai voltak a Pénzügyőr SE 2021/2022-es keretének, akárcsak a február közepe óta szintén az egyletet erősítő Grecsó Bence, illetve a szeptember elején a Bicskei TC-től megszerzett Gálfi László. Erre a magra, illetve a többi kerettagra egyaránt lehet építeni, így minden esély megvan arra, hogy a Bugyi SE előrébb lépjen a 17 ponttal elfoglalt kilencedik pozícióból.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3318258103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása